недеља, 7. јул 2024.

Nakon što je izgubio podršku opozicionih stranaka, Draško Stanivuković gubi podršku i unutar Crvene Sekte i njenih koalicionih partnera; Goran Selak obećao Vladi Crti Đajiću da će njegova stranka podržati Nikolu Šobota za gradonačelnika Banjaluke

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Poraz, poraz, poraz...to je riječ koja ovih dana odzvanja u ušima odlazećeg gradonačelnika Banjaluke. Što se tiče Branislava Borenovića, njemu u ušima odzvanja samo zvuk novca koji je dobio od Stanivukovića.


2. 

Prije nekoliko mjeseci Draško Stanivuković se javno hvalio kako ima podršku opozicionih stranaka za obnovu gradonačelničkog mandata. U proteklih desetak dana smo postali svjedoci da Stanivuković nema podršku niti jedne opozicione stranke.


3. 

Stanivukovića je „načeo“ Gradski odbor SDS-a Banjaluka. Taj odbor je većinom glasova podržao kandidaturu Jelene Trivić za gradonačelnika Banjaluke. Nakon te odluke bijesni Stanivuković se preko svojiih i Begićevih portala obrušio na SDS. To je izazvalo kontraefekat, jer je i ona manjina u SDS-u koja je vjerovala u Stanivukovića shvatila da se radi o običnom diletantu.

 

4.

Za Stanivukovića tek slijede nokauti iz opozicionih redova, a toga će postati svjestan u narednom peridu. Tu mislim i na onaj dio PDP-a koji ne kotroliše otuđeni dvojac Stanivuković-Borenović.


Stanivuković i Borenović sa ličnim ginekologom Zolakom

5. 

Ništa bolje stanje za Stanivukovića nije ni kada se posmatraju režimske stranke. On unutar Crvene Sekte još uvijek ima podršku Milorada Dodika, ali ta podrška sve više blijedi. Već sam pisao o tome da je Nikola Šobot po rejtingu prestigao Stanivukovića i da je zbog toga Dodik najavio Stanivukoviću da će on (Stanivuković) morati da povuče kandidaturu ako takvo stanje ostane do početka kampanje.


6. 

Imati Dodikovu podršku nije isto što i imati podrčku članova Crvene Sekte u Banjaluci. Opštepoznato je da Vlado Crta Đajić među članovima i simpatizerima te stranke u Banjaluci ima znatno veću podršku od samog Dodika. Crta je izričito protiv Stanivukovića i on će sve učiniti da njegov kandidat Nikola Šobot bude izabran za gradonačelnika Banjaluke.


7. 

Crta je prije nekog vremena dogovorio sa Goranom Selakom da njegova stranka pruži Šobotu podršku za gradonačelnika Banjaluke. Selak je tom prilikom obećao da će najžešće napadati Stanivukovića.

8. 

Toga smo postali svjedoci u proteklih mjesec dana. Iako su u posljednje tri i po godine Selak i njegova tri odbornika u Skupštini grada Banjaluka podržavali Stanivukovića, primjetno je da je toj saradnji došao kraj. 


Selak je već u nekoliko navrata žestoko napao Stanivukovića, optužujući ga za uništavanje Grada.





9. 

Moji izvori iz Crvene Sekte sud mi potvrdili da Crta, iza leđa Dodiku, pregovara i sa drugim režimskim strankama u Banjaluci o tome da se odreknu Stanivukovića i podrže Šobota na predstojećim izborima.