субота, 7. новембар 2020.

Pukni Zoro: Budžetski deficit RS milijardu KM; Dodik u Tri Čina: Preplašen finansijskim kolapsom, Prestravljen slomom zdravstvenog sistema, Užaznut, jer je ocijenjen kao Nepouzdan partner i na Zapadu i u Rusiji; Uticaj Nikotina na Mentalnu Crkotinu


piše: Slobodan Vasković


1.

Zora Vidović, ministarka finansija, saopštila je, 05.11.o.g., Srebrenki Golić, Ministroidu za građevinarstvo, ekologiju i prostorno uređenje, koje će zadovoljiti njene gabarite, da će zahtijevati od takozvanog MUP-a RS da u Ministarstvu finansija sprovedu detaljnu istragu kako bi utvrdili ko su “insajderi Slobodana Vaskovića”.


2.

Golićeva nije rekla ništa, uplašena da ću, kao i obično, sve saznati. Samo je ćutala, svjesna da joj je “svaka zlatna što iza zuba ostane”!


Ova “dramatična” scena, u kojoj se Zora još požalila na bolove u predjelu gdje bi joj trebao biti sljepoočni moždani režanj, ali ga, nekim čudom, tamo nema i tupi bol u lijevom kuku, odigrala se u prostorijama Vlade RS.


3.

Razlog Zorinih mahnitih ideja je što je proključala nakon što sam, 04.11., objavio

da je “Svim ministarstvima u Vladi RS naloženo, 04.11.o.g., da obustave gotovo sva plaćanja; Preciznije, ministarstvima je naređeno da troškove svedu na potpuni minimum, odnosno plaćaju samo ono što se baš mora platiti, a da sve ostale fakture idu na čekanje ‘boljih vremena’”.


4.

Prije toga sam objavio i tekst - Trio “Minhauzen” i “Ne Baš Vidovita Zorka”: Taze "ljudski resursi" u Ministarstvu finansija u kojem je trenutno zaposleno blizu 300 besposličara - od kojeg je Zori baš pozlilo, jer svjedoči da se, zbog izbora, u njeno ministarstvo, ali i u ostala, bukvalno dovlače novozaposleni koji nemaju šta raditi. Pa se šalju na egzotične destinacije da "rade" online.

5.

Prije nego MUP RS krene da “češlja” Ministarstvo finansija, još nekoliko insajderskih informacija iz Vlade RS i tog resora:


-Ministarstva nemaju na čemu uštediti, jer uopšte nemaju para; Sva plaćanja su stala!


-Deficit na kraju godine iznosiće ravno milijardu maraka.


-RS će bankrotirati odmah nakon izbora ukoliko, kako se nadaju, ne dobiju iz Srbije 75 miliona evra i tako produže agoniju za još jedan mjesec.


-U januaru 2021. slijedi prava kataklizma, posebno ako MMF počne dalje razvlačiti obećani kredit.



Ne postoji nikakva ideja, niti mogućnost da se RS spasi od bankrota sem baš velikih kredita sa Zapada, koji će, naravno, biti praćeni brojnim političkim zahtjevima; Dio njih, manji, je već javno iznesen. Kao i otvorene najave teškim sankcijama za Dodika. 


Veći dio paketa političkih Zahtjeva Zapada tek slijedi nakon izbora.



Od Rusa nema ni centa, iako je Dodik tražio 500 miliona evra kredita, ali zato ima brutalnih opomena, jer u Moskvi znaju da Dodik pokušava da im izmakne kontroli, što oni neće dozvoliti ni po koju cijenu. Zato je nedavno brutalno opomenut tvrdnjama o pljački ruskih "investitora" i pljački sa ruskim "investitorima". Video klipovi iz Moskve mogli bi se početi češće emitovati, ali mnogo sočniji nego dosadašnji. Nije samo Zapad isporučio teške Političke Zatjeve, već i Rusija! 


Najgore po Dodika je spoznaja da je i na Zapadu i u Rusiji ocijenjen kao Nepouzdan Partner; Dodik je užasnut od toga, svjestan da je nastavak njegove kleptokratske političke karijere maksimalno ugrožen.   


6.

Vratimo se crnoj rupetini, zvanoj budžet RS - Da je ikome iz vrha Režima do štednje, ne bi opljačkali desetine miliona KM na navodnoj nabavci medicinske opreme za borbu protiv pandemije (i brojnim drugim prljavim poslovima, na kojima su oteli stotine miliona KM), od koje je malo šta stiglo, ali je mnogo, premnogo novca ukradeno.


7.

Uz sve to, da im je do štednje, ne bi zapošljavali toliki broj nepotrebnih službenika u Vladu RS, već bi bar taj trend zaustavili.


8.

Takozvani MUP RS, odnosno Hunta Dragana Lukača, ne mogu pronaći moje insajdere kakvu god istragu vodili; Za njih, kao i do sada, ostaju nedohvatljivi i neuhvatljivi, jer su Lukačevi gaulajteri nesposobni za bilo kakav profesionalan policijski posao. 


Zato, tek će biti izvještaja iz prazne rupetine zvane Ministarstvo finansija i ostalih resora.


9.

Zorino promišljanje "bubrezima" da se pozove takozvani MUP da pronađu moje insajdere nije ni prvi ni zadnji ćorak u toj ravni; Ovaj Zorin je isti kao i njen izbor za ministra finansija, jer nema pojma o poslu kojim bi trebala da se bavi. Da ima, ne bi budžet bio samo riječ, već i bar nešto novca na računima. 


Zorine sulude fantazmagorije dokazuju da ministri lakše posežu za represivnim mjerama nego da građanima saopšte istinu; Koja je takva da se isti ti ministri gotovo onesvijeste od straha kada se suoče sa njom.


Ukratko - stanje u Vladi RS je kao i u budžetu - potpuna katastrofa!


Vrlo brzo će na dnevni red doći  i pitanje odgovornosti za ekonomsko, privredno i finansijsko uništenje entiteta!


10.

Milorad Dodik, Zorin šef, veoma se uplašio finansijske katastrofe koja je već nastupila; Tu je i sve izgledniji gubitak Banjaluke na lokalnim izborima i to za poziciju gradonačelnika, pa je morao pokrenuti “Plan B” (o čemu sam detaljno izvijestio), zbog uvjerenja da Radojičić ima vrlo vrlo male šanse da obnovi mandat; I svijesti da će tek da isplivaju milionske afere u koje su do grla umočeni najbliži Radojičićevi saradnici! Bar on o tome sve zna, kao i o činjenici Ko je tajni vlasnik 15% "Eko toplane" na čisti mazut.



11.

Osim što Radojičić stoji lošije za 13,3% ( moguće odstupanje +/- 3,00 %) od svog protivkandidata Draška Stanivukovića (po istraživanju koje je naručio SNSD, a sprovedeno je krajem oktobra), potpunu izbornu katastrofu Dodikovog SNSD-a mogao bi izazvati kolaps UKC RS BL, jer je svakim danom, nažalost, sve više i više oboljelih. Korona uzima svoj crni danak, a minimum organizovane odbrane od pošasti već dugo ne postoji.


Mjesta u UKC RS je sve manje, a vozila sa oboljelim, nažalost, sve više.



12.

Jednostavnije rečeno, Dodik je prestravljen od sloma zdravstvenog sistema koji se nikakvim manipulacijama, spinovima, neistinama ne može više prikriti i uticaja te, bukvalno rečeno, zdravstvene kataklizme, koja je već na djelu, na volju birača.


13. 

Tako tvrde moji insajderi iz SNSD-a; Ukoliko i njih bude takozvani MUP RS tražio, biće baš prezaposleni i moraće po strani ostaviti brojne prljave poslove kojima se vrh Hunte bavi.


14.

I za kraj - Znao sam i bez Insajdera da je Srđan Rajčević, osim Dodikov rektalni alpinista, i Beskorisni Idiot. Međutim, to je preblaga ocjena.


Rajčević je Kompletan Beskorisni Idiot, jer javno najavljuje izbornu krađu tvrdnjama kako će "Radojičić pobijediti na izborima sa 20-30 posto razlike"! 


Takva objava nije procjena, već javna najava pokušaja ogromne prevare, ali ovaj put, za razliku od prethodna tri izborna ciklusa, teško da će SNSD uspjeti da pokrade izbore u Banjaluci. Kao i u Bijeljini, gdje, takođe, loše stoje; Plus Trebinje i Prijedor.


15.

Uz sve to, Rektalni Rajčević se nije nigdje pojavio sa Radojičićem, što dovoljno govori o “ljubavi” unutar SNSD-a. Ali se dalje nada da će postati novi Vrtni Patuljak, što dodatno svjedoči o nedostaku brojnih režnjeva, ne samo sljepoočnih.


16. 

Bez obzira na sve, dobro je da postoje Kompletni Beskorisni Idioti Rajčevići, jer, zbog nedostatka mikrona “sive mase”, u silnoj želji da se Gazdi dokažu kao Korisni Idioti, otvoreno najave namjeru izborne krađe ogromnih razmjera, koju će SNSD-ovi izborni "inženjeri", izvan svake razumne sumnje, pokušati. 


Lažni Šefildski đak je, bez sumnje, Mentalna Crkotina, jer samo neko takav može javno najaviti pokušaj izborne prevare ogromnih razmjera.


Mnogi smatraju da je Rajčević Mentalna Crkotina zbog previše “Nikotina”; Dečko bi trebao smanjiti pušenje!