среда, 27. фебруар 2013.

Prljavo političko ubistvo s predumišljajem

piše: Slobodan Vasković

Surovo i nasilno rušenje Aleksandra Džombića sa pozicije premijera, izvedeno pod dirigentskim maljem Milorada Dodika, najprecizniji je CT snimak jada i bijede društva u kojem živimo; brloga kojeg je u posljednjih sedam godina izgradio vladajući SNSD.

Džombića su zgazili kao nikom potrebnog crva, ne ostavljajući mu ni mrvicu dostojanstva; o zadnjoj želji nije mogao ni da sanja. Narodski rečeno, otjerali su ga kao poslednjeg..., ni ne trudeći se da bar djelimično prikriju gađenje koje osjećaju prema njemu i želju da ga što brže dezintegrišu i zguraju što dublje pod crnu zemlju.

Pri tom su Dodik, Igor Radojičić i Nebojša Radmanović danima osiono i bezobrazno lagali javnost, optuživali medije, prizivali ratne uslove, izmišljali specijalni rat..., samo da bi sebi omogućili situaciju da Džombića udave sa što manje posledica po sopstvene pozicije.

Djelujući na taj način pokazali su ubijeđenost da institucije RS za njih predstavljaju tek okvir, pomoću kojeg ostvaruju svoje lične ciljeve, a nikako „trajnu kategoriju“ do koje im je, kako tvrde, stalo i za koju se, kako godinama papagajski ponavljaju, bore.  

Vrhuška je ovaj entitet pretvorila u prvitani bircuz, kafančuru, prčvarnicu..., te se u skladu sa tim ambijentom i ponašaju, jer šta drugo zaključiti kada se premijeru, ma kakav on bio, otkaz uručuje u gostionici „Kaldera“. I pri tom, premijer zadnji (zvanično) sazna da je u septičkoj jami, u kojoj ga nemilosrdno, naočigled svih, danima utapaju njegovi dojučerašnji stranački prijatelji i saradnici.

Nema dileme, i udavljeni i davitelji su u septičkoj jami, ma koliko se vlasnik bircuza Dodik, šef sale Radmanović i kelner Radojičić trudili da prikažu da im sopstvene fekalije nisu odavno prešle kritični nivo grla.

Najbitniji, najvažniji, najznačajniji domet ove bijedne akcije, blickriga protiv Vlade kontinuiteta, jeste da je pala i zadnja maska: RS nije društvo jednog lica, kako se to do sada smatralo, već je to društvo neljudskosti, zla, pljačke, nasilja, mržnje, jada i bijede. RS je Antidruštvo.

Samo u Antidruštvu, vodeći funkcioneri mogu otvoreno pljunuti građanima u lice, gazeći sve institucije i još ih uz to ubjeđivati da zlo koje čine jeste, u stvari, njihovo dobro.

Da se razumijemo, odlazak Džombića uopšte nije bitan, ali je, itekako, važan način na koji je detronisan premijer. A on je sve, samo ne u skladu sa civilizacijskim i demokratskim načelima. Način na koji je predsjednik Vlade RS otjeran svjedoči da Antidruštvom upravlja bahata, osiona, obijesna, beskrupulozna, zločinačka, kriminalna grupacija, čiji je cilj uništenje ovog entiteta i građana koji žive u njemu. I u tom zločin-projektu su ostvarili izvanredne uspjehe.

Džombić, koji je godinama služio tom nakaznom projektu, na trenutak je počeo da misli svojom glavom, istu je malo pridigao i ostao bez nje. Odstrijeljen je kao šakal. Kada su ovakve stvari učinili njemu, sami zamislite šta su sve spremni uraditi Vama.