понедељак, 2. новембар 2020.

Trio “Minhauzen” i “Ne Baš Vidovita Zorka”: Taze "ljudski resursi" u Ministarstvu finansija u kojem je trenutno zaposleno blizu 300 besposličara


Piše: Slobodan Vasković


Trio “Minhauzen”, koji čine Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija, nikako da ispune bar jedno od obećanja i budžet, u kojem vlada promaja snage orkana, bar zakrpe u jednom njegovom mikronskom dijelu.


Umjesto toga, RS je bez pfeninga, a Trio “Minhauzeen” nastavlja da priča bajke o zaposlenosti, stabilnosti, likvidnosti.


Međutim, Triju se mora odati priznanje da su uspjeli u jednom svom naumu: Popunili su Ministarstvo finansija kao “šipak”, tako da uposlenici više nemaju gdje da sjede, već su neke morali poslati na atraktivne destinacije odakle “online” rade svoj posao - stvaljajući fotografije na Instagram.



Šta za to vrijeme radi Ministarska finansija Zora Vidović, poznata i kao “Ne Baš Vidovita Zorka” - radi kao Skretničarka i upućuje novozaposlene “kadrove” u prenapučene kancelarije ili, pak, na atraktivne lokacije kako ne bi radili ništa; Jer, šta da rade kada para nema.


“Ne Baš Vidovita Zorka” ponekad izađe i na pres kako bi javnost zapljusnula bujicom besmislica, ali, srećom, niko je ne sluša, što je sasvim dobro za mentalno zdravlje građana. U suprotnom, bilo bi tu itekakvih problema.



U Ministarsvu finansija ima zaposleno blizu 300 besposličara, a za vrijeme “Ne Baš Vidovite Zorke”, Trio “Minhauzen” nastavio je sa zguravanjem najnovijih “ljudskih resursa” u prostorije propale, trrule institucije.


Mahom su to djeca, sestre, braća, rođaci, kumovi pripadnika Režima koji je u dobroj mjeri već pojeo sam sebe.


Sad da nabrojim dio onih koji su uposleni da ništa ne rade za vrijeme mandata Skretničarke.


To su:

-Marijana Rađević, koja, navodno, obavlja funkciju portparola.


-Bojana Poljašević je pomoćnik za unutrašnji dug, koji toliko brzo raste da po tom pitanju teško da i Bog može pomoći, a kamoli Poljaševićeva.


-Boris Simić zaposlen je u resor za bankarstvo i finansije. Poznatiji je kao sin Krstana Simića, multimilionera, ali Simići su navikli da žive na račun budžeta. Boris bi bio korisniji da broji tatine milione nego u sektoru bankarstva, ali Krstan je stari Baja Patak - nije mu lako “razbiti” milion”, od, najmanje, desetak koje posjeduje, kamo bi sinu dao platu. Bolje na budžet.


-Dragan Stanković došao je u resor za budžet, a njegova prethodnica je prešla u drugu kancelariju.  


-Seka Kuzmanović, nekadašnja “Strujna vedeta” firme “Elektrokrajina” koju je bacila pod noge, je na poziciji zavjetnika Zorke Skretničarke.

Ne dolazi na posao, pa je i to jedan od razloga izgubljenosti “Ne Baš Vidovite Zorke”.


-Radislav Čupić je u IT odjeljenju, odakle botuje, jer nema pametnijeg posla.


-Jovana Raljić rođena je sestra Treptačice “Crvenog Kombija” Natalije Trivić, koja je ministarka neznanja i zatucanosti. 



Njena druga seka je Irena Joldžić, direktorica Centra za socijalni rad Banjaluka.



Ona je miljenica Igora Radojičića, koja njegovom štićeniku Stojanu Vukajloviću nezakonito namješta poslove.



-Zorka Skretničarka za šef akabineta imenovala je Slađanu Rajković Stanić. 


-Kako Seka K. ne dolazi na posao, Sketničarki je trebala još jedna savjetnica, pa je uposlila Snježanu Kelečević. Međutim, ni ona ne dolazi na posao, sem ako je nevidljiva!


-Ozren Okulić iz Srbca je tako mio dečko, pa je pod mantrom “rodila ga tetka” dobio posao u reosoru Skretničarke.


-Divna Bosiočić Kesic rođena je sestra Marije Cendić, načelnice u unutrasnjem dugu u Ministarstva finansija. Divno, šta reći drugo. 


-Uposlen je i Goran Stojković iz Srpca na, zasad, radno mjesto bez portfelja.


-Dajana Perišić je dobila posao u IT odjeljenju, koje zaista vjeruje da je E.T. posjetio Zemlju.



-Tu su još I Branka Milutinović i Dijana Smiljanić, ali niko ne zna zbog čega primaju platu.


-Isto se odnosi i na Dajanu Tatić koja sjedi u kancelariji sa suprugom Darka Tomaša, načelnika Prnjavora.


-Jelena Janjić zaposlena je na protokolu.


-Tea Račić smještena je u Resoru za unutrasnji dug


-Slađana Milošević u resoru za unutrašnji dug, gdje je i Cvijeta Tanasić. 

-Sa njima je i Bojana Vasiljević, pa kako ne mogu da riješe unutrašnji dug, heklaju tokom radnog vremena.


-Slađana Vrhovac je u Resor za investicije; Nije šala, postoji takav Resor.


-Trio “Minhauzen” nastavlja da “ljudske resurse” dovlači ne samo u Ministarstvo finansija, već i druge resore. To što ne rade ništa, nikom ništa - bitno je da podržavaju Režim i da su članovi porodica koje mu pripadaju!