уторак, 9. јул 2024.

“Reprezentativni” Borenović i Nereprezentativni Drinić

Branislav Borenović, predsjednik ničega


Piše: Slobodan Vasković


Frustracije su baš skupe.


Nebojša Drinić upisan je na poziciju No3 liste odlazećeg gradonačelnika Draška Stanivukovića i njegovog batlera Branislava Borenovića; Zato što nije reprezentativan, kako je tvrdio Borenović, a prihvatio Odlazeći.


To je baš dodatno isfrustriralo ionako isfustriranog Drinića koji se godinama bori sa “izlaskom iz ormana”, ali to mu ne predstavlja problem da bude prvi reket Banjaluke, što nas dovodi do njegovog nadimka “Drina Trećina”.


Drinić potpuno pogrešno razumije riječ “reprezentativan”, pa je učinio veliki “napor” da dospije na čelo liste - kupio je novi “Porše panamera”. 


Cijena sitnica - 138.000 evra -198.000 evra. Pa neće Dinić kupiti valjda onaj od 110.0000 evra. 



Što ti je život - Driniću, koji je prije pet godina radio u autopraoni, pa se onda pridružio sada odlazećem gradonačelniku, u to vrijeme nisu dali ni da opere “porše panameru”. 


Nećete vjerovati, kaže urbana legenda, vlasnik tog automobila nije ga smatrao dovoljno reprezentativnim.


Iako je parama otetim od građana Banjaluke Drinić nedavno kupio skupocjeni “Porše panamera”, ipak nije uspio da se doveze do pozicije No1 na listi odlazećeg gradonačelnika.


Tu je Branislav Borenović, Stanivukovićev batler, koji je zaista “reprezentativan”. Ima tetovažu; Plus džipa. Tetovaža ga je izbacila na tu prvu poziciju, jer Odlazeći voli tetovirane, ali i poslušne batlere.


Po čemu je još Borenović “reprezentativan”; To je opštepoznato, ali moram ponoviti: Kada ga je Mladen Ivanić vadio iz nosa da bi ga postavio na čelo PDP-, partije koja je nestala, nije imao pojma kolika politička slina će od njega postati. 


Ne od Ivanića, od Borenovića.


Klajd&Klajd i Boni

Šta je još tu interesantno: Salto Milade Šukalo koja je na poziciji No6, jer je nekad bila na listi Stranke za BiH Harisa Silajdžića koja se zalaže za ukidanje Republike Srpske, a sada je na listi Odlazećeg.


Ostalo je nebitno, kao i cijela lista da nije bilo par ovih detalja oko “panamere”, frustracija, auto-praone i poneke tetovaže.