петак, 26. март 2021.

Zločinačka dolina: Nešić, Beskrupulozni Gangster, prodao Beskrupuloznim Gangsterima iz OC “Jahorina” za milion i po KM zemljuštinu koju je iskopao da bi napravio temelje apartmanskog naselja u Obućina barama (Trnovo); Dodik bio upućen u najbizarniju pljačku u 2020. godini; Pred Šehovcem brojna objašnjenja o pružanju zaštite narko bosovima dok su dogovarali zločine na Jahorini


Lažni opozicionar Nešić u jakni koja košta 2.054 evra ili 4.005,3 KM


Nešić je iskopanu zemlju za temelje svoje “Zločinačke doline” naplatio od OC “Jahorina” milion i po KM. Naravno, novac je podijeljen među saučesnicima, koji su tada još uvijek svi bili pod Dodikovim patronatom.


Pred Šehovcem je tek "dug" put, jer će vrlo brzo morati da objasni po čijem naređenju je, kao načelnik Policijske uprave, obezbjeđivao sastanke narko-bosova na Jahorini, na kojima je dogovarano sve - od velikih transporta droge do likvidacija


Piše: Slobodan Vasković


1.

Gangster Nenad Nešić ima već zbirku krivičnih prijava, koja će se, kako stvari stoje, uvećavati u vremenu koje dolazi.


2.

Sociopata, nasilnik i kriminalac počinio je toliko krivičnih djela da nije zgoreg razmišljati da se osnuje adhok sud koji bi sudio samo njemu i njegovim saučesnicima u zločinačkim radnjama.


3.

Jedna od najbizarnijih prevara u kojima je učestvovao Nešić, donedavno omiljeni kriminalac Milorada Dodika, zajedno sa još uvijek Dodikovim omiljenim pljačkašima iz rukovodstva OC “Jahorina”, jeste prodaja iskopane zemlje, koja nikom nije potrebna.


4.

Da podsjetim, Nešić, preko svoje zločinačke firme “Legend” pravi apartmansko naselje u Trnovu, mjesto “Obućina bare”;  


Ta, kako ju je Dodik nazvao, reketaška firma “Legend”, kupila je deset dunuma zemljišta i gradi hotelsko-apartmansko naselje “Zločinačka dolina”, koje se sastoji od 175 luksuznih apartmana i hotela. 


Prvobitno su namjeravali da zarade 30 miliona KM, a onda su im apetiti porasli, kao i svim Prokletnicima, pa su sada "zinuli" na 30 miliona evra.



Gradnja je uveliko odmakla, reklamira se već prodaja apartmana, ali da bi gradnja počela, trebalo je prvo iskopati temelje.


5.

Naravno, to je i učinjeno, a još 12.07.2020. godine sam objavio Nešić i njegovi saučesnici iz OC Jahorina (tada još svi pod Dodikovim patronatom) razmatraju bizarnu prevaru: da zemlju koja se mora iskopati za temelje Nešićevih apartmana prodaju OC “Jahorina”; Cijela zočinačka akcija "pokrivena je",  kako su prevaranti dogovorili, “ravnanjem staza”, preciznije za “ravnanje” narodnih para.


Bagra ne preza ni od najsuludijih poslova, ali može im se.


6.

Da im se zaista može, potvrdilo se tokom jula i avgusta, kada je Nešić zemlju iskopanu za temelje apartmanskog naselja prodao OC “Jahorina”, a odgovorni iz te firme njome počeli “ravnanje staza” (još uvijek su svi bili pod Dodikovim patronatom), o čemu sam objavio i fotografije 07.08.2020. godine, koje emitujem ponovo.


7.

Jedino što nisam objavio do danas jeste koliko je OC “Jahorina” platio Nešiću za iskopanu bezvrijednu zemlju, koju je on, da nije bilo drske i bezobrazne prevare, morao odvesti sa gradilišta i istresti na nekom od mjesta predviđenih za to i još to platiti.


8.

Umjesto toga, Nešić je iskopanu zemlju za temelje svoje “Zločinačke doline” naplatio od OC “Jahorina” milion i po KM. Naravno, novac je podijeljen među saučesnicima, koji su tada još uvijek svi bili pod Dodikovim patronatom.



Zaista nevjerovatna prevara, koja svjedoči o gramzivosti Dodikovih jurišnika, kako Nešića tako i rukovodilaca OC “Jahorina”.


Dovoz iskopane, nikom potrebne zemlje, odvijao se pod budnim okom Dejana Ljevnaića, direktora OC “Jahorina”.



9.

Da postoji MUP RS ili, pak, Policijska uprava Istočno Sarajevo, i Nešić i Ljevnaić, kao i ostali Dodikovi kriminalni pikovi bi već završili iza rešetaka; Nažalost, ne postoji ni MUP RS, posebno ne PU Istočno Sarajevo, čiji je načelnik Branimir Šehovac direktni zaštitnik zločinačkih organizacija, za šta svaki mjesec ubire naknadu.



Od te naknade, Šehovac je uspio nekako da “skrpi” šest apartmana na Jahorini i još niz nekretnina o čemu sam pisao 24.03.2021.


Pred Šehovcem je tek "dug" put, jer će vrlo brzo morati da objasni po čijem naređenju je, kao načelnik Policijske uprave, obezbjeđivao sastanke narko-bosova na Jahorini, na kojima je dogovarano sve - od velikih transporta droge do likvidacija; Koliko je tih sastanaka bilo (a bilo ih je poprilično) i šta on lično zna o zlodjelima koja su uslijedila nakon Jahorinskih dogovora?!


Biće tek riječi o ovom teškom mafijašu, saradniku i članu najopasnijih Narko Klanova,  u policijskim redovima.


Vratimo se Sociopati, Nasilniku i Gangsteru Nešiću.


10.

Nešić ne samo da je nasilnik, sociopata i beskrupulozni Gangster, već je i nevjerovatno tup, što i nije čudo, jer se Dodik okružio budalama i retardima poput njega.


Nešić, uprkos velikim dugovima koje imaju njegove firme prema Upravi za indirektno oporezivanje i Poreskoj upravi RS, tvrdi da nema nikakvih dugova.


11.

Idiot umišlja da činjenica što se firme fiktivno vode na njegovom ocu Radetu i bratu Predragu može bilo koga zavarati da on nije stvarni vlasnik tih firmi.


Firm njegovog Tate "Dar Company" ima četiri ugašena računa, 15 blokiranih računa i nula aktivnih računa.



Rade Nešić, najstariji član Ganga Nešić, je odbornik DNS-a u Skupštini grada Istočno Sarajevom gdje ga je smjestio sin Nenad Nešić.


Druga firma vodi se na Nešićevom bratu Predragu, koji je prikupljao "zaštitu" od ucijenjenih putara, dok je Gangster Nenad Nešić, bio na čelu JP "Putevi RS". Uskoro će krivična i protiv Brace!



Obje firme su kriminalne i iza obje stoji Nenad Nešić, ali, sudeći prema njegovim izjavama, ako bude potrebno, iza rešetaka će strpati oca Radeta i brata Predraga, zbog poreskih dugova.


12.

Da ne bi bilo nikakve zabune, evo odgovora iz Uprave za indirektno oporezivanje, o stanju duga Nešićevih firmi, kao i o krivičnim prijavama protiv odgovornih lica i istragama tih istih firmi, koji sam, takođe, već objavio.


Poštovani,

Ovlaštena službena lica UIO iz regionalnog centra Sarajevo podnijela su Izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu protiv pravnog lica "Dar Company" (Istočno Sarajevo) 2016. godine.


Kada je u pitanju dug predmetnog pravnog lica, prema podacima nadležnog Odsjeku za prinudnu naplatu koji je dostavio informaciju dug PDV na dan 13.07.2020. iznosi 747.511,27 KM, dug PDV SA KAMATOM iznosi  1.401.294,61 KM, a dug po osnovu ostalih prihoda i taksi iznosi 960,55 KM.



Kad je u pitanju pravno lice "N Trade" iz Istočnog Sarajeva, Grupa za istrage, RC Sarajevo je dostavila obavještenje da je predmet u radu”, odgovoreno mi je 13.07.2020. godine iz UIO.


13.

Kada se sve sabere, firma Nešićevog Tate dužna je UIO 1.402.255,16 KM, dok je firma Nešićevog brata pod istragom zbog poreskih prevara. 


Posebno pitanje je zašto Tužilaštvo BiH već pet dugih godina ne rješava krivičnu prijavu protiv Nešićeve firme “Dar company” i njegovog Tate, kada već Idiot Nenad “nije” vlasnik?! 



Očito je da Nešić i nakon Potkovanog, nastavlja da Potkiva pojedince u Tužilaštvu BiH!


14.

I “Dar company” i “N trade” duguju već godinama Poreskoj upravi RS 337.743,25 KM, odnosno 20.138,41, bez kamata.


“N trade” nije čak izdavala ni fiskalne račune tokmom 2019. godine (a ni prije ni poslije), zbog čega je PU RS zatvorila jedan od prodajnih objekata, što mi je potvrđeno iz Poreske uprave RS.



15.

Nisu ni morali, jer je tada Nešić bio Dodikov miljenik vodio JP “Putevi RS”; Sada su se stvari sasvim malo promijenile, što ne znači da i dalje ovaj dvojac ne sarađuje na kriminalnim poslovima, posebno onim u “Zločinačkoj dolini”. Sarađuju itekako!


16.

Neplaćeni poreski dugovi i neizdavanje fiskalnih računa samo svjedoče da Nešić, a i najbliži mu, nisu samo banditi, već bitange najniže kategorije; Šljam bez ostatka. (nastaviće se i neće još dugo stati)