недеља, 14. јул 2024.

Draško Stanivuković i njegov ginekolog Aleksandar Zolak uništili banjalučki „Vodovod“; Žednim građanima Banjaluke nisu pomogle čak ni zelene štiklice Adriane Basare

Piše: Slobodan Vasković 


1. 

Već sam pisao o tome kako je Draško Stanivuković nakon dolaska na funkciju gradonačelnika Banjaluke počeo masovno da zapošljava članove PDP-a u gradska javna preduzeća. Najbolji primjer za to je banjalučki „Vodovod“. 


2.

Moji izvori iz PDP-a su mi potvrdili da su u protekle tri i po godine direktori tog preduzeća, po Stanivukovićevom naređenju, zaposlili više od 100 članova PDP-a.

 

3.

Kao što se moglo i očekivati, bespotrebno stranačko zapošljavanje se negativno odrazilo na poslovanje tog preduzeća. Posljednja dešavanja govore da je to preduzeće vrlo blizu stavljanja katanca. 





4.

U prilog tome ide činjenica da je od prije nekoliko dana blokiran račun istog, jer je „Elektrokrajina“ aktivirala mjenicu na iznos od 850.000 KM, zbog duga za struju.


5. 

Moram priznati da je Predrag Duduković, doskorašnji direktor „Vodovoda“, napravio mudar potez podnošenjem ostavke. On je time svjesno prepustio svom nasljedniku Aleksandru Zolaku da ponese epitet čovjeka koji je „Vodovod“ odveo u stečaj.



6. 

Za razliku od Stanivukovića i Zolaka koji se ovih dana preznojavaju čak i dok se voze u klimatizovanoj Panameri Drine Trećine, Branislav Borenović obilazi top destinacije i troši novac dobijen od Stanivukovića. 


7.

Ipak, o Borenoviću ću drugom prilikom. Nije mi ovih dana pretjerano zanimljiv.

 

8.

Uprkos brojnim „ekspertima“ koje je Stanivuković nagurao u banjalučki „Vodovod“, stanje po pitanju vodosnabdijevanja građana Banjaluke nikada nije bilo gore. Uprkos milionskim ulaganjima, na kojima je Drina Trećina za sebe uzeo bar trećinu, došlo je do nestašice vode širom Banjaluke, i to već na samom početku ljeta.


9.

Kako bi pomogao žednim građanima, Stanivuković je na teren poslao svoje provjerene snage, u vidu savjetnica Milade Šukalo i Adriane Basare.



10.

Da žedni građani nisu fascinirani Stanivukovićevim „Timom za prevođenje građana žednih preko vode“, moglo se vidjeti već prilikom Miladinog boravka u naselju Dragočaj. Nju su građani tog prigradskog naselja najurili čim je izašla iz automobila.


11. 

Nakon što je vidjela kako je prošla njena drugarica Milada, savjetnica Adrijana Basara se opredijelila za nešto pitomiju varijantu. Ona je obišla nekoliko seoskih domaćinstava koja nemaju vodu. Uz pratnju fotografa, u sve zelenim štiklicama, Basara je pokazala da je gora čak i od samog Stanivukovića.