уторак, 26. фебруар 2013.

DNS, SP RS – Nova Vlada RS: Cvijanović, Lukač, Vojvodić…

Piše: Slobodan Vasković

Situacija oko izbora ministara u novoj Vladi Republike Srpske dovedena je do usijanja, bar kada su u pitanju njihova imena. Kontradiktorne su informacije koje stižu iz SNSD-a u odnosu na one koje šire njihovi koalicioni partneri iz DNS i SP RS.

Iz vrha DNS-a i SP RS- a tvrde da je Milorad Dodik na sastanku u Slatini Marka Pavića i Petra Đokića obavijestio da će ministar unutrašnjih poslova biti Dragan Lukač, ministar prosvjete Biljana Vojvodić, ministar zdravlja Veljko Marić, a ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Valerija Šavla. Zanimljivo je da je Dodik rekao Paviću i Đokiću da će Lukač biti ministar unutrašnjih poslova, mada je juče kod njega bio Radislav Jovičić, kome je to mjesto obećano.

Novi premijer je, naravno, Željka Cvijanović. Prema ovim informacijama, Zoran Tegeltija ostaje na čelu resora finansija i to na insistiranje Nikole Špirića.

Očito je da sastav nove Vlade RS još nije do kraja izdefinisan, te da do subote, kada je sjednica Izvršnog odbora SNSD, može doći do promjena u sklapanju kabineta Željke Cvijanović.