понедељак, 27. август 2018.

Bačeni telefonski aparati; Filip Ćulum i bazne stanice; Ko je pokušao Ubiti Vladu Kovačevića, novinara BNTV?!

piše: Slobodan Vasković



Vladimir Kovačević je bolje, razgovarao sam sa njim prije objavljivanja ovog teksta. Ostaje do daljnjeg u bolnici, zbog nagnječenja mozga nastalog kao posledica prebijanja.

1.
Aljoša Borković bi trebao reći istrazi zašto njegov telefon nije imao nikakvu komunikaciju od 20 časova, 17.03., pa sve do 15 časova i 40 minuta, 18.03.



Iz kojih razloga “korisnik nije bio dostupan” i gdje je bio u to vrijeme?! Od Šibova do Nove Varoši?!

2. 
Ne bi bilo loše utvrditi da li je Aljoša Borković možda promijenio telefonski aparat. Bilo bi zaista interesantno da jeste. Čist telefon je čudo.

Policija može samo “plakati” istražujući takav aparat. Pod uslovom da ima namjeru da bilo šta istraži.

3.
Izvjesno to zna Filip Ćulum, čiji najbliži članovi porodice rade kod Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal i vlasnika Mesne industrije Kočićevo, čim je promijenio svoj telefonski aparat još početkom aprila.

4.
Pitanje je zašto mu nije oduzet telefonski aparat onog trenutka kada je njegovo ime osvanulo na društvenim mrežama, kao potencijalnog krivca za nestanak Davida Dragičevića.

David Dragičević u noći 18.03., u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu je poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”!



Logično je bilo da prvi osumnjičeni bude upravo Filip Ćulum. Ali nije bio; Ni on, ni Onaj što je prijetio da će ubiti Davida Dragičevića. Prijetnje je prenio Borković.

5.
Filip Ćulum se obratio medijima 27.03., dan nakon zločinačke pres konferencije MUP-a RS, na kojoj je Ilić, koji laže da ga ne poznaje, pokušao kriminalizovati Davida, Žrtvu Teškog Ubistva.

”Prvi dan nakon nestanka pokojnika, pozvala me je policija, gdje sam proveo minimalno pet sati, i gdje sam sasvim sigurno pristao na poligraf, zato što se ne osjećam krivim za pokojnikov nestanak. Te večeri kad je David nestao ja sam bio na poslu, to jeste radio sam drugu smjenu, gdje kamere u lokalu mogu da potvrde - kad sam završio posao, krenuo sam kući, dopunio račun na Laušu i sjeo u pekoteku da nešto pojedem. Naravno, kamere su sve snimile", navodi Ćulum.

Potom je, kaže, otišao kući, a svu ovu njegovu priču, kako dodaje, pokrivaju bazne stanice za šta policija ima dokaze. (mediji)

6.
Interesantna je Ćulumova priča od 27.03., posebno dio o kamerama i baznim stanicama, sa kojih policija nije uzela ispise. A sa kamera je uzela samo ono što odgovara njihovoj lažnoj priči. Ostalo je uništila.

Ćulumovo javljanje medijima djeluje kao jako dobro instruisano. I jeste.

Neću da kažem da je Filip Ćulum ubio Davida Dragičevića, ali Filip Ćulum sigurno zna mnogo o Likvidaciji Davida Dragičevića.



Zna ko je htio da mu nanese zlo, u to nema sumnje. Kao što nema sumnje da je tokom cijelog 24.03., kada je pronađeno tijelo Davida Dragičevića u kanalizaciji Crkvena, bio pozivan iz Kočićeva (mjesto kod Nove Topole), odnosno iz Mesne industrije čiji je vlasnik Ilić. 

Pitanje je šta se sve nalazilo u Ćulumovom telefonu, onom koji je bacio početkom aprila, kao što je pitanje šta se sve nalazilo u Davidovom telefonu, koji je policija, njihov forenzičar, namjerno kompromitovao kao sudski dokaz?!

Nije ovdje kraj te priče o telefonima. Nastaviće se!

7.
Vladu Kovačevića, novinara BNTV, osnivača portala “Gerila” i blogera, pokušala su ubiti dvojica nasilnika snažno ga udarajući u glavu metalnim šipkama. 



Nagnječenje mozga, koja je posledica tih teških udaraca, je Teška Povreda i svjedoči o namjeri Likvidacije. 

Nekako je ostao Živ! Hvala Bogu, Nije završio u Vrbasu. Prava sreća!

8.
Vladu Kovačevića su htjeli ubiti kako bi se osvetili za raskrinkavanje pokušaja zataškavanja likvidacije Davida Dragičevića (što je režiraju dio Vrha MUP-a RS i Tužilaštvo); Kako bi se osvetili BN TV koja u raskrinkavanju ima izuzetno značajnu ulogu; Kako bi se osvetili što već pet mjeseci traje građansko okupljanje na kojem se mirnim sredstvima traži istina o Ubicama i Naručiocima Ubistva Davida i Pravda za njih; Kako bi zastrašili sve da više ni ne protestuju, niti izvještavaju…!

9.
Pokušaj Ubistva Vladimira Kovačevića bio je Ubilački pokušaj anesteziranja javnosti, pacifikovanja kritičkog stava, nabijanje u tor metalnom šipkom koja udara u glavu…; Zločinački Pokušaj, na svu sreću, nije uspio - niti je imao smrtne posledice niti je zaustavio odlučnost građana u borbi za Istinu i Pravdu.

10. 
A onda se tu negdje uvijek nađe Milorad Dodik da presudi - Niko iz vlasti nije napao Vladu! I još kaže neistinu da mu je Kovačević rekao kako ne tereti nikog iz vlasti; Ne, Vlado mu je rekao da smatra da On - Dodik lično to nije naredio. I ništa više od toga.

Dodiku je i to bilo dovoljno da odmah pokuša da opere moguće prljave poslove svojih potčinjenih, kojih bi se i sam trebao početi plašiti. Ako već nije.

Uzgred, ambijent linča u kojem je pokušana likvidacija Vlade Kovačevića stvorila je Vlast. Dodikova. I On LIČNO!

11.
Možda Vladu zaista nije napao fizički niko iz Vlasti, ali ga je, kako stvari stoje, najvjerovatnije napao neko blizak vlasti.



Na primjer, možda je Maskirani Dvojac sa rasklopivim metalnim šipkama iz privatne Nasilničke Grupe Dragana Lukača ili, pak, privatne Nasilničke Grupe Vice Zeljkovića, koja je opštepoznata po premlaćivanju u kućama i pred stanovima. U sadejstvu sa pojedincima iz policije?! I pod dejstvom toksina, kako bi “senzacija” bila što snažnija!

Bar u Drami sve se bijeli! 

Možda je i neka Treća grupa?!

12.
To bi trebala pokazati istraga MUP-a RS i Tužilaštva, koje se odmah oglasilo!



Napad na Vladu u Tužilaštvu su okarakterisali kao Pokušaj Ubistva, što on i jeste. I što ih ne abolira za brojne namjerne propuste u ranijim sličnim slučajevima, posebno u slučaju Likvidacije Davida Dragičevića.

13.
Vidjećemo šta će pokazati istraga, da li će i ovaj put nestati ispisi baznih stanica, video sa nadzornih kamera, da li će svjedoci prestati od straha postiti…

MUP čini sve, tvrdi se! Šta je to što čini, saznaćemo vrlo brzo!

14.
Udruženjima novinara iz BiH - Nemojte samo vi nikoga štiti, jer to radite na tako jadan način da je pravo čudo da na “lageru” nema već deset mrtvih novinara. Zadesno!

15.

Nastaviće se!