среда, 26. јул 2017.

Režim ignoriše štrajk u Čajniču - igra iscrpljivanja

piše: Slobodan Vasković

Štrajk u Čajniču će potrajati, jer se niko već šesti dan ne obraća radnicima koji ne dozvoljavaju postavljenje Neđe Mašića na poziciju direktora ŠG “Vučevica”.

Na tu poziciju silom ga pokušava smjestiti Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a, što radnici nisu dozvolili. Pridružili su im se i građani i lokalni drvoprerađivači u tim zahtjevima.

Očito je da Režim ignoriše radnike i sve one koji ih podržavaju, igrajući na kartu “vrijeme”, smatrajući da će na taj način uspjeti da unesu razdor među štrajkačima. 

Postavljati pitanja o tome zašto nadležni ne postupaju po zakonskoj regulativi je besmisleno, jer da im je to na umu Mašić nikada ne bi ni bio imenovan. Ne zadovoljava ni jedan od uslova da bude direktor ŠG.


Štrajk će se nastaviti, a da li će Petrović biti poražen u Čajniču kao i na Sokocu, kada je po istom principu, zajedno sa Ristom Marićem, generalnim direktorom JP “Šume RS” i Mirkom Čolovićem, sokolačkim SNSD-knezom, izazvao pravu pobunu i blokadu puteva ili će ovaj put odnijeti pobjedu iscrpljivanjem štrajkača, zavisi prvenstveno od odlučnosti i istrajnosti radnika “Vučevice”.