понедељак, 11. јануар 2021.

Zoran Stevanović Gladni, uz pomoć Aleksandra Vasiljevića, načelnika PU Zvornik, pokušava zataškati teško nedjelo Dragana Erkića Pauka, Prvog Nasilnika i Batinaša gradonačelnika tog grada, kako bi mogao da nastavi da gazi građane bez ikakve kaznePiše: Slobodan Vasković


1.

Visoki policijski funkcioneri nastavljaju da štite Režimske kabadahije, koji su u službi političkih vođa SNSD-a: Tako u Zvorniku Aleksandar Vasiljević, načelnik tamošnje Policijske uprave, čini sve da oslobodi krivice za teški saobraćajnu nesreću Dragana Erkića zvanog Pauk, koju je izazvao, totalno pijan. 


Dragan Erkić Pauk lični je egzekutor gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića Gladnog.


2.

Vasiljević to čini zajedno sa Gladnim kojem je Erkić neophodan za njegove prljave poslove, među kojima je primarno nasilje nad onima koji se suprotstavljaju njegovoj totalnoj privatizaciji Zvornika.3.

Erkić je, na magistralnom putu Zvornik - Sarajevo, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je automobilom teško povrijedo Stefana Obrenovića.


4.

Desilo se to oko 22 časa, 02.01.2021., ispod starog mosta, na proširenju kod ulaza u autobusku stanicu Zvornik.


5.

Tom prilikom, Obrenović je zadobio teške tjelesne povrede - prelom ruke na dva mjesta, povrede kuka bez preloma i povreda nosne kosti.


Stefan Obrenović

6.

Pauk, Nasilnik i Lični Egzekutor Stevanovića-Gladnog, pobjegao je sa lica mjesta, ali je policija u narednih pola sata uspjela da ga pronađe i privede u Policijsku stanicu.


7.

Uslijedilo je alko-testiranje, a Erkić je “naduvao” 2,8 promila alkohola u krvi.


Erkić je u stanicu dovežen vezan - na otrežnjenje, jer je prijetio policajcima svojim vezama sa načelnikom Vasiljevićem i gradonačelnikom Stevanovićem. 


8.

Nakon dolaska u prostorije PU Zvornik biva odvezan, a oko jedan čas i 30 minuta iza ponoći (03.01.2021.) interveniše Vasiljević koji naređuje da se Nasilnik pusti kući, što mogu potvrditi brojni svjedoci koji su u tom momentu, iz raznih razloga, bili u PU.

Goran Erkić Pauk, batinaš Gladnog

9.

Stefan Obrenović je operisan u Opštoj Bolnici Zvornik, 03.01.2021. i pušten na kućno liječenje 04.01.2021.


10.

Odmah sutradan, vansudsku nagodbu ponudio je Erkić, tako što je pozvao roditelje teško povrijeđenog mladića i ponudio im novčanu naknadu za odustajanje od sudskog postupka.


11.

Roditelji su odbili novčanu naknadu, insistirajući na sudskom razrješenju slučaja, ali se tada, javno i lično, u cijeli slučaj uključuje gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović Gladni nudeći, preko svojih saradnika, svaku vrstu pomoći koja je u njegovom domenu, samo da se odustane od privatne tužbe.


12.

Djelujući na ovaj način, Gladni je pokazao da je Pauk njegov lični Batinaš i da ne poštuje zakon, već ovlaštenja gradonačlenika teško zloupotrebljava kako bi prisilio oštećene da odustanu od krivičnog gonjenja kriminalca koji je spreman automobilom usmrtiti čovjeka i pobjeći sa lica mjesta.


Zagrljaj kriminala i politike: Pauk i Gladni


Posebno otežavajuća okolnost je što Pauk nije ni pokušao da pomogne svojoj žrtvi Obrenoviću.


13.

Obrenović još uvijek nije dobio dobio policijski izveštaj o saobraćajnoj nesreći u kojoj je teško povrijeđen, jer se čeka da pritisak Gladnog urodi plodom, da oštećeni prihvati nagodbu i da se  Batinaš Pauk tako riješi mogućnosti presude i zatvaranja zbog nanošenja teških tjelesnih povreda u alkoholisanom stanju.


14.

Ovaj slučaj pokazuje da kasta, koja hara Republikom Srpskom, i dalje nastavlja da koristi sva sredstva kako bi zaštitili svoje najvjernije vojnike-kriminalce, batinaše i sjecikese, oslobodila ih svake odgovornosti za nedjela koja čine i da u tu svrhu ne prezaju teško zloupotrijebiti ovlašenja gradonačelnika, kao i načelnika Policijske uprave.


15.

Visoki funkcioneri MUP RS su, po ko zna koji put, stali u odbranu zlotvora, kriminalaca, potencijalnih ubica i ubica, što je poodavno postalo pravilo, a izuzetaka gotovo da  i nema. (nastaviće se)