уторак, 25. јул 2017.

U Čajniču nova buna drvoprerađivača; Moguća blokada puteva?!

piše: Slobodan Vasković

Radnici ŠG “Vučevica” uz Čajniča nastavili su i danas sa protestima i istrajni su da ne dozvole Neđi Mašiću, šefu lokalnog SNSD-a i višestruko propalom “privredniku”, preuzimanje ovog gazdinstva.

Radnicima se, u njihovim zahtjevima za poništenje Rješenja o imenovanju Mašića, pridružio veiki broj građana, izvođača radova u šumarstvu, kao i lokalni drvoprerađivači.

Oni najavljuju i blokadu puteva, ukoliko ne dođe do brzog i efikasnog reagovanja uprave JP “Šume RS” i poništenja Rješenja o imenovanju Mašića.

Već peti dan drvoprerađivači ne mogu doći do oblovine, što je unijelo veliku nervozu među njih, jer trpe velike gubitke.

Radnici ŠG insistiraju da se poništi nezakonito Rješenje o imenovanju Mašića i raspiše zakonit konkurs za direktora, koji neće biti namješten; Zajedno sa građanima i drvoprerađivačima daju punu podršku dosadašnjem direktoru direktoru Slobodanu Pejoviću, kao kvalitetnom i poštenom rukovodiocu, pod čijim vođstvom “Vučevica” godinama pozitivno posluje.
Iza nasilnog imenovanja Mašića stoji Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a, koji je pritiscima na Ristu Marića, generalnog direktora JP Šume RS”, ishodio njegovo postavljenje na poziciju direktora umjesto Pejovića.