уторак, 9. март 2021.

"Kajak" pred rušenjem: Mile Radišić Klen iznosi inventar iz bespravno sagrađenog objekta i pokazuje da je, zasad, ustuknuo pred Stanivukovićem (VIDEO)

piše: Slobodan Vasković

Mile Radišić Klen počeo je da iznosi inventar iz svog Sodoma i Gomora noćnog kluba-kockarnice "Kajak", nakon što je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, najavio da će u četvrtak taj objekat biti zapečaćen, jer je nelegalno izgrađen na gradskom zemljištu.

Radišić se žalio na Stanivukovićevu odluku Ministroidu Srebrenki Golić, koja vodi resor za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, a ona je odgovorila da će sve biti urađeno u "skladu sa zakonom".

Čim to Golićeva tako kaže, to je siguran znak da slijede nezaonitosti, posebno zbog činjenice da su Ministroid i Radišić stari, dobri "saradnici" u mahinacijama; Višak spratova im ide najbolje od "ruke".

Stanivuković je zahtijevao od istog ministarstva da se urgento izjasni o Rješenju gradske urbanističko-građevinske inspekcije kojim se Radišiću naređuje da u roku od 30 dana od prijema Rješenja dobrovoljno poruši bespravno isgrađeni taj objekat i izvrši povrat zemljišta u prvobitno stanje.

Očito je da se Radišić uplašio Stanivukovićeve odlučnosti u namjeri da poruši nelegalno izgrađeni objekat i iznosi inventar, što nikako ne znači da je odustao od podzemnih pšokušaja, o kojima sam pisao, da spriječi rušenje objekta.