петак, 5. март 2021.

EstradnoPolitički Cunami: Stanivuković objavio isplaćene sume o nenastupanju navodnih pjevačica Dragane Ristić (Čavka), pomoćnice ministra trgovine i Majke Jevrosime; Draganu je otkrio “lovac na talente” Đokić, a za Jevrosimu se još uvijek nije saznalo; Da li će majka i kćerka konačno “nastupiti” u duetu


Piše: Slobodan Vasković


Dragana Ristić je oduvijek željela biti pjevačica, ali je, silom prilika, završila kao pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo.



Međutim, Ristićeva nije dozvolila da se sudbina do kraja poigra sa njom, te je potpisivala Ugovore o nastupima na kojima nije nastupala.


Majka Jevrosima


Tu osobinu, da se nikada ne predaje, naslijedila je od Majke Jevrosime Pupčević, koja je, takođe, željela biti pjevačica, ali joj to nije pošlo sa mikrofonom, te je i ona, zajedno sa kćerkom, potpisivala ugovore o nastupima na kojima se nije pojavljivala.



Karijera dvije pjevačice koje to nisu, došla je u pitanje kada ih je za kriminalne radnje prozvao Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.


Stanivuković je snažno, do cunamija, zatalasao estradnopolitičke vode Režima Milorada Dodika, iznoseći podatke o plaćanju nenastupanja Ristićeve i majke joj.



Stanivuković je na pres konferenciji javno prozvao Draganu Ristić, pomoćnicu ministra trgovine i turizma, da je uzimala novac od “Akvane”, za pjevanje, a da nikada nije pjevala u restoranu te firme.



Isto je rekao i za njenu majku Jevrosimu Pupčević.



"Ovo je najbizarniji izvještaj koji ćete čuti, više je za rubriku ‘vjerovali ili ne’, kao i preduzeće ‘Akvana’. Pitam se da li je moguće da  se dešava ovo u našem gradu. Ugostiteljski objekat ‘Akvana’, koji je dužan preko 10 miliona, angažuje da pjevaju ljudi koji nisu pjevači. Jednom pjevaču daju 17.000 maraka za pjevanje koje se nikad nije desilo… Ono što je nevjerovatno, taj čovjek je Dragana Ristić, pomoćnik ministra trgovine i turizma; 17 hiljada KM dobije ugovor o autorskom djelu, gdje naravno ovdje imamo taj ugovor o honoraru i ono što je nevjerovatno, ugovor je napisan u iznosu od 13 hiljada maraka, a isplaćeno je sa računa gdje ima konto kartice 17 hiljada maraka. To nije kraj. Nego, majka od Dragane Ristić, po imenu Jevrosima, isto pjeva, isto ima ugovor o honoraru za pjevanje. I to ono što je ključno ugovor o iznosu od 2 hiljade maraka, a isplaćeno je 10 hiljada maraka“, rekao je Draško Stanivuković.



Ristićeva je sve demantovala, ali nju demantuju ugovori, koji su potpisivani godinama.




Osim jednog od Ugovora za nepjevanje (od brojnih koji su u mom posjedu), donosim još nekoliko bitnih informacija o najnovijoj estradnopolitičkoj aferi koja je uzdrmala Režim Milorada Dodika.



“Pevaljka”, koja to nije, nekada je radila kao konobarica u restoranu Narodne skupštine RS. 



Tu je njene “vokalne” nesposobnosti otkrio Petar Đokić, čuveni “lovac na talente”!


Nakon tog Velikog Đokicinog Otkrića kreće snažan uspon Ristićeve, sada udate Čavka!



Taj uspon je istovremeno i u stranačkoj hijerarhiji SP-a, kao i u budžetskoj hijerarhiji.


Ristićeva je već je nekoliko mandata pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo RS. 



Tim ministarstvom suštinski vlada Dušanka Tegeltija, supruga Zorana Tegeltije. Ostali su obični pioni. 


Dušanka Tegeltija u kaputu žutom krojenom bez veze i njeni pioni

Zbog Dušanke je prethodna ministarka podnijela ostavku, jer nije htjela da potpisuje ono što Dušanka naredi.


Ristićeva opstaje zahvaljujući “pjevačklim” sposobnostima, iako ne zna ni imena poslanika.



A šta će joj ta znanja - bitno je da umije potpisati Ugovor. I naći angažman i za sebe i za Majku Jevrosimu. Pa u duetu!