понедељак, 19. април 2021.

Bolesna Pohlepa/Kompleksna kriminalna akcija zlikovca Simića, gradonačelnika Dervente, kako bi njegova snaha Gordana otela od Grada Hiljadu maraka: Svjedočanstvo i dokumenti o jadu, bijedi, nezasitosti i gramzivosti Nenajedenih Životinja u ljudskom obliku


Piše: Slobodan Vasković


1.

“Pohlepa je jama bez dna koja iscrpi osobu u beskrajnom pokušavanju da zadovolji potrebu bez da ikad dosegne satisfakciju”, čuveni je citat  Eriha Froma.


2.

Fromova misao kapilarno oslikava BudžetskoParazitsku Dinastiju Milrada Simića (SNSD), koja hara Derventom - upali su u Jamu Pohlepe, nikada im neće biti dovoljno, ma koliko ukrali, oteli, imali, besplatno pojeli i popili - Uvijek će biti i ostati PreGladni Neljudski Stvorovi, željni svega, Gladnih Nenajedenih Očiju, bez šanse da “dosegnu satisfakciju”. Bijednog li života bijednih nenajedenih životinja u ljudskom obliku.


3.

Dinastija Gramzivih Skakavaca, čiji je rodonačelnik Milorad Simić, načelnik opštine Derventa, najpohlepnija je u Regionu.


4.

Iako multimilioneri, ne plaćaju ni hranu ni piće, posebno ne gorivo, a spremni su napraviti vrlo kompleksnu prevarantsku akciju da bi od građana Dervente ukrali hiljadu KM; Toliko su im Oči Gladne, kao i Prokleta Usta.


5.

U centru ove kompleksne prevare, vrijedne hiljadu KM, (suma svjedoči o teškoj psihičkoj bolesti Skakavaca i Prokletstvu Otimačine), jeste Goradana Simić, supruga Davora Simića, Retardiranog mlađeg sina Milorada Kronera Simića.


Gordana Simić

6.

Simići su zaista rijetko viđeno ljudsko smeće, ološ i najcrnji ljudski talog, a priča i dokumenti, koje ću prikazati, svjedoče da su ocjene karaktera tih Neljudi preblage, te da ne postoje riječi u našem jeziku kojim bi se opisalo kakve su to Gnusobe.


7.

Javna blamaža kojoj su se izložili kako bi od građana Dervente oteli hiljadu KM za te mentalno crvljive nakaze ne znači ništa: Bitno im je jedino bilo dokopati se i te hiljade KM iz budžeta Dervente, nakon što su oteli gotovo sve milionske poslove. Ali ni Hiljada KM nije za te pervertite za odbaciti - krenuli su u lov na nju poput prljavih hijena kako bi je se dokopali..


8.

Riječ je o konkursu za prvi mural u, tada, opštini Derventa (status Grada dobila je 11.02.2021.), odnosno javnoj nabavci broj:02-404-12/20 od 11.06.2020. godine.



Konkurs je bio javan i međunarodni, a na kraju su bile dvije aplikacije. 


9.

Jedan rad predao je Zdenko Bećarević, a drugi snaha Gordana Simić, supruga Retarda Davora Simića, mlađeg sina Milorada Simića. Nadimak mu je "brazilski" - Retardinjo!


Davor Retardinjo Simić

10.

Apsurdi koji su pratili konkursnu proceduru, kao i njen završetak šokirali su grašane Dervente. A šokiraće i svakog normalnog.


11.

U raspisu konkursa kao datum objave rezultata stoji 27.7.2020; Međutim rezultati su objavljeni 17.7.2020., i na taj način je komisija eliminisala sve radove koji su mogli da pristignu poštom. 


I takav način dostave aplikacija bio je omogućen uslovima javne nabavke.



12.

Dalji događaji potvrđuju da su Simići “skratili rokove” kako bi sebe “produžili” za hiljadu KM!


13.

Naravno, prelako je zaključiti da je pobijedio rad Gordane Simić, supruge najpoznatijeg dervenstkog čmara Davora Simića.



14.

Svekoliki publikum mogao je da vidi pobjednicko rješenje samo na FB profilu Gordane Simić uz  pripadajuće hvalospjeve i “dubokoumno” objašnjenje rada.


"rad" Gordane Simić

15.

Međutim, nakon velike “pobjede” dolazi do naglog zaokreta i 18.8.2020. Javna nabavka se poništava; Kao obrazloženje je navedeno da to “nadahnuta” pa još i “autorka” čini iz ličnih razloga!


16.

Mogao bi neko neupućen u poslove i crvljivi način života crijevne napasti građana Dervente, Dinastije Skakavaca Simić, pomisliti kako je riječ o “ekscentričnosti” lokalne “umjetnice”, ali o tome nema nikakvog zbora - riječ je samo da su se Gnusobe uplašile.


17.

Nema tu nikakve “ekscentričnosti”: Prokletinici Simići uplašili su se, nakon svih milionskih otimačina, da “ne padnu” na pokušaju otimanja hiljadu KM, u izbornoj kampanji koja je trebala da uslijedi, jer je rad “umjetnice” Simić Plagijat.


Plagijat Simićeve

18.

Lako je to utvrditi kada se uporedi njena “rukotvorina” sa originalom koji je našla na netu i besramno ga pokrala.  


Original na osnovu kojeg je plagirala svoj "rad"

19.

Da pojasnim do kraja: Jedan od dokumenata koji je svaki autor dužan potpisati uz predaju rješenja jeste potvrda o autorskom djelu (dokument se nalazi pri kraju raspisa konkursa); Potpisom tog dokumenta autor snosi krivičnu odgovornost predviđenu zakonom ukoliko plagira rad. 


20.

Nije uopšte apsurd što je plagijatorka Simić direktor JU dječije obdanište “Trol” u Derventi, jer ulizice i Istrebljivači Naroda poodavno su djecu, koju nisu uspjeli protjerati zajedno sa njihovim roditeljima, odlučili mučiti pokvarenjacima, podlacima i huljama poput Simića. 


M. Simić i stariji sin Igor na i pored otetog kvadaom

21.

Naravno da niko nikada za ovaj slučaj nije snosio odgovornost, jer Simići su iznad zakona, kao pripadnici Zle Crvene Sekte, ali, prije ili poslije, slijedi ona narodna da će Đavo doći po svoje! (nastaviće se i neće još dugo stati)


Dodatak: Deventa je dobila svoj prvi mural, ali ne od plagijatorke Simić 


Rikardo Druškić oslikao je prvi dio murala (koji se sastoji iz tri dijela) u Derventi, 29.10 2020.


Druškićev mural


Umjetnik je to uradio u okviru projekta Kancelarije Evropske unije u BiH, pod nazivom „Buđenje solidarnosti”.


Projektom je obuhvaćeno oslikavanje murala i niz drugih aktivnosti u pet bh. lokalnih zajednica i to u Sarajevu, Trebinju, Goražu, Zenici i Derventi.