понедељак, 11. јануар 2021.

“Banjalučki Berberin”/Monstruozni zločin bez presedana u Okružnom sudu Banjaluka: Sudije-Zločinci Pane Gavrić, Dragan Aćić i Mirjana Radević, uprkos jasnim, čvrstim, neoborivim dokazima, oslobodili seksualnog predatora A.Š., koji je polno uznemiravao sopstvene maloljetne kćerke

foto: Profimedia


Piše: Slobodan Vasković


1.

Monstruozni zločin je presuda koju su sudije Pane Gavrić, Mirjana Radević i Dragan Aćić donijeli 31.12.2020. godine i oslobodili seksualnog Predatora A.Š., koji je godinama polno uznemiravao svoje dvije maloljetne kćerke.



2.

Ime Predatora ne objavljujem zbog njegove djece, koja su pretrpjela užase i koja su zločinom sudija ponovo dovedena u situaciju da ih rođeni otac polno uznemirava.


3.

Sudije Zločinci su odbacili jasne, čvrste dokaze o polnom uznemiravanju djece - riječ je o brojnim fotografijama na kojima se, prema brojnim izvorima involviranim u sudski proces, vidi A.Š. samo u majici, bez ikakve druge odjeće na sebi, sa jasno vidljivim polnim organom, kako stoji u sobi okrenut kćerkama.



4.

Ne postoje čvršći dokazi o polnom uznemiravanju od navedenih koji se nalaze u sudskom spisu i koje su Sudije Bolesnici odbacili kao “nezakonito snimljene”; A kako su mogle drugačije biti snimljene?!


Kako je K.Ž. - Majka djece mogla zaštiti kćerke osim da snimi Predatora koji ih polno uznemirava na opisani način. Užas, Monstruoznost, jezivost su riječi nedovoljne snage da opišu nedjelo A.Š., od kojeg su gore samo sudije koje su ga oslobodile.


5.

Ukoliko se, nakon zločinačke presude, ukine zabrana prilaska A.Š. njegovim kćerkama, biće to novi zločin za koji će morati odgovarati i Sudije koje su donijele presudu u korist Predatora, ali i oni što bi ukinuli zabranu prilaska.


6.

Treba imati na umu da A.Š., kao i njegov otac L.Š., imaju jake političke veze u Režimu, da su multimilioneri i da je sasvim realno da su kupili oslobađajuću presudu.


7.

L.Š. je bio na listi SNSD-a na lokalnim izborima za Banjaluku 2016. godine, a za prošle izbore nije se na njoj našao upravo zbog suđenja njegovom sinu.


8.

Ovom presudom Okružnog suda,životi dvoje maloljetne ženske djece izloženi su na milost i nemilost Okrutnog Bolesnog Predatora i ukoliko Vrhovni sud RS hitno ne ukine ili preinači tu monstrouznu presudu, onda će i oni biti saučesnici u Užasnom, Neljudskom Zločinu bez presedana.



9.

U vijestima, koje su objavljene nakon oslobađajuće presude, navedeno da se sve dešavalo 2016-2017. godine, a da su njegove kćerke 2008. i 2009. godište, što znači da su tada su imale 9 i 10 godina. 


Evidentno je da se radi o monstrumu i da tu porodicu treba zaštititi na sve načine, a javnost treba što čvršće stati u njihovu odbranu.


10.

Moram naglasiti i sljedeće - Ukoliko pravosudne institucije ne učine odmah sve da zaštite djecu i njihovu majku, biću prisiljen objaviti ključne, neoborive, dokaze, do kojih, preko svojih izvora, mogu doći bez ikakvih problema, kako bih i na taj način animirao javnost da ustanu protiv zločinačkih presuda, Monstruma Sudija, Oca Predatora i zaštite djevojčice i njihovu majku!!! 



11.

Okružni sud Banjaluka objavio je presudu A.Š. 31.12.2020., što je vrlo interesantan datum, jer je monstruozna presuda donesena neposredno pred praznike, kako bi se “utopila” i prošla “ispod radara” zbog nastupajućih Novogodišnjih i Božićnih praznika.


I ta činjenica govori o bezočnosti, blasfemičnosti, pokvarenosti, podmuklosti i Sudija i Predatora!


OBJAVA PRESUDE

31.12.2020.

Okružni sud u Banjaluci je 31.12.2020. godine, objavio presudu kojom je optuženi A.Š, na osnovu odredbe člana 298. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, oslobođen od optužbe da je počinio dva krivična djela polno nasilje nad djetetom iz člana 195. stav 4. u vezi sa stavom 1. i 2. Krivičnog zakona Republike Srpske i četiri krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 208. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Republike Srpske.

Na osnovu člana 100. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, određeno je da troškovi krivičnog postupka padaju na teret budžetskih sredstava.

O daljim mjerama zabrane prema optuženom nakon izricanja prvostepene presude, sud je odlučio posebnim rješenjem.





Presudu je izrekao predsjednik sudskog vijeća Pane Gavrić, zajedno sa Aćićem i Radevićkom, navodeći da optuženi nije kriv za djela koja su mu stavljena na teret. Zločinac Gavrić je istakao da Tužilaštvo nije uspjelo da dokaže navode iz optužnice.


12.

U optužnici se navodilo da se A. Š. od aprila 2016. do jula 2017. godine u više navrata u cilju zadovoljenja polnih nagona počinio polne radnje nad svojim maloletnim kćerkama (2008. i 2009. godište) tako što je pored njih ležao bez donjeg veša, hodao go po kući i slično. Na teret mu je stavljeno i da je u više navrata drskim i bezobzirnim ponašanjem verbalno i fizički napadao bivšu suprugu i njihovo troje maloletne dece, koje je udarao kaišem po rukama.


“Vijeće je ovakvu odluku donelo cijeneći sve dokaze koji su tokom postupka izvedeni. Za pojedine tačke nije bilo dokaza, dok su određeni dokazi bili nezakoniti i presuda se na njima nije mogla zasnivati - rekao je u obrazloženju presude sudija Gavrić.


Još je naveo da je sve krenulo od slike, “koja kao dokaz nije izvedena pred sudom”. (“Večernje novosti”)



13.

Za Gavrića, Radevićku i Aćića, saučesnike u Zločinu dokaz nije SET fotografija na kojima se jasno vidi Predator A.Š. koji hoda pred kćerkama nag, sa jasno vidljivim polnim organom.


Gavrić, Aćić i radevićka su teški Zločinci-Bolesnici kao i A.Š., koji je, kako su mediji naveli, “izricanje presude doživio vrlo emotivno”!


14.

Za nadati se da će to Ljudsko smeće A.Š. biti još “emotivniji” ukoliko Vrhovni sud brzo uradi svoj posao kako treba i na osnovu validnih, nepobitnih dokaza, pošalje Monstruma na višedecenijsku robiju.


Presuda nije pravosnažna i dozvoljena je mogućnost žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.


Banda A.Š. zavaruje prilaze 

15.

U ovom slučaju mora reagovati i Visoki sudski i tužilački savjet BiH i odmah udaljiti Monstrume Gavrića, Aćića i Radevićku iz pravosuđa, jer su počinili težak zločin za koji moraju odgovarati!!!


16.

A.Š. je uhapšen 06.10.2017. godine.


“Postupak je bio zatvoren za javnost i trajao je oko tri godine.

Nisu poznati detalji optužbi koje su A.Š. stavljene na teret, kao ni sam tok suđenja.

Saznajemo samo da je A.Š. optužen da je u periodu od aprila 2016. do jula 2017. godine u namjeri zadovoljenja polnih nagona u više navrata počinio polne radnje nad dvoje maloljetne djece. Optužnica ga je teretila i da je djecu i njihovu majku, odnosno svoju bivšu suprugu, fizički i verbalno napadao te bezobzirnim ponašanjem ugrozio integritet djece.

“Tokom  izricanja presude obrazloženo je da su utvrđeni brojni nedostaci, kao i nezakonito prikupljeni dokazi na kojima se presuda ne može zasnivati, te da se radi o kompleksnom predmetu”, objavio je “Glas Srpske”, 31.12.2020. godine.


17.

List “Blic” je, 07.10.2017. godine objavio tekst pod naslovom: “Sin poznatog banjalučkog privrednika suočen sa teškim optužbama: Pedofil dve godine polno ZLOSTAVLJAO DECU i tukao ženu”



“Tokom hapšenja kod osumnjičenog su nađene šokantne eksplicitne fotografije dece, među kojima su i fotografije dece osumnjičenog, a koje će poslužiti kao materijalni dokaz u krivičnom postupku.


Izvor ‘EuroBlica’ iz istrage otkrio je da je među žrtvama mnogo dece, što je posebno šokiralo istražioce.

Zbog zaštite identiteta maloletnih žrtava, ‘EuroBlic’ ne može da objavi identitet osumnjičenog.

Prema nezvaničnim informacijama, hapšenje je usledilo nakon anonimne prijave Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka koje rukovodi celokupnom istragom.



Radi se o čoveku koji do sada nije bio u sukobu sa zakonom, a inače je sin poznatog banjalučkog privrednika’, kratko je dodao izvor iz istrage.


Dodaje kako se radi o poznatoj porodici iz Banjaluke, te kako bi otkrivanje bilo kakvih podataka, pa čak i inicijala osumnjičenog otkrilo o kome se radi, a time bi se otkrio i identitet žrtava”, navedeno je u tekstu “Blica”.


18.

Nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banjaluka, osumnjičeni je prebačen u zgradu banjalučkog tužilaštva, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor.


Iz pritvora je pušten mjesec dana kasnije.


Iz OJT Banjaluka su tada naveli da je nakon jednomesečnog pritvora zatraženo od suda da se osumnjičeni pusti na slobodu uz mjere zabrane.



Ovaj zahtjev Tužilaštva prihvatio je Okružni sud u Banjaluci što je dovelo do puštanja na slobodu osumnjičenog. 


Neophodno je zbog navedenog utvrditi i da li su Tužioci svjesno pravili propuste kako bi išli u prilog Pedofilu?!


19.

Nakon toga, A.Š je nastavio sa maltretiranjem svoje supruge K.Ž. i troje djece, isključujući im struju, grijanje, zaključavajući raznim bravama prozore i vrata.


U tekstu sam objavio fotografije i video snimke maltretiranja K.Ž. I njeno troje djece tokom postupka. Slika ispod prikazuje "Najlon sobu" u kojoj sada žive!





20.

Poslije svih užasa koji su preživjeli, Sudsko Vijeće Monstruma u sastavu Pane Gavrić, Dragan Aćić i Mirjana Radević donijeli su oslobađajuću presudu za Predatora, a njegovu porodicu, istovremeno, presudili na najstrašnija mučenja.