субота, 13. март 2021.

Režim uništava firme preko kojih je pljačkao; Ljubomir Mrda, jedan od Istrebljivača Naroda, po Dodikovom nalogu, likvidira firmu BECG, preko koje je iz “Elektroprivrede RS” opljačkano 6.181.110 KM

Dodik i Mrda


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik zabranio je smjenu Ljubomira Mrde iz Upravnog odbora “OC Jahorina”, kao i njegovo kažnjavanje što je falsifikovanim dokumenetima u vezi sa izgradnjom MHE “Miljacka”, koje je podmetnuo Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, na čijem čelu je Ministroid Srebrenka Golić, došao nezakonito do novih miliona, zbog toga što je Mrda organizovao kriminalno izvlačenje 6.181.110 KM iz “Elektroprivrede RS”, preko fantomske firme “BECG” iz Sarajeva.


2.

Trenutno je u pripremi likvidacija firme čije je puno ime “BUSINESS EXCELLENCE CONSULTING GROUP” d.o.o., Sarajevo, koja je formirana samo za izvlačenje novaca iz Elektroprivrede RS a, istovremeno, na sceni je “pranje” falsifikovanih dokumenata koje je Mrda podmetnuo institucijama.


3.

Za likvidaciju “BECG” zadužen je Mrda, a za “pranje dokumenata”, kao kontrauslugu kriminalcu higijeničarka Golić. 


Golićeva je zadužena za prljave poslove i sa Miletom Radišićem Klenom.Iako je prvobitno namjeravala da potvrdi Rješenje o rušenju Klenovog objekta "Kajak", koji je Sodoma i Gomora Banjaluke, "predomislila" se kada je Radišić suočio sa nezakonitim poslovima koje je uradila za njega, među kojima je i kriminalna nadogradnja dva sprata na  njegovoj zgradi koju gradi u "Picinom parku".Ministroid Golić je tek igračka u rukama mafije, njen vjerni sluga, koja je svoj lakejski posao izvrsno unovčila.


4.

Vratimo se zločinakoj Mrdinoj firmi “BECG”: Fantomski subjekt je u “gubitku” i “pred likvidacijom”, što je pravo "čudo" za fimu koja ima samo jednog zaposlenog.


5.

“Posao” te firme bio je navodno “optimizacija i poboljšanje profitabilnosti EP RS i prilagođavanju poslovanja novoj organizaciji usklađenoj sa Trećim energetskim paketom“, a zaposlenica koja je to sve učinila je, vjerovali ili ne, nastavnica likovnog.


6.

Mrda, njegov potrčko Vladimir Minić, direktor “BECG”, “pastelnim bojama” su iz “Elektroprivrede RS”, po Dodikovom nalogu, izvukli 6.181.110 KM i to u periodu od svega sedam mjeseci: od 01.09.2017.-20.03.2018. godine.


7.

Evo i cifri izvučenih miliona ni za šta, preciznije, ukradenih narodnih para, kao i dokumenata koji to potvrđuju.-Iz MH „ERS“ MP a.d. Trebinje izvukli  su 1.006.200 KM (Ugovor potpisan 09.10.2017.).-MH „ERS“ MP Trebinje ZP “Elektrodistribucija“ a.d. Pale izvukli su 1.041.300 KM (08.09.2017.)-Iz MH „ERS“ MP ZDP “Elektro-Bijeljina“ a.d. Bijeljina izvukli su 947.700 KM (20.03.2018.)-Iz MH „ERS“ MP Trebinje ZP „Hidroelektrane na Drini“ izvukli su 953.550 KM (15.01.2018.)-Iz MH „ERS“ MP Trebinje ZP „Hidroelektrane na Trebišnjici“  izvukli su 933.660 KM (10.01.2018.)-Iz MH „ERS“ MP Trebinje ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banjaluka izvukli su 1.298.700 KM (20.03.2018. godine)

8.

Ukupan plan bio je da se opljačka ravno deset miliona KM.


9.

Prema podacima koje posjedujem imali su namjeru da izvuku još četiri miliona KM, odnosno po milion KM iz „Elektrodistribucije“ Doboj, HE “Bočac”, TE “Ugljevik” i TE “Gacko”, ali su prekinuli akciju zbog predistražnih radnji koje je počela provoditi SIPA zbog sklapanja Ugovora bez raspisivanja Javnog tendera.


10.

SIPA, a ni Tužilaštvo BiH nisu nikada završili istragu o već izvučenih/opljačkanih 6.181.110 KM. 11.

Glavni Dodikov operativac bio je Ljubomir Mrda, a sve je urađeno preko, kako sam već naveo, “BUSINESS EXCELLENCE CONSULTING GROUP” d.o.o., Sarajevo.


Ta firma nema nikakve imovine, a kontrolni organi trenutno “ne mogu” doći do odgovorne osobe Vladimira Minića, koji je istovremeno i direktor kontraverzne firme GALEB iz Istočnog Sarajeva.


12.

Minić je inače zadužen kod Mrde za sve kriminalne poslove, pa je i “prvi čovjek” u firmi “Green Energy” koja je vlasnik ilegalno izgrađene MHE “Miljacka”, o čemu sam detaljno pisao.Kontrolni organi “ne mogu” doći do Minića, jer je on pod zaštitom Dodika i Mrde i ostalih saučesnika u ovoj javnoj o bezobraznoj, drskoj i potpuno otvorenoj timačini novca!


U BiH postoji bar još jedna firma koja se bavi istim poslom i koja je daleko kompetentnija za primjenu metoda LEAN SIX SIGMA na nivou BUSINESS EXCELLENCE.


Posljednji Ugovor BECG je sa "Elektroprivredom RS" zaključila 20.03.2018.


13.

Nakon toga enormna dobit je iznešena u Srbiju, a Mrda je, od svog dijela, kupio stanove na bulevaru Zoran Đinđića u Beogradu.


14.

Nakon što je uništio firme “Paniflex”, “Pani”, “Green Energy”, preko kojih je teško opljačkao budžet RS, ali i falsifikovanjem ponizio RS, na red je došla i firma “BUSINESS EXCELLENCE CONSULTING GROUP” d.o.o., koju će zločinac Mrda, po dogovoru sa Dodikom, likvidirati, kako bi pokušali uništiti tragove otvorene pljačke “Elektroprivrede RS”. (nastaviće se i neće još dugo stati)