уторак, 27. април 2021.

Medelin/Coki, Đurđo, Škembo i koordinator Struja: Šefovi narkodilerskih mreža na teritoriji Grada Droge Zvornika, Malog Zvornika, Banje Koviljače i Loznice; Raonićeve narkotike preko granice prenose policajci; Perači prljavog novca; Struja zelenaši sa prljavim novcem Lihvara Zorana Stevanovića Gladnog

Rade Simić Coki i Nedeljko Radić Struja

Piše: Slobodan Vasković


1.

U tekstu “Dodik, Kokeza, Raonić, Mijatović, Ilić, Stevanović, Coki, Đurđo…”, koji sam objavio 26.04., detaljno sam obrazložio kako Bojan Raonić, nekada falsifikator dokumenata za narko "biznismene", sada veći NarkoBos, organizuje preko Zvornika velike transporte droge ka zemljama EU.


2.

Objasnio sam i kako njegov prljavi novac pere Triling Kumova Grada Droge Zvornika Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar, pripadnici velikog međunarodnog Kartela Slaviše Kokeze. Navedeni nisu jedini Medelinci koji peru novac za Raonića. 


3.

Uz to sam naveo da Raonić, koji je u bjekstvu od pravosudnih institucija BiH, jer je presuđen na pet godina robije, zbog “nostalgije” manje količine kokaina (isključivo se bavi trgovinom tim narkotikom) ostavlja svojim ljudima od povjerenja u Zvorniku za dilanje na teritoriji Grada Droge, Malog Zvornika, Banje Koviljače i Loznice.


Tanasije Miletić, presuđeni narkodiler i Bojan Raonić, NarkoBos

4.

To su Rade Simić Coki, prijatelj Danijela Dragičevića, šefa kabineta Milorada Dodika, i Bojan Đokić Đurđo, prijatelj i poslušnik Siniše Mijatovića.

Danijel Dragičević, šef Dodikovog kabineta i narkodiler Rade Simić Coki

5.

Đurđo, dio koji dobije od Raonića, preko svojih dilera rastura po Zvorniku i okolnim mjestima, a baza iz koje droga polazi ka krajnjim korisnicima je njegova kafana “Sač”; Dio se dila preko “dostave” hrane, a dio na druge načine. Dila se javno, bez straha od policije, jer ih štiti Aleksandar Vasiljević, načelnik PU Zvornik.


Bojan Đokić Đurđo

6.

Coki ima širi opseg poslova za Raonića; Osim što dila drogu na relaciji Zvornik-Šekovići (to je njegova teritorija), dio kokaina prebacuje u Loznicu.


7.

U Loznici ga preuzima Nedeljko Radić Struja. On je organizator prebacivanja narkotika preko granice, nema svoju dilersku mrežu, ali uzima procenat od prodaje kokaina, jer obezbjeđuje siguran transport iz Zvornika do Loznice.


Struja

Struja Raonićev kokain, koji Cokija zadužuje za Srbiju, daje Milanu Popoviću Škembi, iz Malog Zvornika, koji preko svoje mreže narkodilera rastura narkotike po Malom Zvorniku, Banji Koviljači i Loznici.


Droga uvijek stiže iz Zvornika u Loznicu, gdje Struja posjeduje ugostiteljski objekat, a onda je on prebacuje Škembi.

Milan Popović Škembo

8.

Škembo je prijatelj i sa Brankom Hajdukovićem, krupnim dilerom, koji, takođe, uvozi veće količine droge u Zvornik preko jezera iz Malog Zvornika.


Branko Hajduković i Škembo

9.

Već sam objavio da Hajdukovića preko jezera zajedno sa tovarima narkotika prevozi policajac  Esad Tuhčić. On to čini po odobrenju Aleksandra Vasiljevića, načelnika PU ZVornik i šefa Policijske stanice Zvornik Dragoslava Ostojića, dok na njega i tovare pazi Vladislav Vuković, inspektor.


Droga se istovara u naselju Divič, odatle dolazi do Hotela “Vidikovac” gdje se miješa sa raznim hemikalijama i ide u uličnu prodaju, kako u Zvorniku, tako u cijeloj regiji.


Esad Tuhčić

10.

Vlasnik “Vidikovca” je Jakov Galić, poslanik u Predstavničkom domu skupštine BiH, a njegov zet Oliver Mitrović, direktor hotela, je blizak saradnik Hajdukovića.


11.

Iako je za Hajdukovićem raspisana potjernica u BiH, Aleksandar Vasiljević ga ne hapsi ni kada se slobodno kreće po Zvorniku. To jasno ukazuje da Hajduković ima direktnu konekciju za Medelinskim Klanom koji vodi Trilng Kumova Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić.

Siniša MIjatović i Željko Petrović, o kojem ću tek pisati
12.

Budući da je čest gost i u kafeu “Tema”, iza kojeg stoji Dragičević, šef Dodikovog kabineta, nije teško zaključiti da ima najjaču moguću zaštitu.


Dodik i Dragičević

Iako je Nedeljko Radić Struja iz Zvornika, on ne prenosi narkotike u Loznicu. Struja, koji je Cokijev kum, organizuje prebacivanje droge. Čine to najmanje dva policajca za njega, a ima i druge načine. 

Coki, Struja i Željko Petrović

13.

Naveo sam već da Nedeljko Radić Struja ima lokal u Loznici u kojem se okupljaju korumpirani policijci i kriminalci.


14.

Jedan od načina na koji Struja prebacuje kokain iz Medelina u Srbiju je preko pojedinih pripadnika policije. On ga dalje, kako sam to već naveo, prosljeđuje Milanu Popoviću Škembi.


15.

Struja kokain u Srbiju prebacuje preko dva policajca - jedan je pripadnik MUP-a Srbije: Dane Pepić, šef saobraćajne policije u Malom Zvorniku, koji živi u Zvorniku.


Dane Pepić, inspektor iz Malog Zvornika

Pepiću su za usluge "mule" kupili dva šlepera, za koje su mu obezbijedili poslove.


16.

Pepić je u odličnim odnosima sa Ognjenom Pavlovićem, savjetnikom Gradonačelnika Medelina Zorana Stevanovića Prokletog.


Pavlović i Pepić

Ognjen Pavlovic je, takođe, dio ove mreže, ali i u drugim brojnim prljavim poslovima: Za kratko vrijeme je u Zvorniku kupio i renovirao dvije kuće. Na Jahorini ima vikendicu, kao i na Zvorničkom jezeru. 


Uz sve to, posjeduje i veliku porodičnu kuću. Očito je da i on pere novac za Raonića, kao što to čine Sinša Mijatović, Zoran Stevanović i Dejan Ilić Tigar, kojeg su beogradski mediji povezali i sa monstruznim narkoklanom Veljka Belivuka.


Pavlović i Rade Simić Coki

17.

Pavlović, Zajedno sa Cokijem, drži ugostiteljski objekat “Naša kafana”, odakle i polaze pošiljke kokaina.


Nema dileme da je Pavlović, savjetnik gradonačelnika Medelina Zorana Stevanovića Gladnog, jedan od perača prljavog novca iz kriminalnih poslova. Istraga koja se detaljno, brzo i efikasno vodi sa obje strane Drine, već je dokumentovala navedene informacije. 



18.

Druga Cokijeva Mula je Đorđe Popić, (trenutno suspendovani) pripadnik Policijske uprave Zvornik, na čijem čelu je Aleksandar Vasiljević, Glavni inspektor Klana Medelin.


Coki i Popić


Popić drogu prenosi uz pomoć Pepića, a obično je to kilogram kokaina, po jednom prelasku granice.

Coki i Popić (dirljivo drugarstvo narkodilera, trovača djece i pripadnika MUP RS)

19.

Struja se ne bavi samo organizovanjem šverca kokaina preko granice; Njegov glavni "posao" je  zelenašenje. 


Nedeljko Radić Struja, jedan je od najopasnijih gangstera u tom kraju; Lihvar uvijek u torbici nosi, najmanje, 100.000 evra, koje daje pod kamatu, a sposoban je dati i mnogo veće iznose. Kamata je drakonska, a oni koji se usude da ne plate proživljavaju nasilni pakao.


Hapšen je nekoliko puta, ali, prema mojim informacijama, nikada nije procesuiran.


20.

Opštepoznato je da Struja zelenaši i sa novcem Zorana Stevanovića, koji je Prokleti nenajedeni Lihvar, i to pod vrlo visokim kamatama. Gradonačelnik Medelina Gladni zaista je ljudsko smeće kakvo se rijetko viđa. (nastaviće se i neće još dugo stati)