среда, 31. март 2021.

Zvornik jeste Medelin: Gang “Crvenog Kombija” priprema kriminalnu i narko vojsku za obračun sa Kartelom “Crvenih Sektaša”

Kostadin Vasić, Ljubiša
Vidaković (presuđeni kriminalac i narko diler) 
i Siniša Ilić, nedavno smijenjeni zamjenik ministra civilnih poslova


Piše: Slobodan Vasković


1.

Zvornik je stjecište mafije, a kriminalci su poodavno shvatili da im je najlakše djelovati preko političkih partija i svojih “galopera” u njima.


Stranke, ponajviše SNSD, svjesno ulaze u aranžmane sa zločincima kako bi što lakše pokorili narod i prisili ih da poslušno, spuštene glave, trpe sve njihovo nasilje, bahatost, nemilosrdnu pljačku… čiji je konačni cilj istrebljenje naroda sa područja BiH.


2.

I partija “Crveni Kombi” služi se oprobanim receptom SNSD-a, a u Zvorniku je njihov najistaknutiji član Siniša Ilić, koji je, 11.01.2021., smijenjen sa te pozicije zbog ilegalnog priređivanja igara na sreću.



Mediji su tada naveli da je ilegalno priređivanje igara na sreću ustanovljeno na terminalu za elektronske igre u automat klubu “Bet in” u Zvorniku, a terete se “Bingo trade” Šamac.

U registru privrednih subjekata, kao vlasnik “Bingo trade” iz Šamca naveden je upravo Siniša Ilić.


3.

Gang “Crveni Kombi” objavila je rat “Crvenoj Sekti” u Zvorniku; Nije to rat za boljitak tog Grada, već za kontrolu nad kriminalnim tokovima.


Ključni razlog za početak rata dva Klana je ilegalno priređivanje igara na sreću. Siniša Ilić  ("Crveni Kombi") posjeduje desetine lokala sa aparatima za igre na sreću, širom RS, dok Siniša Mijatović ("Crveni Sektaši") kontroliše Republičku upravu za igre na sreću preko svog poslušnika, direktora te "institucije", Aleksandra Došića. 



Ilićevi lokali, najmanje njih 80 posto, su neprijavljeni i donose mu milione, a Mijatović i Kartel kojem pripada čine sve da Ilića istisnu iz igre i potpuno preuzmu taj dio kriminalnih poslova.


Kontrola nad ilegalnim kladionicama izazvala je rat na svim drugim kriminalnim frontovima, a i jedna i druga strana ulažu ogromne novčane sume u taj sukob. 


Važno je znati da je Siniša Ilić drugi najbogatiji čovjek u Zvorniku, odmah iza Gladnog, da raspolaže ogromnim količinama keša, koje su nezamislive običnom čovjeku. 


4.

Kartel “Crvene Sekte” predvodi gradonačelnik Zoran Stevanović Gladni (iza njih su Slaviša Kokeza i, u dubini kadra, Milorad Dodik), a “Crveni Kombi”, pod vođstvom Ilića i Kostadina Vasića već je okupio svoju kriminalnu grupu, koja još uvijek nije dovoljno jaka da preotme poslove “Sektašima”.


5.

U Kartelu Gladnog, “najizrasliji” su mafijaši Siniša Mijatović (DEMOS) i Dejan Ilić Tigar (SNSD), koji već duži niz godina haraju Zvornikom i Grad su poharali, ali krijumčarski tokovi koji idu preko ovog mjesta i kontrola nad njima su glavni komad oko kojeg se u borbu uključila Bagra, okupljena pod komandom Siniše Ilića.


6.

Njegova zočinačka organizacija nastavlja sa brzom regrutacijom kriminalaca nudeći im razne pogodnosti, da bi mogli da se suprostave “Sektašima” i preotmu im dio najznačajnijih kriminalnih poslova, posebno transporta narkotika.


7.

To zlo, “Crveni Kombi”, regrutuje, “učlanjuje”, sav mogući ološ i šljam koji nije pod kontrolom “Sektaša”, a među njima i narko dilere, ali i ubice…


8.

Svjedoči o tome i fotografija sa početka ovog teksta na kojoj su Siniša Ilić i Kostadin Vasić u društvu presuđenog kriminalca Ljubiše Vidakovića, u njegovoj kafani, nedaleko od Zvornika.



Vidaković je prije godinu dana izišao sa robije, i odmah je ušao u narko biznis. 


U njegovoj kafani se rasturaju narkotici, što je poznato policiji, ali niko ne reaguje. 


Vasić, narko diler Vidaković i Ilić

9.

Vidaković, maltene, otvoreno dila narkotike, jer, osim političke zaštite, ima i policijsku - njegov zaštitnik je komandir Policijske stanice Zvornik Dragoslav Ostojić, dobro poznati nasilnik sa kojim je u rodbinskim vezama.


10.

Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik, koji je zaštinik kriminalnih poslova Gladnog, Mijatovića, Ilića-Tigra&Kartela ne obračunava se (još uvijek) sa protivničkim Gangom, zbog “političke” korektnosti na nivou entiteta, gdje su “Sektaši” u koaliciji sa “Crvenim Kombijem”.


Međutim, kako se stvari razvijaju u Zvorniku, nije uopšte isključeno da dođe do većih, čak i oružanih, incidenata i sukoba između dva suparnička Ganga.


11.

Ranije sam, u tekstu “VeleMesar Dodik i Mesari Starteri iz njegove Mesare - Dejan Ilić Tigar; Aco, ubica u pokušaju, Mičić Makedonac; Branimir Šehovac; Gladni Medellin Stevanović; Nenad Nešić, Vico Pablito Pelena; Miroslav Njuška Vujičić…” objavio da u Zvorniku postoji kafe “Medellin”, što je jasna asocijacija na Grad Droge, što jeste Medelin u Kolumbiji, već decenijama.


12.

Vlasnik tog kafe restorana je formalno, preko bliskog člana porodice, višestruko presuđivani multipraktik kriminalac Jovan Stojkić Jole.


Jovan Stojkić Jole, prvi s lijeva u "Medellinu"


Stojkića je Sud BiH, 30.01.2004. godine presudio na sedam godina zatvora zbog rasturanja 134.000 lažnih evra, a presuđivan je i zbog drugih krivičnih djela.


13.

Međutim, stvarni vlasnici “Medellina”, koji je sjedište Gladnog i članova njegovog Kartela, jeste narko grupa iz jednog od susjednih gradova.


Gladni u "Medellinu"


Stojkić za njih vodi “Medellin”, a i dalje je potrčko Gladnog; Između ta dva posla, dodatno se bavi dilanjem narkotika i drugim kriminalnim radnjama.


14.

Jedan od njegovih najboljih prijatelja je inspektor Vladislav Vuković o kojem sam detaljno pisao u tekstu “Zvornik - Grad jedinstven po tome što su u njemu najveći kriminalci gradonačelnik Gladni, narodni poslanik SNSD-a Marković, načelnik Policijske uprave Vasiljević, njihov inokosni za krim poslove inspektor Vuković i brojni drugi funkcioneri SNSD-a i DEMOS-a”.


15.

Uopšte ne treba iznenaditi da Milorad Dodik, vlasnik svih bezvrijednih institucija u Republici Srpskoj, uskoro naloži promjenu imena Zvornika u Medelin, što bi bio potez koji ima puno opravdanje, jer Zvornik jeste Grad droge i stjecište opakih narko bandi. (nastaviće se i neće još dugo stati)