недеља, 5. август 2018.

Da li će Kostrešević podnijeti krivične prijave protiv Lukača, Ćuluma, Ilića, Vreće i Lepira?!

piše: Slobodan Vasković


Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP RS, od 19.04. vodi istragu oko Ubistva Davida Dragičevića.

Kostreševićev tim je, do sada, izvan svake razumne sumnje, utvrdio da je tokom dijela istrage kojom je rukovodio Darko Ilić napravljeno niz velikih propusta.

“Gdje god je mogla biti napravljena greška u istrazi, to je učinjeno”, tvrde moji izvori iz MUP RS.

S obzirom da je utvrđeno da su greške u istrazi napravljene “gdje god se to moglo učiniti”, logično je pitanje da li će tim Siniše Kostreševića podnijeti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Darka Ilića i njegovih saradnika?!

Takođe, utvrđeno je da Ubijeni David Dragičević nije opljačkao kuću Đorđa Rađena, što je Ilić tvrdio na pres konferenciji održanoj 26.03. ove godine, pa je pitanje zašto MUP RS, ali i nadležno tužilaštvo, ništa ne preduzimaju protiv Ilića koji je, zvanično, iznio na tom presu niz neistina.



Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i direktor Policije Darko Ćulum otvoreno su podržali Ilića u njegovim lažima, tvrdeći da “nema elemanata krivičnog djela u smrti Davida Dragičevića”; Nakon niza njihovih izjava kako “nema elemenata krivičnog djela”, Tužilaštvo je donijelo Naredbu o sprovođenju istrage o Ubistvu Davida Dragičevića.

Lukač i Ćulum su slagali javnost, uz to su podržali Ilića, čime su postali saučesnici u prikrivanju zločina Teškog Ubistva, kao i u uništavanju dokaza o Ubistvu Davida Dragičevića, koje je počinio načelnik Uprave za organizovani kriminal.

Utvrđeno je, toksikološkim nalazima, da u urinu i krvi Ubijenog Davida Dragičevića nema prisustva nikakvih narkotika, a Lukač je tvrdio da je umoreni mladić koristio LSD, prije nego što je nastradao. To je teško obmanjivanje javnosti, svjesno vrijeđanje Žrtve Zločina Teškog Ubistva, što bi, takođe, moralo biti zakonski sankcionisano.

U svemu ovome učestvovali su i Glavni okružni tužilac Želimir Lepir, kao i postupajući tužilac Dalibor Vrećo, koji mjesecima nisu htjeli da donesu Naredbu o sprovođenju istrage o Ubistvu Davida Dragičevića, pa bi bilo logično da se i oni nađu u krivičnoj prijavi; Kako zbog nečinjenja, tako i zbog prikrivanja činjenice da su dokazi uništavani, a jedan dio njih ukraden.


Činjenica da je nestao ključni dio dokaznog materijala - odjeće Ubijenog Davida Dragičevića - donji veš, čija forenzička obrada bi nesporno utvrdila da je David Dragičević zadavljen/ugušen, a ne da se utopio, kao i činjenica da se to krilo, da se minimiziralo i da se i dalje ne čini ništa kako bi se pronašli odgovorni za krađu dokaza, sama po sebi svjedoči o tome da je sve činjeno/učinjeno kako bi se istraga u potpunosti opstruisala i na taj način pružila zaštita Naručiocima Ubistva, Ubicama i njihovim saučesnicima.

Da li će Kostrešević podnijeti krivične prijave protiv Lukača, Ćuluma, Ilića, Vreće i Lepira? 

Ako je profesionalac morao bi to učiniti ubrzo! U suprotnom…

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.



Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)