уторак, 27. септембар 2022.

Goran Bobar, direktor APIF-a, pljačka, mobinguje, napastvuje

Predator Goran Bobar


Piše: Slobodan Vasković


1.

Goran Bobar, kadar Socijalističke partije, u aprilu prošle godine je postavljen na poziciju v.d. direktora Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), mada nije ispunjavao zakonske uslove da se nađe na toj funkciji. 


2.

Bobar nije „londonski đak“ kao njegov šef Petar Đokić, ali je na isti način, kupovinom diplome, stekao „visoke škole“. Bobar je prvo kupio Višu školu u Prijedoru, a visoku stručnu spremu je obezbijedio u svojoj pedesetoj godini na Univerzitetu za poslovne studije (UPS) u Banjaluci, koji više nema ni akreditaciju. Baš ups!!!



3.

Radnici APIF-a tvrde da više ne mogu da trpe Bobarevu bahatost, ukazujući da je Bobar snažno uplivao u kriminalne radnje, zloupotrebljavajući funkciju na koju je došao nelegalnim putem. 


4.

Upozoravaju da Bobar nezakonitim javnim nabavkama nemilosrdno pljačka APIF, kao i da mu nije strano ni reketranje direktora preduzeća na čijem čelu su kadrovi SP-a. 


5.

Radi se o sledećoj shemi: Bobar tim direktorima naloži da i oni kradu u postupcima javnih nabavki, kako bi se obezbijedio novčani fond za stranku, a onima koji to odbiju, šalju “specijalnog izaslanika” koji lično vodi postupke javnih nabavki. Risto Marić, poslanik SP-a u Narodnoj skupštini RS, zna sve o tome.. 


6.

Pojedini radnici APIF-a optužuju Bobara za mobing, maltretiranje, a tvrde da je i predator, koji nasrće na radnice te institucije, tražeći od njih seksualne usluge. 


7.

APIF je, a samim tim i Gorana Bobara, proslavila Konkubina No.1 Andrea Dorić, koja je javno priznala da joj je stranka, SP, omogućila da postane član Upravnog odbora APIF-a. 



8.

Mada se radi o pravom skandalu, Dorićeva nije podnijela ostavku na tu funkciju, jer se ne odriče ničega, a i previše je „zadužila“ Petra Đokića, čija je Konkubina No.1.


9.

Uzgred prati “tokove novca” u privatne džepove, pa i ona zagrabi.