субота, 9. фебруар 2013.

Primitivno i bahato: Braća Dodik teško izvrijeđali brata Aleksandra Vučića


piše: Slobodan Vasković

Sukob između Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, prvog potpredsjednika Vlade Srbije, nema samo političku dimenziju, već i ličnu. Preciznije rečeno, porodičnu.


Za to je najzaslužniji Milorad Dodik koji je 19. januara ove godine teško izvrijeđao Andreja Vučića, Aleksandrovog brata.

Milorad Dodik i njegov brat Goran tokom utakmice „Igokea“ – „Crvena Zvezda“, (koja je u okviru ABA lige odigrana u Aleksandrovcu kod Laktaša), sve vrijeme su teško vrijeđali i psovali Andreja Vučića. Vučić je u Aleksandrovac stigao kao član Uprave „Crvene Zvezde“ i bio je, tokom meča, smješten u VIP ložu, namijenjenu predstavnicima gostujućeg tima.

„Nakon gotovo svakog postignutog koša Igokee, Milorad i Goran Dodik skakali su na noge, pokazivali stisnutu šaku ili srednji prst ka Vučiću, a sve su garnirali vulgarnim psovkama tipa pi.ko, go.no, kre.eni...“ potvrđeno mi je u vrhu KK „Crvena Zvezda“. Još je rečeno da nije bilo fizičkih nasrtaja na Andreja Vučića, ali da je malo trebalo da stvari potpuno izmaknu kontroli.

Osim braće Dodik, uvrede Vučiću i ostalim iz rukovodstva „Crvene Zvezde“ upućivali su i ljudi iz Dodikove pratnje.

„Vučić je ostao potpuno miran i ni na koji način nije reagovao na ove gnusne provokacije. Nije reagovao čak ni kada je Goran Dodik, nakon završetka utakmice, primitivno i vulgarno pokazivao srednji prst navijačima Zvezde“, kažu sagovornici.

Andrej Vučić, te ostali iz uprave Zvezde, o cijelom ovom incidentu obavijestili su detaljno Aleksandra Vučića, koji je to primio „k znanju“, ali nije javno komentarisao.