понедељак, 3. јул 2017.

Da li je Dodik krenuo u satiranje Budo Stankovića, nakon fizičkog sukoba od prije tri mjeseca?!

piše: Slobodan Vasković

Budo Stanković
Nakon hapšenja Mirka Stojčinovića, važnog točka zemljišne mafije, logično se nameće pitanje: Da li je na redu hapšenje Bude Stankovića, kuma Milorada Dodika?!

Stanković je direktni šef Stojčinoviću i uhapšeni nije ništa uradio bez njegove naredbe.

Činjenica je da Stanković gazduje i Republičkom geodetskom upravom, pa bi sasvim logično bilo da je već na udaru istrage i Miloš Komljenović, direktor te institucije, kao i njen visoki funkcioner Aleksandar Deurić.

Hapšenje Stojčinovića biće najobičnija farsa ukoliko iza rešetaka ne završe i ostala trojica.

Naravno, svima njima je Glavni šef Milorad Dodik, ali on, za razliku od njih, nije ništa potpisao.

Ukoliko se istraga bude odvijala prema Stankoviću, Komljenoviću i Deuriću, onda nema dileme da je Dodik krenuo u obračun sa dijelom sopstvene najprljavije i najbrutalnije strukture, koja ne preza ni od fizičkog nasilja i nasrtaja na život.

Razloga je mnogo, ali jedan od najvažnijih je što se Dodik direktno sukobio sa Stankovićem i članovima njegove porodice. I to fizički.

Prije tri mjeseca došlo je do otvorenog sukoba između Dodika i Stankovića u restoranu “Kej”, koji je vlasništvo potonjeg.

Stanković je, tokom rasprave, počeo da viče na Dodika, nakon čega ga je lider SNSD-a snažno ošamario. Toliko snažno da je Stanković pao.

Kada je to vidio, Stankovićev blizak srodnik pokušao je da nasrne na Dodika, ali je reagovalo njegovo obezbjeđenje i pretuklo ga.

Od tada Dodik i Stanković ne komuniciraju, a hapšenje Stojčinovića je, zasad, tek moguća naznaka da je Dodik odlučio da se definitvno obračuna sa mafijašem iz sopstvenih redova.

Prema pouzdanim informacijama, Stanković se veoma uplašio nakon hapšenja Stojčinovića. Isti je slučaj i sa njegovim mafijaškim vojnicima iz RUGIP-a.

Izvori iz Režima tvrde da je Dodik Stankovića “pustio niz vodu”, ali za takve postavke treba još sačekati.

Nema dileme da je Stanković vrlo opasan i krajnje brutalan: On je, zajedno sa Stojčinovićem, najveći krivac za smrt Danijele Novaković, nekadašnjeg Republičkog pravobranioca.

Stanković je sklon fizičkim napadima i nikakvo iznenađenje ne bi bilo da se, u vremenu koje dolazi, pokaže da on stoji iza premlaćivanja Ćane Babić, visoke funkcionerke RUGIP-a, koja, pouzdano znam, nije htjela da mu završi nekoliko “predmeta”.

“Predmeti” su završeni dok se Babićeva oporavljala od prebijanja bejzbol palicama; Završeni su u skladu sa željama Stankovića.

On je, brojnim prevarama, nezakonito došao u posjed cca 400 dunuma zemljišta koje je koristila Poljoprivredna škola, a koje pripada gradu Banjaluka.