понедељак, 15. март 2021.

Zoran Stevanović Gladni za izgradnju parkinga za svoj privatni restoran potrošio 260.000 KM iz budžeta Zvornika, Sukob Gladnog i Danijela Dragičevića, šefa kabineta Milorada Dodika i suvlasnika restorana, oko novca; Rasulo u vrhu Policijske uprave Zvornik


Piše: Slobodan Vasković


Zoran Stevanović Gladni, Vlasnik Zvornika, iz budžeta tog grada platio je 260.000 KM za izgradnju jednog od dva parkinga, koji služi njegovom, još neotvorenom, restoranu, koji se nalazi na samoj obali Drine.


Restoran "Studio 19" je od gradske skupštine udaljen svega tridesetak metara vazdušne linije.


Sav je u staklu kako bi Gladni mogao da posmatra Grad koji je do temelja opljačkao sa svojom kriminalnom bandom.



Ta, preko milion i po KM vrijedna građevina, još nije otvorena, jer se Gladni posvađao sa skrivenim suvlasnikom Danijelom Dragičevićem, šefom kabineta Milorada Dodika. Vrijednost od preko milion i po KM dostigla je zbog uređenja okoline, dva parkinga, uređenja šetališta - sve oko restorana. 


Dobar dio tog novca izvučen je iz budžeta Zvornika, osim pomenutih 260.000 KM. 


Dragičević, koji posjeduje još jedan kafe u Zvorniku, ali se ne vodi na njegovo ime, uložio je veći dio sredstava u izgradnju Staklenog objekta, a Gladni je uložio značajno manji dio novca i sve potrebne dozvole za gradnju, kojima je, prvobitno, uslovio, da se taj objekat uopšte izgradi.


Dragičević je ušao u posao preko svojih "igrača" Branislava Šakotića, koji se vodio kao "investitor" i Ognjena Pavlovića, funkcionera SNSD-a. Gladni im je uzeo 30 posto vlasništva, ucjenjujući ih izdavanje dozvola za gradnju. 


Potom ih je Gladni skroz izgurao iz "biznisa".


Na kraju je Gladni skroz preuzeo objekat u svoje ruke, a Dragičević je ostao kratkih rukava i sada traži pobvrat uloženog novca.


Gladnom ne pada na pamet da mu vrati ijedan cent, te je sukob između njih dvojice poprimio velike razmjere, što je već razdor u SNSD Zvornik.


Dok se njih dvojica obračunavaju, restoran zvrji prazan, Grad je oštećen za 260.000 KM, a kada će Gladni da se počne kretati kao Slon po Staklenom dvoru, zavisi isključivo od toga koliko će mu još trebati da do kraja izvara za njega i dalje “prezelenog” Dragičevića. 


Dok Gladni čeka sa otvaranjem restorana u Policijskoj upravi Zvornik je pravo rasulo, koje je posljedica sukoba kriminalaca Aleksandra Vasiljevića, načelnika i Dražena Erkića, njegovog potčinjenog, ali visokorangiranog u PU Zvornik.



Razlog za sukob je divljanje automobilom po Zvorniku člana najuže porodice Siniše Ilića, smijenjenog, 11.01.2021., sa pozicije zamjenika Ministra civilnih poslova BiH.


Ilić je i sam kriminalac, a smijenjen je sa funkcije zbog ilegalnog priređivanja igara na sreću.


Nedavno je njegov blizak član porodice divljao automobilom po Zvorniku, a policija mu je napisala kaznu.



Ilić pripada stranci ”Crveni kombi”, kao i policijski funkcioner Erkić, čija je supruga odbornik u Skupštini Zvornika.


Erkić je naredio da se kazna pocijepa, a kada je za to saznao Vasiljević (kadar SNSD-a i Gladnog) dojurio je u Policijsku upravu i zamalo nije došlo do tuče najviših funkcionera policije. 


Erkić je, ranije, bio komandir saobraćajne policije, koji je fingirao štete na kamionima do 40 000 maraka i tako se obogatio.





Na sličan način se počeo bogatiti i Vasiljević, ali je sada daleko dogurao-zaštitnik je organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju na području Zvornika. (nastaviće se)