уторак, 20. септембар 2022.

Potop Crvene Sekte u Modriči; Razjareni Dodik nakon predizborne tribine optužio Maru Granula i Petra Jelića da su potpuno nesposobni


Piše: Slobodan Vasković 


1.

U nedelju, 18. septembra, Crvena Sekta je održala predizborni skup u Modriči. Zapravo, ispravnije je reći da se radilo samo o pokušaju održavanja skupa, jer je došlo oko 150 ljudi.

 

2.

Već sam pisao o tome da Crvena Sekta gotovo da ne postoji u izbornoj jedinici 4, koju čine opštine Modriča, Brod, Derventa i Vukosavlje. O stanju Crvene Sekte u toj izbornoj jedinici najbolje govori podatak da je nosilac liste za Narodnu Skupštinu Republike Srpske Igor Žunić.

 

3.

Posebno je katastrofalno stanje po Sektaše u opštini Modriča. Jovica Radulović, načelnik te opštine je iskorijenio Crvenu Sektu u toj opštini. 


On je na lokalnim izborima 2020. godine deklasirao Maru Granula, koja je bila kandidat SNSD-a za načelnika opštine. Radulović je tada pobijedio sa razlikom od 3.295 glasova.



4.

Nakon tog poraza uslijedio je potpuni raspad stranačke infrastrukture Crvene Sekte u Modriči. To najbolje pokazuje skup od 18. septembra ove godine. 



Dovoljno je sliku sa tog skupa uporediti sa slikama sa predizbornog skupa održanog u kampanji za opšte izbore 2018. godine. Na skupu iz 2018. godine bilo je prisutno nekoliko hiljada ljudi.

 


5.

Kandidati Crvene Sekte za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Modriče su Mara Granula i Petar Jelić. 


Mara Granula je ćerka lokalnog tajkuna, koji je u kampanji prije četiri godine plaćao glas za ćerku 300 KM. 



Mara se u međuvremenu udala za Marka Granulu, jednog od telohranitelja iz obezbjeđenja Željke Cvijanović. 


Granula, poznat i pod nadimkom Pastuv Mara, istovremeno je član kriminalne grupe na čijem čelu se nalazi Danko Stanišić. Ta kriminalna grupa se ponajviše bavi zelenašanjem na području Banjaluke.

 

6.

Što se tiče Petra Jelića, on se „proslavio“ napadom na radnika benzinske pumpe u Modriči, koji se odigrao prije nekoliko mjeseci. 



Okorjeli kockar Jelić je napao nesretnog radnika jer je on odbio da ga pusti u kockarnicu po isteku radnog vremena.


 

7.

Dodik je nakon skupa održanog 18. septembra optužio Jelića i Granulu da su potpuno nesposobni, jer nisu uspjeli da na skup dovedu više od 150 ljudi.



8.

Prije nekoliko mjeseci sam prognozirao da će Jelena Trivić i Mirko Šarović u Modriči pobijediti Dodika i Cvijanovićevu sa razlikom ne manjom od 5.000 glasova. Prema sadašnjem stanju stvari, ta razlika će iznositi oko 7.000 glasova u korist Trivićeve i Šarovića.