недеља, 14. март 2021.

Dosje/Specijalni “tužilac” Bajić: Prijatelj i Zaštitnik Krvnika, Nasilnika, Zelenaša, Zločinaca svih kategorija; Video klipovi o Bajićevim prijateljima-monstrumima i njihovim nasilnim “poduhvatima” nad mladima i ženama; UDT potvrdio da su primili prijavu koju sam podnio protiv Bajića

Kriminalac Beli i njegov najbolji prijatelj Specijalni "tužilac" Bajić

Piše: Slobodan Vasković


1.

Miodrag Bajić je zamjenik Republičkog javnog tužioca, Specijalni tužilac i šef Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.


U predugom nizu tekstova proteklih godina pojasnio sam i dokazao da je Bajić direktan zaštitnik Kriminalaca, nikako borac protiv njih.


2.

Nakon odlaska Milana Tegeltije iz pravosuđa, najtoksičniji po te institucije, u Republici Srpskoj,  upravo je Bajić, koji je odavno trebalo da bude iza rešetaka, jer je nebrojeno mnogo slučajeva, svih oblika kriminala, u kojima je oslobodio kriminalce svake odgovornosti i time postao direktan saučesnik u teškom satiranju tog entiteta.


3.

Posljednji u nizu takvih slučajeva je zaštita Petra Đokića, ministra energetike i rudarstva, koji je, nezakonitim davanjem koncesija TE “Stanari”, oštetio budžet RS za, najmanje, deset miliona KM.


Međutim, o Đokiću nešto kasnije.


4.

Pravi Bajićev karakter oslikavaju njegovi najbolji prijatelji - dva notorna kriminalca Ljubomir Vidović Beli i Danko Stanišić.


Beli, Dragoljub Davidović i Dodik


Bajić je nerazdvojan sa njima, a Beli i Stanišić mogu činiti šta hoće - od monstruoznih premlaćivanja do trgovine narkoticima i neće biti kažnjeni za ta nedjela ili će, u najboljem slučaju, kazne biti simbolične.


5.

O kakvim monstrumima se radi najbolje svjedoče video prilozi koje u nastavku prikazujem. Na prvom, koji sam uradio januara davne 2010. godine, prikazano je kako Bajićev prijatelj, tadašnji i sadašnji, doslovno fizički razara mladića koji mu ništa nije skrivio. Riječ je o Aleksandru Šiniku, koji je tada bio student, a koji je jedva preživio surovo batinanje Belog i njegove zločinačke grupe, koja se nalazi pod zaštitom Bajića, ali i Milorada Dodika.


6.

Beli je tada bio menadžer Draženka Ninića i Gorana Delića i usko sarađivao sa Vladom RS, na čijem čelu je bio Milorad Dodik. 


O kakvom monstrumu se radi, najbolje svjedoči video i povrede koje je zadobio Šinik.



7.

Ljubomir Vidović Beli i dan danas hara Gradiškom, čini šta mu je volja, bavi se kriminalnim poslovima, a štiti ga njegov najbolji prijatelj Bajić, Specijalni tužilac i šef Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.


Video koji sam prikazao rekao je sve o Belom, ali i o Bajiću, koji štiti takvog Monstruma i nije ništa bolji od njega; Štaviše, veći je Monstrum od Belog i Stanišića.


8.

Bajić nikako ne bi smio biti visoki funkcioner u pravosuđu, štaviše ne bi uopšte smio biti u pravosuđu, ali on je Specijalni tužilac za specijalne zadatke zaštite kriminalaca iz vrha Režima i šljama potut Belog.


9.

Nije samo Beli Bajićev prijatelj, već i nasilnik i kriminalac velikog kalibra Danko Stanišić.


10.

Objavio sam 28.08.2020. tekst pod naslovom “(VIDEO)/Stvarna Banjaluka: Režimski Batinaši Stanišić i Mišić, uz podršku Tubića i Berendike, premlaćuju bračni par usred dana; Policija pokušala zataškati napad Nasilnika”.



11.

Da podsjetim, Danko Stanišić, Miroslav Mišić, Siniša Berendika i Dejan Tubić fizički su, 26.08.2020. godine, u 12 časova i 15 minuta, fizički napali supružnike L.D. i O.S., pri tom im zadajući udarce u glavu.


Sada Bajić, prema potvrđenim informacijama iz više izvora, vrši pritisak na v.d. Glavnog tužioca OJT Banjaluka Zorana Bulatovića da oslobodi Stanišićevu razbojničku bandu.


12.
Stanišić je, prilikom napada na supružnike, kako se tvrdi, imao pištolj za pojasom, što nije isključeno, jer mu se na majici nazire predmet koji oblikom podsjeća na revolver.


Na video zapisu se jasno vidi kako Stanišić udara otvorenom pesnicom L.D. u glavu.


13.

Nakon toga, pred zgradu, u ulici Jug Bogdana 4 (naselje Starčevica/Banjaluka), izlazi supruga O.S., koja je stala između njih dvojice da spriječi dalji sukob.


Stanišić se udaljava, ali prilazi Miroslav Mišić koji pesnicom udara O.S., suprugu L.D., u predjelu uha.


Nakon toga udara i njenog muža, koji pokušava da se odbrani.


Granula, Stanišić i Berendika

14.

Nasilje bi se nastavilo da O.S. nije glasno povikala da sve snima kamera koja se nalazi na zgradi, nakon čega su se nasilnici udaljili.


Supružnici su bili toliko prestravljeni napadom, da se nisu usudili prijaviti cijeli slučaj policiji; Glavni razlog za to je što je Stanišić sve vrijeme prijetio ministrom Draganom Lukačem.


Tubić, Stanišić, Antonić

Tek kada su supružnici to veče otišli u Hitnu pomoć da im saniraju povrede, službenica te zdravstvene ustanove je u 21 čas i 40 minuta sve prijavila policiji.  


Naknadnim pregledom utvrđeno je da je L.D. udarcima slomljen nos.


15.
Najgore od svega je što je cijeli slučaj ocijenjen od Okružnog javnog tužilaštva kao “tjelesna povreda”, iako je riječ o nasilju bez pesedana u po bijela dana, što je, izvan svake razumne sumnje, ugrožavanje sigurnosti supružnika O.S. i L.D.


Tužilac je Aleksandar Simonović.


16.

Napadu na supružnike prethodilo je fizičko sukobljavanje između L.D. i Gorana Mišića u teretani “4 life”, čiji su vlasnici Dejan Tubić i Danko Stanišić. Međutim, taj obračun je bio jedan na jedan, a L.D. tom prilikom nije nasrnuo ni na jednu žensku osobu koja se nalazila u teretani.


17.

Bajićev prijatelj Stanišić je šef kriminalne grupe kojoj, osim navedenih pripada i Marko Granula, pratilac Željke Cvijanović.


18.

Po nalogu Režima Milorada Dodika Stanišićeva zločinačka grupa prebija i progoni nepodobne i neposlušne, a bave se zelenašenjem i brojnim drugim prljavim poslovima, u bliskim je vezama sa braćom Ćulum, šefovima zločinačke “United Tribuns”, kao i Igorom Bilbijom, "šefom" ultradesničarske organizacije “Srbska čast RS”, koji je nedavno hapšen zbog posjedovanja velike količine oružja.


19.

Da podsjetim, Stanišić je, za vrijeme prvog premijerskog mandata Milorada Dodika (1998.-2001.) bio član njegovog obezbjeđenja i učestvovao je u premlaćivanju navijača KK “Borac” 30.03.2010. godine, koji su skandirali protiv Dodika.


20.

Granula, pratilac Cvijanovićeve, je veoma blizak i sa Momčilom Antonićem, narodnim poslanikom SNSD-a, sinom tajkuna Save Antonića (suvlasnika firme “Venera” i bliskog prijatelja Milorada Dodika), poznatog po  dvije najogavnije izjave u posljednjih šest godina.


Granula i Antonić

21.

Momčilo Ajhman Antonić je, bahato, drsko i u skladu sa matricom vrha SNSD-a, koji narod u RS tretiraju kao roblje, u vrijeme velikih poplava 2014., na svom FB profilu napisao: „Hvala braći Hercegovcima na pojačanoj podršci SNSD-u, a što se tiče ovih govana iz Šamca, Broda, Modriče i ostalih poplavljenih mjesta čiji su gradovi obnovljeni za mjesec dana, isplaćene kartice pomoći itd., njima želim dosta kiše i mekanih nasipa”.



Za ovu odvratnu, neljudsku, bolesnu izjavu prvo je nagrađen mjestom odbornika u Skupštini Banjaluke, a potom i poslaničkim mandatom u Narodnoj skupštini RS.


Antonić je pokazao da je intelektualni trulež, kao i većina pripadnika vrha Dodikovog nenarodnog Režima, što ga je i kvalifikovalo za poslanika. 



22.

Da je skroz satruo, ali i potpuno preuzeo nacizam kao ideologiju Momčilo Ajhman Antonić pokazao je i nazivajući Ivana Begića, odbornika PDP-a u Skupštini Banjaluke, “ustašom… u kojem je dominantna ustaška krv”, za šta se nije izvinio, već je svoje nacističke tvrdnje ponovio nekoliko puta u TV i novinskim intervjuima.



Antonić je retardirani sluga Dodikovog Režima i uopšte ne čudi njegovo ponašanje - samo se ugledao na Dodika, prvog Istrebljivača Naroda.



23.

Sve njih štiti Bajić, kao što štiti i Petra Đokića za kriminal počinjen sa davanjem kocesije TE “Stanari”, koji je nesporan i lako dokaziv i pravničkim pripravnicima, a kamoli iskusnom tužiocu. Međutim, Bajić je jedino iskusan u zaštiti teških kriminalaca, zločinaca i monstruma.


24.

Zbog nerada na “slučaju Đokić” podnio sam disciplinsku prijavu Kancelariji disciplinskog tužioca VSTS 08.03.2021. godine protiv tužilaca Miodraga Bajića i Gorana Glamočanina zbog neobavljanja funkcije na zakonit način, zaštite počinilaca krivičnog djela Petra Đokića i ostalih, djelovanja po političkim direktivama Milorada Dodika, javnog druženja sa osobama iz kriminalnog miljea... 


Tužilac Glamočanin do danas nije preduzeo nikakve radnje u tom predmetu, iako je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Petra Đokića dostavljen 25.01.2019. Posebnom odjeljenju Republičkog tužilaštva.



Miodrag Bajić, ne samo da nije učinio ništa da bi uticao na Glamočanina da obavlja svoj posao, već je s njim postigao dogovor da se u tom predmetu ne podiže optužnica sve dok za to ne dobiju usmeni nalog od Milorada Dodika lično.


24.

Iz Kancelarije disciplinskog tužioca potvrđeno mi je da su zaprimili moju prijavu, o čemu se me obavijestili 11.03. ove godine.



25.

Isti dan sam dobio i odgovore na pitanja koja sam uputio Bajiću još 28.02. u vezi sa “slučajem Đokić”.


“Obratili ste se Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala sa zahtjevom za odgovor na nekoliko pitanja u vezi sa predmetom koji se odnosi na poslovanje EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari d.o.o. Stanari.



U skladu sa Vašim zahtjevom, obavještavam Vas da je  postupajući tužilac u ovom predmetu Goran Glamočanin i da sa ovim predmetom, otkako se isti nalazi u radu tužilaštva, nije bio zadužen nijedan drugi tužilac.


Predmet se  trenutno nalazi u fazi vještačenja”, odgovoreno mi je.


26.

Nije rečeno šta se vještači; Za vjerovati je način na koji najlakše osloboditi Đokića svake odgovornosti za pljačku, jer je još uvijek potreban Dodiku. (nastaviće se i neće još dugo stati)