субота, 2. фебруар 2013.

Bosić: Margetić mi je prijetio; Margetić: Bosić laže

piše: Slobodan Vasković

Nekoliko prethodnih dana obilježili su dueli novinara i političara. Milorad Dodik je svom snagom krenuo na Vladu Trišića, vlasnika BN TV, a u sjeni ovog napada ostao je duel između Mladena Bosića, lidera SDS-a, i novinara Domagoja Margetića.

Bosić je ustvrdio da mu je Margetić prijetio zbog neodlaska u Beograd na konferenciju za štampu opozicije iz Republike Srpske na temu „Odnosi Srbije i RS i status opozicije u RS“. Dan nakon toga, Margetić je to na svom tviter nalogu demantovao, tvrdeći da nikada nije pozvao Bosića niti mu je prijetio na bilo koji drugi način. Još je poručio da posjeduje audio snimak, kojim svoje tvrdnje može dokazati.

Izjavu Bosića (objavile „Nezavisne novine“) i tvitove Domagoja Margetića prenosimo u cjelini. Ukoliko Margetić objavi audio snimak, prenijećemo i njega.

Mladen Bosić – Margetić mi je prijetio (31.01.2013.)
 „Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, dobio je prijetnje od Domagoja Margetića, nakon što je otkazao učešće na pres-konferenciji u Beogradu koju organizuje Darko Trifunović.
"Javio sam da neću doći i ne vidim ništa sporno u tome. Ali nakon što sam otkazao dolazak dobio sam poziv izvjesnog Domagoja Margetića da ću se naći na njegovoj meti ako se u subotu ne pojavim u Beogradu", kazao je Bosić.

On je rekao da je dobio poziv za pres-konferenciju čija je tema, kako je njemu rečeno, odnosi RS i Srbije i kako to vidi opozicija.
"Očigledno je da se radi o neozbiljnoj stvari. SDS je ozbiljna stranka i neće ići tamo. Iznenađen sam što sam poslije ove odluke da ne idem dobio poruku od čovjeka kojeg ne znam i za kojeg nisam znao da je uključen u organizaciju te pres-konferencije", rekao je Bosić.

Domagoj Margetić - Mladen Bosić laže! (01.02.2013., twiter)

-    Imam snimku na kojoj mi Nenad Stevandić priznaje da nisam prijetio Bosiću nego je to ovaj izmislio uskoro dajem priopćenje o cijelom slučaju
-   
      jutros sam u BG u Hotelu Balkan pio kavu Stevandićem koji mi je potvrdio da nisam prijetio Bosiću, pitajte Bosića zašto laže, imam snimku :)
-     
       imam snimku Stevandića da nisam prijetio dakle da Bosić laže
-      
       pozivam novinare da mi se jave oko Bosićeve laži na bg mob 062 15 00 476 vrlo rado ću    svima ustupiti snimku razgovora sa Stevandićem
-     
       medijima sam uputio moje reagiranje na laži Mladena Bosića, ukoliko se Bosić ne ispriča, objaviti ću snimku iz koje se vidi da laže
-      
      laže da sam mu prijetio, pa sam nažalost morao odgovoriti na laži iako sam mu dao dan vremena da demantira neistinu
-     
      žao mi je što je Bosić izrekao ovakvu laž, ali sam morao reagirati
-     
      jučer sam mu na zamolbu Stevandića dao vremena do danas, sad sam poslao demantij sutra šaljem audio snimku ako se ne ispriča
-     
      baš me zanima hoće li mediji koji su objavili Bosićevu laž, sada prenijeti moj demantij
-     
      Bosića nisam poznavao, upoznao sam ga kroz ovu njegovu laž, to mi je dovoljno
-     
      i da, najavio sam tužbu protiv Bosića, samo se nadam da se od svojih laži neće skrivati iza poslaničkog imuniteta
-     
      preslušavam snimku - ja: "Kad sam ja njemu prijetio?" Stevandić: "Ma nisi ti njemu prijetio!"