среда, 29. август 2018.

Nedeljko Čubrilović - Ubica Parlamenta, koji je tom likvidacijom postao direktan Saučesnik u prikrivanju zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića

piše: Slobodan Vasković



1.
Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine, zakucao je poslednji klin u mrtvački sanduk te institucije, odbijajući, mimo Ustava i Zakona, sazivanje Posebne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o neustavnim i nezakonitim radnjama pojedinih institucija RS u slučaju Ubistva Davida Dragičevića.

Kolegijum je, nakon zahtjeva potpisanog od 28 narodnih poslanika, jedino mogao da formalno potvrdi da su ispunjeni uslovi za održavanje Posebne sjednice i utvrdi datum održavanja. 

Umjesto toga, Kolegijum je Narodnu skupštinu sveo na četvoricu narodnih poslanika iz vladajuće većine, koji su odlučili da Posebne sjednice ne bude.

2.
Na taj način, Čubrilović je definitivno uništio parlamet, svodeći ga na četiri individue, što su uzurpirale ovlasti Narodne skupštine; Individue koje moraju odgovarati zbog ovog zlodjela, jer je njihov akt protivan Ustavu, Zakonu i Poslovniku o radu Narodne skupštine. 



Riječ je o klasičnom puču i javnom rušenju parlamenta!

3.
Čubrilović, kao i oni koji su podržali takvu odluku, stali su na stranu zaštitnika rušilaca institucija, onih o kojima se trebalo raspravljati, jer su njihovim privatizovanjem institucije stavili u službu Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića.

Parlament je, nakon Čubrilovićevog neustavnog, pučističkog postupka,  stavljen direktno u funkciju zaštite Naručilaca Ubistva i Ubica.



4.
Čubrilovićeve ruke od 28.08. su krvave i tu činjenicu niko i ništa više ne može promijeniti.

5.
Parlament je silovan.

6.
Ništa novo ni u djelovanju Čubrilovića, niti u djelovanju vladajuće skupštinske većine, koja je bila i ostala nosač podignutih ruku po volji jednog čovjeka.

7.
Sam Čubrilović je osoba bez ikakvog karaktera: Da je zakona i pravde, poodavno bi ležao u zatvoru, jer je Narodnu skupštinu uništio i srozao do nivoa poligona na kojem se ostvaruju lični interesi, nikako interesi naroda.



Skupština je oteta od grupe Neljudi, što je zločin i što pokazuje da su spremni zaštiti, ali i počiniti novi zločin.

8.
Ključno pitanje za ovaj entitet jeste bilo nerad, vanustavno i nezakonito djelovanje odmetnutih  institucija koje bi trebalo da se bave istragom Ubistva Davida Dragičevića, ali su, umjesto toga, voljom onih što su uzurpirali njihova ovlaštenja i stavili u sopstvenu funkciju, učinile sve da se do Naručilaca Ubistva i Ubica ne dođe. 

Samim tim su saučesnici u prikrivanju Ubistva, a neki od njih, pokazaće vrijeme, i direktni učesnici u Ubistvu.

9.
Čubrilović im se pridružio, stavljajući Narodnu skupštinu u njihove ruke - u poziciju zaštitnika Zločina i Zločinaca. Bitno je to naglasiti, jer se ne smije dozvoliti da ta individua, kada se sve oko Ubistva Davida razotkrije do kraja (a hoće), izbjegne zasluženu kaznu.

David Dragičević
10. 
Samo odbijanje zahtjeva za Posebnom sjednicom više je nego dovoljan dokaz na koji način su djelovale institucije, čiji je rad trebao biti preispitan: Djelovale su u funkciji prikrivanja Ubistva, zaštite Naručilaca Ubistva i Ubica, kao i u ogavnoj, jezivoj funkciji pokušaja pretvaranja Žrtve Ubistva Davida Dragičevića u Zločinca, Teškog vrijeđanja Žrtve Ubistva i njegove porodice; Javnog pokušaja zataškavanja zločina, koji je ravan zločinu Teškog Ubistva, krađe dokaza, njihovog uništavanja…

11.
Navedeno je višestruko potvrđeno brojnim dokazima iznesenim u poslednjih pet mjeseci od onih koji se bore za Istinu o Ubistvu Davida i Pravdu za Naručioce Ubistva i Ubice, ali i bezbrojnim lažima onih koji su krili i kriju Istinu.

Čubrilović je stao u isti red sa Lukačem, Ilićem, Ćulumom, Luburom, Vrećom, Lepirom, Labotićem…

12.
Čubrilović je od 28.08. direktan Saučesnik u prikrivanju zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića!

13.
David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.



Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… 

14.
Nastaviće se...