среда, 21. април 2021.

Sudiju-kriminalca Pejovića je uhapsila SIPA, jer niko više ne vjeruje MUP RS; Kako je Pejović uništio porodicu Štrbac; Gladni Stevanović i Pauk se pridružili Cokiju Idiotu u likvidacionim namjerama; Dodik namjerava izmanipulisati poljoprivrednike da blokiraju granice BiH, iako za njih neće ništa da učini zbog Čovića

kriminalac-sudija Pejović Nebojša

Piše: Slobodan Vasković


1.

Nebojša Pejović, teški kriminalac u togi sudije, konačno je uhapšen - nakon što je dugi niz godina uništavao sve i svakog kako bi se dokopao novca.


"Pao" je na hiljadu evra mita, a omogućio je kriminalcima da se dokopaju stotine miliona vrijedne imovine.


2.

Dugi niz godina MUP RS, njegovi visoki funkcioneri, štitili su Pejovića. Ovaj put im to nije pošlo za rukom, jer je reketirani privrednik tražio da SIPA učestvuje u hapšenju; SIPA je insistirala da to učine bez znanja MUP RS; Miodrag Bajić, šef Posebnog odjeljenja RJT, po čijem nalogu je Pejović lišen slobode, pristao je na to.


3.

Bajić nije imao kud i da je htio - već desetak puta bile su pripremljene akcije za hapšenje Pejovića prilikom uzimanja mita: Svaki put mu je dojavljeno iz MUP RS, koji je bio upoznat sa akcijom, Pejović ne bi otišao na “primopredaju mita” i akcija bi propala.


4.

Očigledno je da niko više ne vjeruje MUP-u RS i čelniku te razorene institucije Draganu Lukaču, a hapšenje Pejovića, koje je izvela SIPA, teška je šamarčina za njega, od koje je, kako saznajem, još uvijek na podu.


5.

Lukač je patosiran, ali je očigledno da je Bajić konačno shvatio da se stvari u pravosuđu mijenjaju i da Milan Potkovani Tegeltija nije više gnusoba koja pali i žari.


6.

Bajić, hapšenje Pejovića, doživljava kao spasavanje svoje kože.


7.

Međutim, još je daleko od te situacije, jer bi trebalo slobode da liši još najmanje deset sudija i prbližan broj tužilaca iz Banjaluke, da bi se doveo bar blizu pozitivne nule. 


Bajić

8.

Dug je to put, ali, istina, može da mu ga skrati upravo Pejović, koji jako mnogo zna o kriminalnim postupcima “kolega” s raznih nivoa, a i nije sam radio prljave poslove. 


9.

Ukoliko Pejović “propjeva”, što ne bi trebalo iznenaditi (predinfarktna stanja u pravosudnim institucijama 21.04.2021. su masovna), pašće cijeli Hor kriminalaca, a među njima i Stojan Vukajlović, kriminalac-advokat.


Kriminalac advokat Vukajlović i njegov
donedavni zaštitnik Radojičić

10.

Kad smo već kod advokata, valjda je i njima jasno da su prošla tegeltijina vremena i da bi trebalo da izaberu, zbog sebe, na čelo Advokatske komore poštenog Dalibora Mršu, a ne Mirka Dabića, predstavnika kriminalne organizacije Darka Kremenovića Poletarca, koji je i sam u predinfarktnom stanju zbog hapšenja Pejovića. Sa kojim je uradio toliko unosnih kriminalnih poslova!


11.

Kakav nečovjek je zločinac Pejović svjedoči i “slučaj Štrbac”, koji bi, svakako, trebalo da se nađe u optužnici protiv njega. 


kriminalac Pejović

12. 

Pejović je nezakonitim radnjama u izvršnom postupku 2011.godine potpuno uništio banjalučkog biznismena Vukana Štrbca. 


Uništio ga je bez milosti za 40.000 KM mita koje je primio od Gostimira Lovrića.


(Gostimir Lovrić hapšen je u julu 2016. godine, zajedno sa 

Stevom Sladojevićem i Neđom Kuzmanovićem zbog malverzacija u vezi sa banjalučkom „Kožarom“. Lovrić je tada osumnjičen da je u svojstvu većinskog akcionara Fabrike kože iz Banjaluke, koristeći položaj zavisnosti i nadređenosti u odnosu na direktora Sladojevića, uticao da on donese odluku o prodaji imovine i da zaključi ugovor o kupoprodaji po cijeni koja je niža u odnosu na stvarnu, a koja ni kao takva nije isplaćena. Kuzmanoviću i Lovriću je stavljano na teret da su kredit u iznosu od 200.000 KM, koji je bio namjenjen za renoviranje prostorija unutar fabrike, iskoristili suprotno od namjene, čime su izvršili i krivično djelo obmana pri dobijanju kredita.Nije mu suđeno, jer je podmitio tužioca sa 180.000 KM, ali o tome u jednom od nastavaka ove priče)


Gostimir Lovrić

Pejović je,12.09.2011. godine, donio nezakonito, kriminalno, rješenje kojim je izvršen prenos 3.385.619 akcja Fabrike koža Lauš AD Banjaluka sa Štrpca na Lovrića.


Čak je uskratio pravo žalbe Štrpcu.


13.

Uz to, Pejović je počinio niz kriminalnih akata u izvršnom postupku protiv Štrpca, tada izvršenika; U toku postupka nije održao niti jedno ročište, a tražioca izvršenja i njegove navodne svjedoke je saslušavao mimo ročišta i bez znanja izvršenika. 


I kamate u iznosu 450.550,55 KM, Pejović je, suprotno zakonu, stavio na teret izvršenika a da sud nikada nije izvršio obračun kamata u skladu sa zakonom. 


Tako su Pejović potpuno uništili Štrpca i omogućio Lovriću višemilionsku korist.



Sutkinja Monika Kovačević je devet godina nakon ove kriminalne akcije Pejović-Lovrić, donijela rješenje o ispravci prethodno nezakonitog rješenja sudije Pejovića.


Nakon devet godina nepravde i progona, Kovačevićeva je omogućila Vukanu Štrpcu pravo na žalbu.

Rade Simić Coki, NarkoDiler

14.

U Gradu Droge Zvorniku sada se Idioti, poput Radeta Simića Cokija, koji mi je poslao prijeteću poruku “A tebi će bog suditi, ako neće on ima ko će”, utrkuju da se dodvore NarkoŠefovima nudeći im svoje likvidacione usluge.

15.

Coki mi se više nije javljao, valjda još pokušava da shvati šta sam sve napisao o njemu, ali se ništa manji Kreten od njega Dragan Erkić Pauk javio Zoranu Stevanoviću Gladnom i predložio mu da me on “potraži i ućutka”.


Dragan Erkić Pauk, Stevanovićev likvidator


Stevanović, čiji je savjetnik “komunikolog” Erkić, poštuje stranačku disciplinu: Odmah je ovaj prijedlog iznio Danijelu Dragičeviću, šefu kabineta Milorada Dodika, sa molbom da “šef odobri akciju”.


Zoran Stevanović Gladni Naručilac

16.

Dragičević još uvijek, prema pouzdanim informacijama, nije uspio da “uhvati Šefa na pet minuta nasamo”, pa Gladni i Intelektualno teško osakaćeni Pauk nestrpljivo čekaju “odluku iz Centrale”.


Milorad Dodik i Danijel Dragičević

Čekam i ja.


17.

Dok čekam, da prekratim vrijeme, slijedi još nekoliko kratkih crtica iz Zvornika.


Danijel Dragičević i NarkoDiler Coki

18.

Rade Simić Coki, jedan od narkodilera, koji rastura drogu na relaciji Zvornik - Šekovići, zajedno sa Ognjenom Pavlovićem drži ugostiteljski objekat "Naša kafana”, koja se nalazi u “sportskom” centru Grada Droge.


NarkoDiler Coki 

Naravno, ima sve povlastice, jer taj narkodiler i lokalni kabadahija, premlaćuje po nalogu NarkoKartela, koji vode Stevanović, Slaviša Mijatović i Dejan Ilić Fotograf, koji se lažno predstavlja kao Tigar.


19.

Ni Pavlović nije ništa manja gnusova od Cokija i Stevanovića: Prije petnaestak mjeseci, sa grupom batinaša NarkoKartela, u restoranu "Taverna" napali su američkog državljanina M.I., nanijeli mu teške povrede i sve pokušali zataškati. 


Naravno, Stevanović je bio taj koji je učinio sve da zataška još jedno u nizu kriminalnih djela svojih potčinjenih vojnika, ali M.I. podnio privatnu tužbu.


Ognjen Pavlović, Stevanovićev savjetnik i batinaš
i narko diler Coki

Bagra ga je pozivala da odustane, ali on je to odbio. Slučaj se pažljivo prati i to sa međunaordnog aspekta!!!


20.

U velikom problemu sada se nalaze i Gladni Stevanović i njegov savjetnik Pavlović.


21.

Za kraj ovog teksta fotografija iznenađenja: Siniša Mijatović i Željko Petrović, zet zvorničke tajkunčine Dragana Riđošića (SNSD). 


Siniša Mijatović i Željko Petrović

Upućeni znaju zašto. A uskoro će saznati svi. (nastaviće se i neće još dugo stati)


Dodatak: Dodik namjerava lažima izmanipulisati poljoprivrednike i nagovoriti ih da blokiraju granice BiH kako bi pokazao da je država u potpunosti nefunkcionalna 



Milorad Dodik sklon je prevarama svih vrsta, samo da bi ostvario svoje ciljeve. Žrtve njegovih najnovijih obmana i manipulacija biće, prema mojim izvorima, poljoprivrednici, kojima je u petak, 23. aprila, zakazao sastanak u Gradiški.

 

Iz njegovog kabineta na taj sastanak pozvali su redom predstavnike svih udruženja poljoprivrednika: mljekare, svinjare, voćare, povrtare.., kako bi se, navodno, razgovaralo o zaštiti domaće proizvodnje, što Dodika zanima jednako kao lanjski snijeg. 


Poznato je da odluku o uvođenju prelevmana na uvoz mesa i živih životinja u Savjetu ministara blokiraju hrvatski ministri, koji su Dodikovi kompanjoni.


Tompuščić Staša Košarac, SNSD-ov ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, fingira da u Savejtu pokušava da progura tu odluku. “Pokušaji” Košarca, porodičnog nasilnika, samo su nemušta predstava za javnost, jer je notorni kriminalac debelo plaćen od uvoznih lobija da ta mjera ne prođe, odnosno da se uvedu prelevmani na uvoz mesa i živih životinja. 


Jasno je i Dodiku da bez hrvatskih ministara po tom pitanju ne može učiniti ništa, osim da ih preko Čovića natjera da glasaju; Što on neće uraditi, jer ga nije briga za poljoprivrednike i njhove probleme. 


Poziv poljoprivrednicima na sastanak poslao je samo zato što su oni najavili proteste na granici, a Dodik namjerava da ih podstakne na taj akt, kako bi se BiH dodatno pokazala kao nefunkcionalna država u kojoj se baš ništa ne može riješiti. 


Poljoprivrednici blokiraju granični prelaze, Dodik kaže – evo još jednog dokaza da se u BiH ništa ne može riješiti i tu se priča završava. 


Poljoprivrednici neće riješiti nijedan svoj problem, Dodik se neće zamjeriti svojim saveznicima Hrvatima, a Tompuščić Košarac ostaće tek opušak, nesposoban da se u Savjetu ministara BiH izbori za bilo šta što je od interesa poljoprivrednika i ostalih građana, ne samo iz RS, već cijele BiH.