среда, 15. август 2018.

Cicijašenje: Nedeljko Čubrilović ima samo dva stana u Beogradu



piše: Slobodan Vasković

Nedeljko Čubrilović zvani Zgodni prava je cicija: Nakon gotovo punih 30 godina otimanja i pljačkanja, kupio je sebi samo dva stana u Beogradu.

To je sa aspekta pravih tajkuna, sjecikesa i baraba, kojima Čubrilović pripada, definitivno cicijašenje.

Čubrilović ima stanove na Novom Beogradu, preko puta “Arene” (Bulevar Arsenija Čarnojevića)  i na Vračaru (Krunska ulica).

Onaj na Novom Beogradu je svega 70m2 i vrijedi tričavih 210.000 evra, dok je na Vračaru nešto komotniji - veličina mu je 90 m2, a vrijednost cca 250 hiljada evra. Za nekrunisanog Kralja pljačkaša, Krunska ulica sasvim je dobra destinacija. 

Sve u svemu, svega 460 hiljada evra je sitnica za desetine miliona KM, kojih se nezakonito dokopao Čubrilović, posebno preko firme “TD NIS promet”. I još par ostalih o kojima ću tek da pišem.

Sada Čubrilović, pod pritiskom vrlo bliske prijateljice, razmatra kupovinu i trećeg stana u Beogradu. Preciznije, u elitnom naselju “Beograd na vodi”, a cijena je opet sitnica - 350.000 evra.

Šetalište kraj rijeke je izvrsno urađeno i dobro će mu doći za nabijanje kondicije.

Ranije sam objavio da je "Zgodni", nakon militarizacije Narodne skupštine RS, naporavio novi iskorak koji ovu instituciju dodatno treba da uruši, pretvarajući je u njegovu privatnu manufakturu.

Čubrilović, osim sebe, u Narodnu skupštinu želi da uvede i Radmilu Kocić, svoju vrlo vrlo intimnu prijateljicu. 

“Sve na jednom mjestu”, izborni je slogan Čubrilovića, pod kojim Kocićevu želi uvesti u parlament, pa ju je stavio na poziciju No2 na izbornoj listi DNS-a.

To je izazvalo pravu pobunu u Gradskom odboru DNS-a, ali Čubrilović uspio je savladati nekako te tričarije. Preciznije, savladala ih je Kocićeva koji je stvarni šef Gradskog odbora DNS-a Banjaluka.

Kocićeva je trenutno baš daleko od Čubrilovića - nalazi se u Vladi RS, na poziciji pomoćnika Ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Čubrilović je pokušao, nakon izbora 2014., da je postavi na poziciju Ministra prosvjete, ali ga je Pavić spriječio u tome.


Kocićeva je ta koja vodi Gradski odbor DNS-a Banjaluka, a Čubrilović joj jede iz ruke. (Ponekad i iz cipele. Stvar ukusa!) (nastaviće se)