петак, 23. април 2021.

Sramno: Želimir Lepir primljen u Advokatsku komoru RS, što je zločin Advokatske komore RS

piše: Slobodan Vasković

Želimir Lepir primljen je u Advokatsku komoru RS, što je ogroman poraz te organizacije i dokaz da je sa sadašnjim vođstvom, odnosno Branislavom. Rakioćem na čelu, dotakla dno.

Odluku o prijemu Lepira u AK RS donio je Izvršni odbor na sjednici održanoj 23.04.2021. godine.

Ranije je novoizabrani Zbor advokata Banjaluka donio odluku da odbije Lepirov zahtjev za upis u imenik advokata Advokatske komore RS.

Lepir je do novembra 2020. godine bio Glavni okružni tužilac OJT Banjaluka i sa te pozicije učinio sve da opstruiše istragu o ubistvu Davida Dragičevića (otet 18.03.2018., mučen i ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.).

Lepir će zbog ovog slučaja teškog ubistva prije ili poslije završiti u zatvoru, a svi oni koji su glasali za njegov prijem u Advokatsku komoru nisu ništa manje neljudi nego on.

To nije prvi zločin Advokatske komore RS, jer se samo tako može nazvati prijem Lepira u tu organizaciju.

Krajem 2019. godine primili su i monstruma Sašu Labotića u Advokatsku komoru.

Labotić je udaljen je zauvijek iz pravosuđa, sa pozicije tužioca OJT Banjaluka, jer je prikrio da je pravosnažno presuđivan, prije nego se prijavio za tužilačku poziciju.

“Kolege su raspravljale i apsolutnom većinom glasova isti je dobio pozitivno mišljenje da se upiše u Imenik advokatske komore. Naše pozitivno mišljenje sada ide na sjednicu Izvršnog odbora koje broji 11 članova, odlučuje o upisu svih podnosilaca zahtjeva pa tako i u ovom konkretnom slučaju Saše Labotića", kazao je klriminalac Darko Kremenović, tadašnji predsjednik Zbora advokata Banjaluka, 24.10.2019.godine.


Kremenović više nije na čelu Zbora, a nadati se da će uskoro završiti u zatvoru zbog masovnog reketiranja banjalučkih privrednika sa svojim Klanom, o čemu sam detaljno izvijestio.

Kremenović nije rekao ništa ni o tome što je Labotić teško povrijedio dostojanstvo žrtve i 30.03.2018. podigao optužnicu protiv ubijenog Davida Dragičevića, šest dana nakon što je pronađeno njegovo tijelo. Optužnicu je antidatirao na 28.02.2018., što je zloupotreba tužilačkog položaja. 


Labotićeva optužnica protiv ubijenog Davida, podignuta 30.03.2018.


Istraga o istrazi ubistva Davida Dragičevića, koju sada vodi Tužilaštvo BiH, pokazaće da je Labotić to učinio po nalogu pravosudnopolicijskih kriminalnih krugova, čiji je plan bio da demonizuju žrtvu ubistva i prikriju teški zločin u kojem su učestvovali i pojedini članovi policije.

David Dragičević (otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen, 
njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.)

Prijem Lepira, nakon Labotića, u advokatske krugove dalje je vrijeđanje dostojanstva žrtve ubistva.