уторак, 23. март 2021.

Mafijaški sukobi u SNSD-u: Danijel Dragičević, šef kabineta Milorada Dodika, uz pomoć Ace Mičića Makedonca, presuđenog ubice u pokušaju, silom preoteo restoran “Studio 19” od Gladnog Guzmana

Gladni Guzman (ulje na platnu, 2021.)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Zoran Stevanović Gladni, vlasnik Zvornika, doživio je težak poraz od Danijela Dragičevića, šefa kabineta Milorada Dodika, takođe zvorničanina u mafijaškom sukobu unutar kleptokratskog nenarodnog Režima.


Restoran "Studio 19" oko kojeg se, mafijaškim metodama,  
obračunavaju Gladni i Dragičević

Dragičević je Gladnom, uz pomoć sve poznatijeg ubice u pokušaju Aleksandra Mičića Makedonca, preoteo restoran “Studio 19” koji uskoro treba početi sa radom.


2.

U tekstu “Zoran Stevanović Gladni za izgradnju parkinga za svoj privatni restoran potrošio 260.000 KM iz budžeta Zvornika, Sukob Gladnog i Danijela Dragičevića, šefa kabineta Milorada Dodika i suvlasnika restorana, oko novca; Rasulo u vrhu Policijske uprave Zvornik”, objavljenom 15.03.2021., detaljno sam opisao kako je Gladni, ulažući pare iz budžeta Zvornika, preoteo restoran Dragičeviću, koji je uložio novac preko svojih ulizica Branislava Šakotića, vlasnika kafea “Tema” i Ognjena Pavlovića, savjetnika Gladnog.


Danijel Dragičević

3.

Gladni im nije htio dati dozvole za gradnju, pa je Dragičević  bio prisiljen da iz igre izbaci miša Pavlovića i obeća zvorničkoj inačici Hoakina Guzmana trećinu, što je Stevanović prihvatio.


4.

Gladni Guzman je, u jednom trenutku, uspio da Dragičevića istisne skroz iz posla, zajedno sa njegovim drugim poltronom Šakotićem i nije im htio vratiti ni centa od novca koji su oni uložili. Išao je logikom - i Dragičević krade, što bih mu vraćao!


5.

Logika Gladnog je vrijedila dok Dragičević nije pozvao Aleksandra Mičića zvanog Makedonac, jednog od kriminalaca u velikom usponu iz Istočnog Sarajeva, koji je, prijetnjama, natjerao zvorničkog Guzmana da se povuče.



6.

Makedonac je odležao godinu robije zbog pokušaja ubistva Milorada Rosuljaša, a sada je “uvaženi” i još i "biznismen" u Istočnom Sarajevu, čije prljave poslove pokriva tamošnji načelnik Policijske uprave Branimir Šehovac.


Šehovac

7.

Uslov Makedonca bio je da on uđe u posao umjesto Gladnog, na šta je Dragičević pristao, tako da sada njih dvojica otvaraju restoran, koji se vodi na Šakotića.



8.

Zemljište na kojem je restoran napravljen je na obali Drine i pripada vodnom pojasu. 


U tom dijelu, Grad Zvornik je uložio 400.000 maraka (samo u jednom navratu 260.000 KM) za sređivanje parkinga i obale rijeke, a sve to poslužiće za potrebe ugostiteljskog objekta, koji tu nije smio biti ni napravljen.


9.

Objekat je vrijedan preko milion KM, a samo staklo košta 170.000 maraka i doveženo je iz Njemačke. U sred korone!


10.

Gladnom, u sudaru sa Makedoncem, kojeg mu je “svezao” Dodikov savjetnik Dragičević, nije pomogao ni njegov privatni nasilnik Dragan Erkić Pauk, rijetko viđena pokvarena i podmukla bitanga.


Pauk je, zvanično, savjetnik Gradonačelnika Guzmana, a iz dokumenta možete primijetiti da je, navodno, diplomirani komunikolog.



Naravno da Erkić nije komunikologa u putu sreo, još manje je završio bilo kakav fakultet, već mu je VSS kupljena; Sva Erkićeva “komunikologija” zasniva se na potezanju pištolja, premlaćivanju slabijih i pijančenju.

"Komunikolog" Pauk

11.

Erkić ima izvrsnu komunikaciju sa žestokim pićima, pa je, trešten pijan, sa 2,8 promila alkohola u krvi, na magistralnom putu Zvornik - Sarajevo, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je automobilom teško povrijedo Stefana Obrenovića.


Desilo se to oko 22 časa, 02.01.2021., ispod starog mosta, na proširenju kod ulaza u autobusku stanicu Zvornik, a detalje sam objavio 11.01.2021. godine.


Da podsjetim, tom prilikom, Obrenović je zadobio teške tjelesne povrede - prelom ruke na dva mjesta, povrede kuka bez preloma i povreda nosne kosti.


Stefan Obradović


Pauk, Nasilnik i Lični Egzekutor Stevanovića-Gladnog, pobjegao je sa lica mjesta, ali je policija u narednih pola sata uspjela da ga pronađe i privede u Policijsku stanicu.


Uslijedilo je alko-testiranje, a Erkić je “naduvao” 2,8 promila alkohola u krvi.

Erkić je u stanicu dovežen vezan - na otrežnjenje, jer je prijetio policajcima svojim vezama sa načelnikom Policijske uprave Aleksandrom Vasiljevićem i gradonačelnikom Stevanovićem. 


Nakon dolaska u prostorije PU Zvornik biva odvezan, a oko jedan čas i 30 minuta iza ponoći (03.01.2021.) interveniše načelnik PU Zvornik Vasiljević koji naređuje da se Nasilnik pusti kući, što su potvrdili brojni svjedoci koji su u tom momentu, iz raznih razloga, bili u PU.


12.

U sukobu sa Makedoncem, Pauk je očito zgažen kao crv, što i jeste, a nakon gubitka restorana Gladni Guzman će se okrenuti uhodanim švercerskim poslovima zajedno sa Vasiljevićem i njihovim glavnim operativcem za te aktivnosti inspektorom Vladislavom Vukovićem. (nastaviće se i neće još dugo stati)