уторак, 2. март 2021.

Sanja Vulić nastavlja da iritira i nakon dokazane prevare na izborima; Doboj postaje živo blato iz kojeg će se Sanja Vulić i Boris Jerinić teško izvući; Slijedi im krivična odgovornost


Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Centralna izborna komisija BiH je konačno prebrojala sve glasove sa ponovljenih izbora u Doboju, održanih 21.02.2021. godine.

 

Rezultati 21.02.2021. 
2.

Ponovljeni izbori su pokazali da je Jerinić, kao kandidat SNSD-a za gradonačelnika Doboja, u samo tri mjeseca uspio da izgubi cca. 14.000 glasova.


Rezultati 15.11.2020.
3. 

Da postoje i veći gubitnici od Jerinića, pokazala je Vulićeva, koja je u istom periodu uspjela da izgubi cca. 16.500 glasova.

4.

Kako je Jerinić pametniji dio pomenutog dvojca, on je po okončanju ponovljenih izbora nestao iz javnosti, računajući da će narod brzo zaboraviti novembarsku krađu glasova u Doboju. Mora se priznati da je tu bio u pravu, jer je narod zaista vrlo kratke pameti, posebno u Doboju.

 

5.

Za razliku od Jerinića, Vulićeva je pokušala da javnosti objasni gdje se izgubilo tih njenih cca. 16.500 glasova. Matematičku računicu Vulićeve nije moguće opisati riječima, zbog čega javnosti prezentujem video verziju te računice. 



6.

To što Vulićevoj izborna matematika ne ide od ruke i nije toliko veliki problem po nju. 


Rezultati 15.11.2020.
7.

Puno veći problem po nju bi moglo biti to što joj slabo ide i krivično pravo. 


Rezultati 21.02.2021.

8.

Ona bi morala znati da čak i za poluraspadnuta tužilaštva u Bosni i Hercegovini neće biti veliki problem dokazati izbornu prevaru u zajedničkoj režiji Vulićeve i Jerinića. 


9.

Kako su novembarski izbori u Doboju poništeni na 89 biračkih mjesta, to će tužioci morati da ispitaju sve članove biračkih odbora sa tih biračkih mjesta. 


10.

Bitno je istaći da je Centralna izborna komisija BiH, pomoću angažovanih vještaka, već utvrdila da je veliki broj potpisa građana falsifikovan. Samo te činjenica je dovoljna da se Vulićeva i Jerinić strpaju iza rešetaka na po desetak godina.


11.

Ono što pljačkaški dvojac treba dodatno da zabrine jeste to što je veliki broj članova biračkih odbora več sad spreman da „propjeva“, sa ciljem da isti spase sopstvenu kožu. Oni će tužiocima potvrditi da su upravo po nalogu Vulićeve i Jerinića falisfikovali potpise na hiljade birača Doboja.

 

12.

Ono što opozicija u Doboju treba da učini jeste da odmah po potvrđivanju rezultata ponovljenih izbora u Doboju, podnese Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv Vulićeve i Jerinića. Ostatak posla, ne pretjerano težak, je na tužiocima.