субота, 25. август 2018.

Svjedok Đ.S.: David Dragičević nije bio 18.03. u pekari "Zmijanje", kako to tvrdi MUP RS; Pojedinci iz vrha MUP RS direktni Učesnici u Ubistvu Davida Dragičevića

piše: Slobodan Vasković

1.
Đ.S. je radnik pekare “Zmijanje” u banjalučkom naselju Lauš.

2.
Đ.S je 17.03. došao u 22 časa na posao u pekaru “Zmijanje” i radio do 06 časova ujutro, 18.03.

3.
Đ.S. je vidio Davida Dragičevića iza 22 časa, 17.03., kada je došao, sa svojicom drugova, u pekaru i njih trojica su kupili dva bureka.


4.
Đ.S. više nikada nije vidio Davida Dragičevića, a posebno ga nije vidio oko 2 časa i 45 minuta, 18.03., što je vrijeme za koje iz dijela vrha MUP-a RS tvrde da je David Dragičević ponovo bio u pekari “Zmijanje” i ponovo kupio burek; Nakon čega je, prema tvrdnjama iz dijela vrha MUP-a RS, “opljačkao kuću Rađenovih u ulici Velibora Janjetovića Janje i u “4 časa ujutro završio u kanalizaciji Crkvena”.

5.
Đ.S. je dao izjavu policiji da David Dragičević nije bio u pekari “Zmijanje” 18.03. iza ponoći, odnosno da nikako nije bio u vrijeme kada to tvrdi dio vrha MUP RS.

6.
Đ.S. (čije ime još ne navodim, iz razumljivih razloga) je izjavu dao u Policijskoj stanici Lauš, a potom i u “Plavoj zgradi” MUP-a RS; U izjavi je naveo da David Dragičević jeste  bio u pekari “Zmijanje” 17.03 iza 22 časa i da više nikada nogom nije kročio u nju, posebno ne 18.03, oko 2 časa i 45 minuta ujutro.

7.
Niko iz dijela vrha MUP-a RS koji je tvrdio da je David Dragičević bio u pekari “Zmijanje” u rano jutro 18.03., nije pomenuo, još se manje osvrnuo na izjavu Đ.S.


Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač je na Posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, pred poslanicima, naveo sledeće: “Dalje - dokazi kretanje Dragičević Davida - 02.38 časova koje je registrovano kamerom video nadzora NLB banke, koja se nalazi na poslovnoj zgradi Ekvator, na kojem snimku se vidi kretanje Dragičević Davida u pravcu naselja Lauš; izjava na zapisnik radnice iz pekare gospođe Nađ iz koje proizlazi - kupovina bureka od lica karakterističnog izgleda sa dredovima koje po opisu odgovara licu Dragičević Davidu”!

8. 
U Izvještaju iz vrha MUP RS dostavljenom Anketnom odboru Narodne skupštine RS, koji je istraživao okolnosti smrti Davida Dragičevića (i utvrdio da je ubijen, a što vladajuća većina u parlamentu nije prihvatila), navedeno je isto ono što je rekao Lukač na Posebnoj sjednici. A to je izjava radnice pekare “Zmijanje” P. Nađ “iz koje proizilazi kupovina bureka od lica karakterističnog izgleda sa dredovima koje po opisu odgovara licu Dragičević Davidu”.

9.
Pitanje je da li je te noći, iza ponoći, gospođa Nađ uopšte radila ili je radio samo Đ.S., kao što je pitanje zašto dio vrha MUP RS nikako nije spomenuo izjavu Đ.S. koja u potpunosti i bez ostatka ruši sve napore dijela vrha MUP RS i nadležnog Tužilaštva, da, ne pitajući za cijenu, “dokažu” da je David Dragičević bio u ulici Velibora Janjetovića Janje, kobne noći 18.03. u dva časa i 52 minuta, pa sve do 03 časa i 42 minuta?!


10.
Lukaču, načelniku Uprave za organizovani kriminal Darku Iliću, Darku Ćulumu, beskičmenjaku i direktoru Policije…, kao i Glavnom okružnom tužiocu Želimiru Lepiru i postupajućem tužiocu Daliboru Vreći nikako ne odgovara izjava Đ.S., jer ona u potpunosti ruši njihovu postavku da je David Dragičević upao, kako i dalje tvrde, u kanalizaciju Crkvena u ulici Velibora Janjetovića Janje, a da je prethodno bio, ako ne u kući, a ono bar iza kuće Rađenovih. Čak su “našli” u svjedoka koji je “čuo vrisku, udaranje i plusak vode”, nakon čega je od straha “prestala da posti”. Naravno da je taj svjedok lažni svjedok, namješten i instruisan od dijela vrha MUP RS!

11.
Izjava Đ.S. nedvosmileno ukazuje da je dio vrha MUP-a RS lažno optužio Davida Dragičevića za pljačku kuće Rađenovih, da je izmislio lažnu rutu njegovog kretanja u noći 17/18 marta, da je lažno optužio Davida da je narkoman, da su namjerno predmete iz kuće Rađenovih podmetnuli u džepove i da su ne samo direktni saučesnici u prikrivanju Ubistva Davida Dragičevića, zaštiti Ubica i Naručilaca likvidacije, već da su neki od njih direktni Učesnici u Ubistvu Davida Dragičevića.



12.
Već je dokazano da David nije opljačkao kuću Rađenovih, niti bio iza nje, jer na tim mjestima nema njegovih bioloških tragova; Već je dokazano da David Dragičević nije koristio nikakve narkotike, što su potvrdili toksikološki nalazi; Sada je i definitivno dokazano da se David u rano jutro 18.03. nije kretao ka naselju Lauš niti bio u pekari “Zmijanje”, čime je Kuća Rađenovih postala ključni dokaz da je dio vrha MUP-a RS direktno umiješan u organizovanje i likvidaciju Davida Dragičevića, kao i njeno prikrivanje. I da im u tome pomažu Lepir i Vrećo, kao i Mišo i Đorđe Rađen, koji je lažno prijavio pljačku kuće, kako bi odvukao pažnju od likvidacije Davida Dragičevića i omogućio Iliću da kriminalizuje žrtvu Ubistva, što je zločin bez presedana, a patologu Željku Karanu da lažira način njegove smrti, kao i da ga lažno optuži da je koristio LSD.

13.
Karan je u svom obdukcionom nalazu ustvrdio da se David Dragičević utopio, da je Vrijeme smrti 04. časa ujutro, 18.03., iako je realno da je David Dragičević zadavljen/ugušen, što svjedoči nestanak njegovog donjeg veša, na kojem su ostali tragovi davljenja/gušenja. I još neki drugi dokazi koje ću navesti u narednom periodu.



14. 
Nije Pošteni dobri Čovjek Đ.S. jedini čija je izjava u potpunosti zanemarena, prećutana, sakrivena, jer nije odgovarala moćnicima iz MUP-a RS.

15.
Prećutana je i izjava Jovanke Bošnjak, koja je tvrdila, a i dalje tvrdi, da je 18.03., oko 2 časa i 45 minuta, vidjela kako se iza Metalske škole (u centru Grada) petnaestak nasilnika obračunava sa Jednim Mladićem. Taj Mladić bio je David Dragičević.

16. 
Istina, izjavu Jovanke Bošnjak spomenuo je Siniša Kostrešević, načelnik UKP-a, koji trenutno vodi istragu oko Ubistva Davida Dragičevića, kada je svjedočio pred Anketnim odborom. On je tada rekao da se njeni navodi nisu mogli dokazati.

Da li to tvrdi i sada, nakon što je došao do određenih video snimaka?! Na kojim je uočljiv sivi automobil, kojim nekog odvoze?!



Snimci su iz noći 18.03., upravo onog ključnog vremena - između 02 časa i 30 minuta i nadalje!

17.
Osim Kostreševića, niko iz vrha MUP-a RS nije ni pomenuo Jovanku Bošnjak, ali jesu Ivanu Višnjevski, čistačicu iz Metalske škole, koja im je rekla da ne zna ništa o tuči iza tog objekta, koja se desila 18.03. u periodu iza pola tri.

A kako će i znati kada Višnjevski u to vrijeme i ne radi, pa je, samim tim, kao svjedok potpuno irelevantna. Za razliku od Jovanke Bošnjak koja živi preko puta Metalske škole. I koja je sve vidjela svojim očima i rekla da neće promijeniti svoju izjavu “ni pod prijetnjom likvidacijom”!

18.
Dio Vrha MUP-a RS pokušao je napraviti lažnu sliku o stradanju Davida Dragićevića, izrežirati njegovu “zadesnu” smrt, kako bi prikrili da je njegovo Ubistvo naručeno i da je on Likvidiran. Nisu uspjeli u tome, jer je u potpunosti i bez ostatka raskrinkano i argumentima poništeno njihovo zločinačko djelo. Sada zbog toga treba da odgovaraju pred zakonom.


19.


Davida Dragičevića ubili su pripadnici MUP-a RS. 

Likvidiran je nakon šest dana zatočeništva, a naređenje za likvidaciju izdao je jedan od najviših funkcionera MUP-a RS.

Likvidiran je kako bi se onemogućilo da ikada progovori o onome što se dešavalo u tih šest dana (18.03.-23.03.), kao i o načinu na koji je otet. I zbog koga i po čijem naređenju je otet. 

Otmica Davida Dragičevića desila se nakon tuče kod Metalske škole, 18.03.2018. godine, gdje se sukobio sa petnaestak batinaša.

Otmicu su izvršili pripadnici Jedinice za intervencije Uprave policije Banjaluka.

Oni su “Dasterom” odvezli Davida Dragičevića prvo u podrum jedne Policijske stanice na teritoriji Uprave policije Banjaluka. Tu je držan par časova, nakon čega je prebačen u vikendicu nadomak Banjaluke, a potom u stan u širem centru Grada. I u vikendici i u stanu je zvjerski mučen.

U tom stanu je i likvidiran.

Nakon likvidacije njegovo tijelo je odveženo i položeno na suhu pješčanu površinu, adu, stvorenu u kanalizaciji Crkvena.


Po pronalasku tijela mrtvoornik dr Saša Miljković rekao je da je riječ o ubistvu. Nakon toga pozvan je Željko Karan, koji se nije izjasnio, ali je, nakon obdukcije, lažno utvrdio da se David Dragičević utopio.

To je laž, jer je David Dragičević zadavljen/ugušen. To je Karan prikrio. Upravo zbog toga su ukradene gaće, dokazni materijal, čijom forenzičkom obradom bi se utvrdilo da je David Dragičević zadavljen/ugušen.

Ubistvo Davida Dragičevića je pomno planirano nekoliko mjeseci. 

Tužilaštvo i vrh MUP RS tačno znaju ko je naredio likvidaciju Davida Dragičevića, po čijem nalogu je on otet i koliko miliona KM je plaćeno da se zločin Teškog Ubistva zataška. Međutim, dok god su na čelu MUP-a RS Dragan Lukač, Darko Ćulum, Darko ilić i Nedeljko Lubura, ubistvo neće biti riješeno. 

Oni u šaci drže tužioce Želimira Lepira i Dalibora Vreću, koji ne smiju učiniti nijedan korak ka rješavanju likvidacije. Preciznije, oni taj korak i ne žele učiniti. 

Vrh Republike Srpske, ključni funkcioneri, znaju sve detalje likvidacije Davida Dragičevića, imena naredbodavaca, ubica i saučesnika, ali su odlučni u zataškavanju, a ne rješavanju zločina Teškog Ubistva!

20.
David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.


Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… 

21.
Davor Dragičević je protiv Lukača, Ćuluma, Ilića, Lubure, Lepira, Vreće, Karana, Rađena i još pet lica Sipi podnio krivičnu prijavu za zločinačko udruživanje i skrivanje dokaza koji bi mogli dovesti do Ubica i Naručilaca Ubistva Davida Dragičevića (nastaviće se)
(nastaviće se)