недеља, 21. јул 2024.

Svježe istetovirani i KM valutom podmazani Branislav Borenović sa luksuznih destinacija šalje poruke napaćenom narodu


Piše: Slobodan Vasković

 

Iako posljednjih mjeseci atmosfera u PDP-u djeluje kao da se obilježava 40 dana od gašenja te stranke, postoje pojedinci koji su dobro raspoloženi. Među njima se izdvaja Branislav Borenović, formalni predsjednik te stranke. Kažem formalni, jer tu stranku poodavno vodi Draško Stanivuković, dok Borenović izigrava njegovog potrčka.

 

Iako mu je Stanivuković do temelja uništio stranku, Borenović ne haje previše za to. Za njega su mnogo važniji poslovni odnosi koje je on sa pomenutim uspostavio u posljednjih nekoliko godina.

 

Već sam pisao  tome kako je Borenović 2020. godine dobio od Stanivukovića novac za podršku na tadašnjim lokalnim izborima. Tim novcem on je kupio stan, a ugovor o kupovini je zaključen kod notarke Jelene Bulatović iz Banjaluke.

 

Aktueni lokalni izbori su bili znatno profitabilniji za Borenovića od onih održanih 2020. godine. Naime, on je za ponovnu podršku Stanivukoviću za gradonačelnika Banjaluke dobio od Stanivukovića iznos od 800.000 KM.



Shodno toj cifri, ne treba da čudi što je Borenović u posljednje vrijeme više nego dobro raspoložen. U svakom slučaju, bez obzira da li je uzrok kriza srednjih godina ili KM stimulacija dobijena od Stanivukovića, Borenović je odlučio da sebe počasti tetovažom sa tekstom „Nekome tek trebaš da mu daš sve!“.

 

Nije isključeno da je istetovirana poruka upućena samom Stanivukoviću, u smislu da on u nekim od narednih izbornih godina treba da još više odriješi kesu i Borenovića počasti sa većom cifrom od 800.000 KM.

 

I dok Igor Crnadak i nekolicina funcionera PDP proteklih mjeseci pokušava da spasi što se spasiti može od te stranke, Borenović istovremeno putuje po luksuznim evropskim destinacijama i troši novac dobijen od Stanivukovića.