понедељак, 19. септембар 2022.

Kostrešević regrutovao kriminalce za Veljka Belivuka i učestvovao u prikrivanju likvidacije Nebojše Čubrilovića i drugih žrtava njegovih prijatelja profesionalnih ubica, kao i pripadnika MUP RS koji su bili egzekutori Dragana Miletića; Da li će Kostrešević i Igor Dodik, kao i Radoje Zvicer, sa kojim su sarađivali, “Ići do kraja?!


Piše: Slobodan Vasković


1.

Siniša Kostrešević, direktor Policije RS i Narko”General” Kavačkog klana u RS, regrutovao je vojnike za Veljka Belivuka, vođu ubilačkog, zvjerskog beogradskog ogranka Kavčana iz Crne Gore.


2.

Kostrešević je za Belivuka angažovao lica raznih zanimanja koja su mu pomagala u njegovim narkoposlovima - od praćenja meta, koje je kasnije masakrirao, pa do osoba za pranje novca od prodatih narkotika.



3.

Najveći perač novca za Belivuka bio je Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, koji sada radi za kartel “Tito i Dino”, jedan od najvećih na Svijetu. Mičić je na stalnoj vezi sa Kostreševićem i dan danas.


4.

Kostrešević je imao posrednu vezu prema Belivuku. 


5.

Riječ je o Dejanu Iliću Tigru koji se, trenutno, nalazi u Loznici odakle i dalje upravlja dijelovima Kavačkog klana u RS koji nisu do kraja razbijeni.


6.

Tigar je učestvovao u pripremi nekoliko likvidacija, preciznije, klanja osoba, Belivukovih protivnika, koje su nemilosrdno mučili i kasapili u kući u Ritopeku, u blizini Beograda.


7.

Tigar je vođa Kavačkog klana u RS, čiji vrh, sem njega i Kostreševića, čine  još Siniša Mijatović i Zoran Stevanović Gladni (Zvornik), zločinac i ubica Ljuban Ećim (Beograd) i Igor NarkoStarleta Dodik (Banjaluka), sin Milorada Dodika.


Igor Dodik je jedan od velikih švercera ne samo narkotika, već i cigareta, koje “radi” sa crnogorskim kriminalcima. O tome ću uskoro opširnije pisati


Tigar je, osim sa Belivukom, imao direktnu vezu i sa Radojem Zvicerom za kojeg je trebalo da, zajedno sa Kostreševićem i Igorom Dodikom, učestvuje u organizaciji nekoliko likvidacija, ali su se povukli nakon što je ta zločinačka operacija otkrivena. To što su se povukli ne znači da su i odustali, jer je Zvicer iz Južne Amerike poručio da “Ide do kraja”!



8.

Kostrešević je, kako sam već naveo, pomagao svom ličnom prijatelju (a pomaže mu i dalje) Milivoju Lovrenoviću Čarugi da se izvlač nakon likvidacija koje izvrši, poput ubistva Strahinje Stojanovića u Beogradu, 13.09.2020.


9.

Kostrešević je, zajedno sa Draganom Lukačem, zataškao i likvidaciju Nebojše Čubrilovića, narkodilera iz Slovenije, koji je likvidiran u Banjaluci, 01.10.2015. godine.


Ubijeni Čubrilović trebalo je da bude svjedok saradnik slovenačkog tužilaštva protiv grupe Milanka Sredića, čiji je pripadnik bio.


U to ubistvo duboko je umiješan nedavno uhapšeni visoki funkcioner MUP RS,Nedeljko Lubura, o čemu sam detaljno pisao, koji je u to vrijeme bio Lukačev zet.


10.

Lubura je pušten da se brani sa slobode nakon što je priznao da je sa Bojanom Roguljićem, sinom Slavka Roguljića, prevozio u službenom automobilu MUP RS narkodilera Ivana Mijatovića, bliskog Škaljarskom klanu.


U vrijeme likvidacije Čubrilovića, Kostrešević je bio na visokoj funkciji zamjenika načelnika Uprave za borbu protiv terorizma.


Prema mojim izvorima, Kostreševiću se nudilo nekoliko osoba da daju informacije o likvidaciji Čubrilovića, ali ih je on odbio riječima:”Nije sad vrijeme za to”.


11.

Naručioci likvidacije, organizatori i ubica Čubrilovića nikada nisu pronađeni, jer je dio njih još uvijek na visokim funkcijama u MUP RS, a sve dok je Milorad Dodik na vlasti, “nije vrijeme za to”.

12.

Kostrešević prikriva i ubistvo Dragana Miletića koji je podlegao, 20.04o.g.., nakon prebijanja u PU Banjaluka, 02.04o.g.., a tukao ga je načelnik Odjeljenja za krvne delikte PU Siniša Kojdić, harmonikaš iz Pakla koji svira Miloradu Dodiku. (nastaviće se)