среда, 20. фебруар 2013.

Grobar zdravstva Škrbić pada jer nije htio da dijeli plijen


piše: Slobodan Vasković

Ranko Škrbić, ministar zdravlja u Vladi RS, biće smijenjen zbog teških kriminalnih radnji koje je počinio u tom resoru, te zbog uništenja zdravstvenog sistema u RS.

Škrbić, koji je kum Milorada Dodika, već mjesecima se nalazi na udaru režimskih medija, koji su, navodno, preko noći „progledali“ i spoznali o kakvom štetočini se radi. Taman posla, Škrbić je udaru režimskih medija, jer je najznačajnije osobe iz tog miljea spriječio da se „namire“ iz rekonstrukcije KBC Banjaluka, želeći da se u tom poslu nađe isključivo on.

Prije godinu dana Škrbić je smijenio Mirka Stanetića, tadašnjeg direktora KBC-a, jer je odbio da za izvođača radova na rekonstrukciji i dogradnji KBC Banjaluka, vrijednoj cca 100 miliona KM, izabere firmu „Sloboprom“, čiji je vlasnik Slobodan Ćurčić, presuđivan za pranje para i utaju poreza. Ni favorit Stanetića i grupacije koja stoji iza njega, nije ništa bolji od Ćurčića, ali o tom nekom drugom prilikom.

Narodna skupština Republike Srpske donijela je odluku o kreditnom zaduženju kod Evropske banke za razvoj od 100.000.000 Eura za dogradnju KBC Banjaluka i izgradnju nove bolnice u Bjeljini. Bijeljinsku bolnicu (iz)gradio je „Sloboprom“, pa je trebalo da to učini i u Banjaluci.

Škrbić nije dozvolio nikome da se, sem njega, „nađe u poslu“, nakon čega se našao na naslovnim stranama režimskih listova i u vrhu informativnih emisija TV mašinerije vladajuće oligarhije. Najjači udar išao je preko ispostave jednog bg. lista, čiji urednik je, (preko svoje propale firme koja se bavila medikamentima), dužan „i Bogu i narodu“. Taj vrli „urednik“ mezi Škrbića mjesecima, nadajući se da će, kada aktuelni ministar zdravstva padne, preko sudskih sporova, u kojima je zainteresovana strana, uspjeti da se izvuče iz milionske dubioze. Naravnop, nada se i unosnim poslovima sa lijekovima, koje mu je Škrbić onemogućio.

Sve u svemu, napisi u režimskim medijima o Škrbiću nisu ništa drugo do „nasilje u SNSD porodici oko podjele plijena“, koje će rezultovati izbacivanje Dodikovog kuma iz te vrle „srpske kuće“. Kako se protiv Škrbića vode brojne istrage, uopšte nije isključeno da ga njegovi stranački neprijatelji strpaju iza rešetaka.

O Škrbiću i njegovim brojnim kriminalnim radnjama izvještavao sam prije nepune četiri godine (krajem septembra 2009.) u političkom magazinu „60 minuta“, nakon čega sam u režimskim medijima (koji danas istog tog Škrbića karakterišu kao kriminalca), označen kao „srpski neprijatelj, strani plaćenik, domaći izdajnik...“.

To me nije uzbuđivalo tada, još manje sada, a pravo mi je zadovoljstvo gledati kako se te režimske „srbende“ (čitaj protuve) međusobno satiru oko talova. Tek da se zna, novac koji imaju namjeru ukrasti na rekonstrukciji/dogradnji KBC iznosi 30 miliona KM.  

pogledajte prilog iz „60 minuta“, emitovan krajem septembra 2009. godine