петак, 28. јул 2017.

Kriminalni obrt u Čajniču/Gola sječa: Marić preko noći povukao odluku o novom direktoru; Slijedi nova blokada puteva

piše: Slobodan Vasković

Risto Marić, direktor JP “Šume RS”, tokom noći je, pod pritiskom Luke Petrovića, generalnog sekretara SNSD-a, promijenio odluku o imenovanju  Slaviše Kovačevića na mjesto v.d. direktora ŠG “Vučevica” u Čajniču.

Marić je ponovo postavio Neđu Mašića na tu poziciju, iako zbog njegovog imenovanja radnici “Vučevice” štrajkuju od 21.07. o.g. Mašić je predsjednik OO SNSD Čajniće i propao je kao biznismen.

Štaviše, “JP Šume” su saopštile da je za v.d. direktora imenovan Slaviša Kovačević, dosadašnji tehnički direktor.

Marić je tokom jučerašnjeg dana pozvao Kovačevića i obavijestio ga da je mandat povjeren njemu. Noć je, očito, bila duga, pa je Marić jutros stao ponovo uz Mašića.

Radnici “Vučevice” ubijeđeni su da ovaj obrt znači da se sprema pljačka njihovoh preduzeća i najavili su radikalne mjere otpora, među kojima je i blokada puteva.

“Zbog ovakvog kriminalnog djelovanja Uprave, njihove očite namjere da opljačkaju Gazdinstvo, slijede radikalnije mjere blokiranjem puteva; Pozvaćemo drvoprerađivače da sa nama izađu zajedno i d ateškim mašinama onemoguće saobraćaj. Uz nas je i značajn broj građana i svi mi se spremamo na Sokolac, gdje ćemo blokirati upravu JP Šuma RS, zahtijevati smjenu Marića i udaljavanje Mašića od gazdinstva”, rekli su mi radnici “Vučevice”.

Kako stvari stoje, Uprava “Šuma RS” je na odličnom putu da izazove revoluciju, a sve pod pritiskom Luke Petrovića. 

Radnicima “Vučevice”, kako sada stvari stoje, pridružiće se i radnici nekoliko drugih gazdinstava, koji, takođe, traže smjenu Marića.