петак, 30. септембар 2022.

Milorad Dodik išao je kod Vladimira Putina, predsjednika Rusije, sa jasnim zadatkom - Da, po naredbi Zorana Milanovića, zamoli ruskog predsjednika da pusti na slobodu Vjekoslava Prebega, hrvatskog “psa rata” koji se borio u redovima vojske Ukrajine protiv vojske Rusije i, pri tom, bio zarobljen u Mariupolju

Putin i Dodik, agent SOA


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik išao je kod Vladimira Putina, predsjednika Rusije, sa jasnim zadatkom - Da zamoli ruskog predsjednika da pusti na slobodu Vjekoslava Prebega, hrvatskog “psa rata” koji se borio u redovima vojske Ukrajine protiv Rusije i, pri tom, bio zarobljen. Prebeg se borio u Mariupolju, kada je u maju uhapšen.


Prebeg

2.

To je od njega ultimativno zahtijevao Zoran Milanović tokom sastanka na Dodikovom imanju 14.09. ove godine, o čijem sadržaju ni Dodik ni Milanović nisu htjeli progovoriti ni riječ.

Milanović i Sluga Pokorni Dodik

3.

Dodik je, kako sam ranije objavio, saradnik Sigornosno obavještajne agencije (SOA) Hrvatske, a njegov oficir za vezu je Zvonimir Kresojević, vlasnik firme “Bepro” iz Laktaša.



4.

Dodik je Milanovića, 14.09., primio na svom imanju u Bakincima kod Laktaša i to na godišnjicu zločinačke akcije Hrvatske vojske “Maestral”, kada brojne srpske porodice oplakuju svoje mrtve pobijene u toj zločinačkoj akciji u kojoj su hrvatski vojnici ubijali sve srpsko.


5.

Dodik je otputovao kod Putina 20.09. ove godine; čekao ga pet i po sati, samo da bi zatražio oslobađanje Prebega, što je uspio i izdejstvovati nakon petnaest minuta sastanka.



6.

Prebeg je pušten iz zarobljeništva u Rusiji već 21.09. ove godine, samo dan nakon Dodikovg zahtjeva, Putinu, nakon čega  je sa još nekolicinom drugih stranih državljana koji su se borili na strani Ukrajine protiv Rusije, avionom prebačen u Saudijsku Arabiju.


Prebeg i ostali "psi rata" 

Sutradan, 22.09. o.g., stigao je u Zagreb.


Prebeg u Zagrebu

7.

Dodik od Putina nije tražio ništa za Republiku Srpsku i srpski narod koji živi u BiH, a na osnovu transkripta razgovora koji je objavio zvanični Kremlj, uočljivo je da se Agent SOA predstavio kao najvatreniji navijač fudbalske reprezentacije BiH.

SOA

8.

Naravno, saopštenje ne odražava stvarnu temu razgovora, nije bilo ni za očekivati, a Dodikova misija na oslobađanju hrvatskog “psa rata” Prebega može se nazvati uspješnom za Hrvatsku.

Vjekoslav Prebeg

9.

Datumi sve govore i potvrđuju:

14.09. sastanak Dodika I Milanovića na Dodikovom imanju u Bakincima,

20.09. sastanak Putina i dodika u Moskvi,

21.09. oslobađanje “psa rata” Vjekoslava Prebega iz ruskog zarobljeništva,

22.09. Prebeg stigao u Zagreb