петак, 9. април 2021.

“Vidikovac” Grada Droge: Zasjedao Kartel; Na sastanku i falsifikatori presuđeni za organizovani kriminal; Mijatović pokušava oteti zemljište za pravljenje zgrade; Marković i Stevanović nastavljaju krasti šljunak; Kako je Gladni uhapšen u Šapcu sa 150.000 evra, za koje nije mogao dokazati porijeklo

Hotel "Vidikovac" na Zvorničkom jezeru,
baza za sastanke velikih Narko bosova


Piše: Slobodan Vasković


1.

Prije nekoliko dana u hotelu “Vidikovac” kod Zvornika Grada Droge zasjedao je dio vrha Kartela - sastanak su vodili Saša Mijatović i Dejan Ilić Tigar, dok na njemu nije bilo Zorana Stevanovića Gladnog.


2.

Iako je tada bilo zabranjeno okupljanje u hotelima, (osim gostiju koji su smješteni u hotelu), dvojica hohštaplera Mijatovic i Ilic Tigar, zajedno sa nekoliko članova Kartela, razmatrali su kako se izvući iz izuzetno teške situacije u kojoj se nalaze, svjesni da je njihov Glavni Mentor Slaviša Kokeza završio svoju mafijašku karijeru i da je pitanje dana kada će biti uhapšen.


Sinša Mijatović

3.

Mijatović i Ilić-Tigar prestravljeni su činjenicom da nakon hapšenja Kokeze kreće pravi lov na njih, njihove bezbrojne prljave i podzmene poslove koje su uradili sa Kokezom i od kojih je značajan dio već zadokumentovan od bezbjednosnih organa Srbije, dok su u BiH istrage o njima, kao i Stevanoviću, takođe, počele.


Dejan Ilić Tigar, lijevo

4.

Nije čudo da su se sastali u “Vidikovcu”, koji je u vlasništvu Jakova Galića, visokog funkcionera SP-a, jer se u tom hotelu sastaju i narkobosovi najvećeg kalibra. 


U Zvorniku se osjećaju kao u Medelinu - svoji na svome, jer su taj Grad, što je Tragedija sa višedecenijskim posljedicama, pretvorili u Grad Droge, zajedno sa Stevanovićem, Mijatovićem, Ilićem i drugima koji im bespogovorno služe. I beskrupulozno uništavaju njegovu mladost, budućnost, dozvoljavajući dilerima, da pod patronatom pojedinih policijskih funkcionera PU Zvornik, nesmetano u NarkoGradu, prodaju sve vrste opijata maloljetnicima, mladima... 



Nije Kartelu Grada Droge samo Kokeza jedina jaka veza iz Podzemlja, već i narkobosovi svjetskog glasa od kojih se neki nalaze na Crnim Listama zemalja Zapada. Oni često borave u NarkoGradu, kao i u Loznici, gdje živi Zoran Stevanović Gladni. O tome ću tek pisati.



Treba naglasiti da Galić, o kojem ću, takođe, detaljno izvijestiti, nije ništa bolji od Mijatovića i Ilića.


5.

Sastanku je prisustvovao i Bojan Đokić, zvani Đurđo, koji se nedavno vratio iz KPZ Foča, gdje je odležao kaznu od dvije i po godine robije, na koliko ga je, 12.09.2017., presudio Sud BiH zbog organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima krivotvorenja isprava i falsifikovanja neistinitih sadržaja.


6.

Đokić je krao identitete građana BiH i prodavao ih kriminalcima, posebno Narko Dilerima, iz Regiona (Srbija, Kosovo, Bugarska, Crna Gora…), a u tom poslu je bio i Mijatović, jer je Đurđo njegov čovjek od povjerenja, ništa ne može niti smije uraditi bez njegovog odobrenja i osoba zadužena da za njega radi sve prljave poslove. 


Bojan Đokić Đurđo


Samo prisustvo presuđenog kriminalca Đokića tom sastanku je još jedan u nizu dokaza da su Mijatović i Ilić, zajedno sa Stevanovićem, vođe Kartela NarkoGrada, u šta su pretvorili Zvornik.


7.

Dogovoreno je, između ostalog, da potegnu sve svoje “veze” sa obje strane Drine,  i pokušaju se spasiti, a da količina novca koja je potrebna za to nije bitna, budući da raspolažu enormnim svotama. 


Istanuto je na sastanku da ne trebaju prezati da i od Dodika traže svaku vrstu zaštite, jer su mu “mnogo valjali”!


Milorad Dodik, Glavni zaštitnik svih kriminalaca u RS


Đurđo je dobio zadatak da u Beogradu, u podzemlju, pokuša saznati da li ima ikakvih šansi da se Kokeza izvuče i ne bude uhapšen, dokle je stigla istraga koju vode organi Srbije, kao i da li su Mijatović, Ilić i Stevanović obuhvaćeni istragom bezbjednosnih institucija Srbije. 



Nije bilo potrebno da šalju Đokića - obuhvaćeni su detaljno!


8.

Uprkos svemu, ni Mijatović, a ni Ilić ne prestaju sa kriminalnim aktima.


Mijatović namjerava da kod pijace u Zvorniku, na mjestu gdje je sada parking, izgradi stambeno-poslovnu zgradu.



Zloupotrebom funkcije zamjenika Skupštine grada Zvornika, inicirao je izmjenu regulacionog plana, kako bi se na tom mjestu ucrtao stambeno-poslovni objekat. To je krivično djelo - trgovina uticajem.

Plac gdje Mijatović namjerava izgraditi stambeno-poslovni objekat
i oprati dio prljavog novca  njegovom gradnjom i prodajom stanova i poslovnih prostora

Mijatović je već kupio dio zemljišta (na kojem se nalazila stara kuća koju je porušio), a ostatak potrebnog mu placa pokušava oteti prisiljavanjem vlasnice kafea “Troja” da mu proda svoj objekat ispod svake cijene, na šta ta hrabra žena dosad nije pristala. Mijatović želi da kupi i taj objekat, poruši ga, kako bi spojio parcele.


Koji je to Nenajedeni Prokletnik - nastavlja da i dalje samo grabi, iako je teškim kriminalom zaradio milione, a uz sve, u Zvorniku posjeduje nekoliko butika, koji su registrovani na članovima njegove porodice; Među njima su "Legend", "Magaza", "Beba kids”… 


Roba se, naravno, uvozi iz Mađarske kamionima, a izbjegavanjem plaćanja carina, što Mijatović redovno čini, to je vrlo unosan posao.


9.

U ovom tekstu ću samo objaviti fotografiju poslovnog objekta Dejana Ilića Tigra, u blizini Zvornika, koji se zove “Tigar”. Dovoljno o mentalnom sklopu Bandita.


Zoran Stevanović Gladni

10.

Naravno, za posljednji dio ove Zvorničke epizode ostavio sam Zorana Stevanovića Gladnog, koji je uhapšen u Šapcu prije godinu i po dana (polovinom 2019. godine). Pretresom njegovog automobila pronađeno je 150.000 evra u gotovini, za koje Gladni nije imao dokaze o porijeklu. Priveden je i saslušan nekoliko puta zbog toga.


Uspio je tada, u određenoj mjeri, zataškati taj slučaj, ali on se sada ponovo otvara, jer su institucije Srbije došle do čvrstih dokaza da je Stevanović dio Kartela, koji je oprao desetine miliona evra i u toj zemlji, ali i u BiH.


11.

Dok čeka novo hapšenje, Stevanović, zajedno sa narodnim poslanikom i kriminalcem Obrenom Markovićem i dalje nezakonito vadi šljunak iz Drine, preko firme “VT Kompred” koju vodi njihov sluga Tomo Vukić.




Njihovi kamioni su parkirani na kilometar od mjesta gdje kradu šljunak, i svega 500 metara od graničnog prelaza Šepak, o čemu su, prema mojim izvorima, već obaviještene nadležne bh. Institucije.



Osim krađe šljunka, oni potkradaju i Republiku Srpsku i na ovom nelegalnom poslu, jer imaju deset neprijavljenih radnika za koje ne plaćaju dažbine niti poreze entitetu. 



Nije za očekivati da reaguje Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, jer je on u funkciji pokrivanja kriminalaca iz Sekte SNSD.

12.

I za kraj - slatka priča.


Još 22. maja 2020. godine objavio sam tekst XXL Kum, povodom fotografije Gladnog i torte u obliku jedrenjaka.


Torta, za razliku od Gladnog, izgleda odlično, a došlo je vrijeme da otkrijem ko su dvije vrijedne poslastičarke: To su Danijela Ostojić i Ljiljana Ristanović, koje su bile zaposlene u zvorničkoj “Elektrodistribuciji”.



Uzele su otpremnine (tvrdi se po 50.000 KM svaka) i sada traže posao kod Gladnog, a “Jedrenjak” je bio ulaznica za te zahtjeve, kojim su, vješto kormilareći, "uplovile" u vidokrug Nenajednog.


Dvije baš vrijedne poslatičarke koje, po zakonu nakon uzimanja otpremnine, ne bi smjele dobiti posao ni u jednoj entitetskoj ili državnoj instituciji, uspjele su Dojedriti do Gladnog i on im je obećao zaposlenje u Gradskoj upravi.


Nema nikakve dileme da stvarni Jedrenjak NarkoGrada Zvornika plovi ravno ka dnu, poodavno potopljen od Kartela. (nastaviće se i neće još dugo stati)