петак, 5. март 2021.

Istrebljivači Naroda (2.dio): Miodrag Bajić, navodni tužilac, štiti teško korumpirane visoke funkcionere MUP RS, doušnike kriminalaca kojima dojavljuju da se spremaju akcije protiv njih, i koje zbog toga propadaju; Bajić nastavlja da štiti Đokića koji je pronevjerio desetine miliona KM nezakonito dajući koncesiju TE “Stanari”

Miodrag Bajić, u samom vrhu Istrebljivača naroda


Piše: Slobodan Vasković


1.

Miodrag Bajić, zamjenik Glavnog republičkog tužioca, Specijalni tužilac i šef Posebnog odjeljenjenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, u samom je vrhu Istrebljivača Naroda, zločinačke organizacije na čijem čelu je Milorad Dodik.


2.

Bajić je jedna od ključnih osoba koja je, zajedno sa Milanom Tegeltijom, bivšim predsjednikom VSTS, a sadašnjim savjetnikom Milorada Dodika, sproveo gotovo potpunu kriminalizaciju pravosuđa i dozvolio ovladavanje zločinačkim organizacijama tim ključnim stubom društva.


3.

Bajić, koji je već godinama na čelu Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala (ranije Specijalnog tužilaštva RS), ništa vrijedno pomena nije učinio na toj funkciji u borbi protiv kriminala. 



4.

Međutim, kriminalci svih vrsta, boja i dezena, posebno oni iz vladajuće nenajedene Sekte, trebaju mu za života podići spomenik: Za njih je učinio i čini sve kako niko od njih ne bi bio kažnjen za zločine koje je počinio.


5.

Takvih slučajeva je ogroman broj i trebale bi godine da se svi nabroje.


visoki funkcioner MUP RS Darko Novković, doušnik kriminalaca

6.

Posljednja dva slučaja, na čijem zataškavanju intenzivno radi Bajić, jeste zaštita visokih funkcionera MUP RS Milosava Savkovića, Darka Novkovića, Dubravka Kremenovića i drugih…, koji su dojavili kriminalcima kada će započeti akcije protiv njih, pa su zločinci posakrivali dokaze; U drugom slučaju (“Fiskalna kasa”, akcija je započeta dva dana nakon isteka naredbe Suda). 


Kada je Savković u pitanju, ima tu i reketiranja, koje je činjeno zloupotrebom službene funkcije u MUP-u i nadležnosti koju ona nosi, ali Bajić ni po jednom osnovu, prema dosad viđenom, nije preduzeo ništa.


7.

visoki funkcioner MUP RS Milosav Savković, doušnik kriminalaca i reketaš


Štaviše, da se zaključiti da mu je jedini cilj zataškavanje tih predmeta i, na taj način, oslobađanje pomenutih visokih funkcionera MUP RS svake odgovornosti; Tako bi im se pružila prilika da nastave svoj kriminalni rad zloupotrebom funkcija.


8.

Bajiću sam, u vezi sa navedenim slučajevima, uputio pitanja 03.03.2021. godine i zatražio da mi, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama, odgovori do 05.03.2021. godine.


9.

Još uvijek nisam dobio odgovore, a Bajiću pružam priliku da ih saopšti javnosti, te stoga objavljujem samo pitanja koja sam mu uputio, a iz kojih se dosta toga može zaključiti o kriminanim nedjelima Savkovića, Novkovića, Kremenovića…


visoki funkcioner MUP RS Dubravko kremenović, doušnik
 kriminalaca, kriminalac i jedan od učesnika u ubistvu Davida Dragičevića


10.

Ukoliko Bajić, jedan od Istrebljivača naroda, odgovori na pitanja, odmah ću ih objaviti u cijelosti i bez ikakvih izmjena, ali ću, bez obzira na to, narednih dana obznaniti sve detalje zločinačkog djelovanja navedenih pripadnika MUP RS koji su, izvan svake razumne sumnje, u službi kriminalaca koje štiti Režim Milorada Dodika, čak i njegovi najmlađi pripadnici. 


11.

Upravo ova činjenica - da i najmlađi pripadnici Režima imaju ogroman uticaj na MUP RS i pravosuđe i snagu da spriječe sprovođenje istraga protiv lica iz svog okruženja je najjeziviji dio cijele priče i svjedoči da je novi naraštaj Istrebljivača Naroda stupio na scenu i snažno nastavio rad onih koji su ih stvorili prema sopstvenom liku i nedjelu.  


12.

Pitanja za Miodraga Bajića

Republičko javno tužilaštvo


Miodrag Bajić, zamjenik Glavnog republičkog tužioca, Specijalni tužilac i šef Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala


Poštovani,

molim Vas da mi u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama dostavite odgovore na sljedeća pitanja:


Da li je Posebno odjeljenje, koje vodite, saslušalo Darka Novkovića, načelnika Jedinice za organizovani kriminal i droge MUP RS, zbog njegovog kriminogenog djelovanja u policijskoj akciji "Napon", koju su sproveli pripadnici MUP RS 21.02.2021. godine?


Da li je Posebno odjeljenje donijelo Naredbu o sprovođenju istrage protiv Novkovića i ako jest, kojeg datuma je Naredba donešena?



Takođe Vas molim da mi odgovorite i na sljedeća pitanja:

Da li je Posebno odjeljenje saslušalo Milosava Savkovića, bivšeg načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS (trenutno na poziciji Načelnika Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS), zbog teških propusta u akciji MUP RS pod nazivom "Fiskalna kasa", koja je propala zbog njegovog nedjelovanja?


Da li je saslušan Dubravko Kremenović, sada bivši Glavni inspektor, zbog nezakonitog djelovanja i namjernog propuštanja roka za pretrese koji je dao Okružni sud Banjaluka za akciju "Fiskalna kasa"?


Da li je Posebno odjeljenje donijelo Naredbu o sprovođenju istrage protiv Savkovića, Kremenovića i drugih i ako jeste, kog datuma je ta Naredba donešena?


Takođe Vas molim da mi odgovorite da li Posebno odjeljenje istražuje Savkovića zbog reketiranja lica J.S., za šta je teško zloupotrijebio brojna ovlašenja funkcije Načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS?


Da li je u ovom slučaju donešena Naredba o sprovođenju istrage i, ukoliko jeste, kog datuma?


Molim Vas da mi odgovore na pitanja dostavite najklasnije do 05.03.o.g. kako bih pravovremeno i objektivno informisao javnost o ovim slučajevima.


Slobodan Vasković, bloger



13.

Želim da podsjetim da sam Bajiću uputio 01. marta pitanja o tome dokle je stigla istraga protiv Petra Đokića, koji je budžet RS oštetio za desetine miliona KM, potpisujući kriminalnu koncesiju sa TE "Stanari".


Sve to, zajedno sa pitanjima, objavio sam u tekstu "Čekajući Dodika i Bajića: Republički tužilac Goran Glamočanin 23 mjeseca drži u zaključanoj ladici optužnicu protiv Petra Đokića".



14.

Međutim, nikakav odgovor nisam od Bajića, ali ni Mahmuta Švrake, Glavnog republičkog tužioca, dobio, što znači samo jedno - Bajić i njegov tužilac Goran Glamočanin nastavljaju da štite Đokića i kriminal koji je počinio, pod Švrakinim pokroviteljstvom.



15.

U tom tekstu sam naveo i da mi je namjera da protiv svih odgovornih u pomenutom tužilaštvu, koji već 23 mjeseca opstruišu istragu u ovom teškom kriminalu i korupciji, podnesem prijavu Kancelariji disciplinskog tužioca VSTS, sa zahtjevom da ih razriješi dužnosti.


To ću narednih dana i učiniti i o tome obavijestiti javnost. (nastaviće se i neće još dugo stati)