недеља, 10. фебруар 2013.

Bruka RTRS-a: Bećkoviću javno “začepljena” usta


piše: Slobodan Vasković

Matija Bećković ponižen je pred najširim auditorijem, jer mu novinarka RTRS-a Svetlana Marković nije dozvolila da završi besjedu o Svetom Savi.
Dogodilo se  to na Svetosavskom balu, koji je održan u Bijeljini, 09.02., a koji je RTRS direktno prenosio.

U trenutku kada je Bećković govorio o Svetom Savi i nasleđu koje je Srbima ostavio, Markovićeva ga je, bez pardona, prekinula riječima “Gospodine Matija Bećković zahvaljujemo vam…, Gospodine Bećkoviću zahvaljujemo vam na divnoj besjedi, ali s obzirom da imamo ograničen program, ja se nadam da će nam biti podjednako drago da zajedno pozdravimo ove divne mladiće i devojke i da otvorimo Svetosavski bal Kraljevim kolom. Ako nemate ništa protiv da im se pridružimo”.

Javno poniženi Bećković je zanijemio, a potom i nestao sa ove vašarske priredbe.

Matijin problem je što nije razumio da se u ovom entitetu može nesmetano govoriti samo o “Žitiju Milorada Dodika”, njegovom “sopstvu”, “srpstvu”, “krstu”…, a nikako o tamo nekom Svetom Savi i njegovom stradalništvu.
Kome je Sveti Sava interesantan, kada “plaćenici” atakuju na Dodika.

Uzgred, učesnici Svetosavskog bala ostali su uskraćeni za mogućnost da “dodirnu živog sveca”, jer se Dodik nije pojavio u dvorani, premda je bio najavljen.

Postupak Markovićeve, jedne od perjanica SNSD-“novinarstva”, nije ni začuđujući, ni iznenađujući, jer je Javni servis već odavno postao ikonopisac čiji ručni rad “svjedoči” da je Dodik jedina prava “ikona”.