уторак, 7. август 2018.

Pisamce No2 Borisu Pašaliću, (znanom i kao Jeca, Cica i Mica), pomoćniku ministra poljoprivrede i Nasilniku nad uposlenicama tog resora

piše: S.V.



Cico, prvo si fizički napao radnicu iz resora koji vodiš, a kada sam to objavio htio si sve da “demantuješ” potpisujući se kao Jeca

U čemu je tvoj problem: fizički maltretiraš žene, što je zakonom kažnjivo, a onda se predstavljaš kao žena.

Da li je to plod frustracija, jer si samo Potrčko Gordane Đurić, direktorice Instituta za genetičke resurse u Banjaluci i njenog muža Nikole Mićića, dekana Poljoprivrednog fakulteta u BL.

Njih dvoje žare i pale poljoprivredom, a ti moraš da ispunjavaš naloge, jer su ti zaposlili bliskog člana porodice.

Oni su te i preporučili Stevi Mirjaniću Metuzalemu za mjesto pomoćnika, tako da tvoja uloga Potrčka postaje gotovo pa nepodnošljiva: Moraš da poltronišeš njima, a moraš i Metuzalemu, čije staro srce griju tvoji svakodnevni komplimenti. 

Šta ćeš, Mico, kada se osovina Đurić-Mićić ponovo dokači sa Metuzalemom oko plasmana novca, a dokačiće se. Tada nećeš biti u prilici da “igraš između dvije vatre”, već ćeš na obje izgoriti. 

Mico, ti ne razumiješ da uzalud staješ u “prve borbene redove” štiteći Metuzalema, njegov lik i nedjelo, jer si za njega tek potrošni materijal. 

Takvih kao ti, Metuzalem je u 4237 godina “uspješne” karijere protraćio na vagone. 

Jeco, preznojiš li se kada se sjetiš kako te Metuzalem namagarčio šaljući te na TV dvoboje sa Vladimirom Usorcem?!

Metuzalem je tada bio u stogodišnjem ratu sa Usorcem, a ti si se danima pripremao za te duele, vadeći svu moguću prljavštinu protiv “prvog seljaka”, kako bi ga kompromitovao.

Iznio si čak i neke tačne podatke o pranju novca od podsticaja u poljoprivredi, koji i tebe i Metuzalema i Usorca direktno vode u pritvor, ali tvojom “srećom” niko to od nadležnih nije “primijetio”.

Cico, kad si toliko hrabar pa nasrćeš na žene, zašto nisi nasrnuo na Usorca - bar krivičnom prijavom za pranje novca za koje si ga optužio? 

Nisi smio, jer si Zeka. 

I šta se desilo nakon tvojih TV samosatiranja - Metuzalem i Usorac su se izmirili, ti ostao sa magarećim ušima i još si morao da primiš na posao u svoj resor bliskog člana porodice Seljaka No1!

Nije ni čudo što si toliko frustriran, ali to ni u kom slučaju ne opravdava fizičke napade na uposlenice. Dapače, trebalo bi te drakonski kazniti.

Nasilnik poput tebe, koji je u funkciji Potrčka, vječno namagarčenog “lika”, nikako ne može dokučiti poljoprivredne dogme: Jedino što je vječno u poljoprivredi RS su Metuzalem, Usorac i premija za mlijeko od 30 feninga po litri.


I za kraj - ako se odlučiš da nastaviš sa botovskim djelovanjem, pokušaj sa nekim muškim imenom - možda se, konačno, sam sebi učiniš malo većim od običnog Potrčka, Poltrončića i Zečića.