петак, 13. новембар 2020.

Puger, presuđeni Kriminalac, u Banjaluci je važniji od Gradonačelnika Radojičića zato što krade, pjeva, jede, druži se sa Dodikom i toplo grli sa Cvijanovićkom; Bahati Sin falsifikatora Neše Čajaveca, Pugerovog šurjaka, član obezbjeđenja Cvijanovićeve; Nakon što je, mortus pijan, razbio službeni "pasat", unaprijeđen je; Puger krade bandere i kablove, a Nešo Č. poteže pištolj na one koje je opljačkao, sve pod Dodikovom i Cviijanovićkinom zaštitom

Puger i Cvijanovićka u toplom prijateljskom zagrljaju

piše.: Slobodan Vassković 


1.

Dragan Kremenović Puger, višestruko presuđeni kriminalac, važniji i značajniji je u Banjaluci od Igora Radojičića, Gradonačelnika male grupe svojih savjetnika, zato što je prijatelj Milorada Dodika i Željke Cvijanović, poznatih po tome što, kao najviši funkcioneri RS, oko sebe okupljaju kriminalce, članove zločinačkih organizacija, bagru i šljam.




2.

Radojičić, kojem ponekad dozvole da bude u društvu sa njima, tu je da ispunjava Pugerove želje i štiti njegove kriminalne poslove. Zato ga Dodik i Puger ponekad pozovu na druženje kako bi mu izdali naređenja i zbijali šale na njegov račun.


Da podsjetim, nedavno sam objavio da je Puger, prije dvadesetak dana, ponovo presuđen na osam mjeseci zatvora.


3.

To Dodiku ni najmanje nije smetalo da sa njim posjeti Bronzani Majdan, 31.10. ove godine. 


4.

Rečeno je tragedija Banjaluke, kojom haraju Kriminalci, jer Puger i njegov šurjak Nebojša Malinić, poznat pod nadimkom Nešo Čajavec, kao višestuko osuđivana lica za prekršajna i krivična dijela, odlično znaju da se zakon primjenjuje samo na obične građane, koji nisu kriminalci. I zato otimaju, falsifikuju, kradu, pljačkaju… sve pod zaštitom Dodika, Cvijanovićeve i Radojičića, pa su “ugledni građani”.


Puger u toplom zagrljaju sa Cvijanovićkom

5.

Puger i Neđo Čajavec, zahvaljujući bliskosti sa Dodikom i Cvijanovićevom postavlјaju svoja “pravila” i “zakonitosti” u “radu” i “poslovanju”, koja se potpuno nezakonita i kažnjiva, ali se, u većini slučajeva, spasavaju dugogodišnje robije zahvaljući Dodiku i Cvijanovićevoj.


6.

Da podsjetim, Puger je, bez dana radnog, ali sa velikim zatvorskim stažom, (zbog toga što je više puta pravosnažno presuđen za krivična djela krađe i prometovanja kradenih vozila), postavljen u “Elektrokrajini” Banjaluka za šefa poslovne jedinice u Borkovićima-Saračici. 


Ovom „vrhunskom stručnjaku“ iz oblasti energetike najteže je bilo potpisati taj Ugovor o radu, jer je, praktično, nepismen. 


Stoga je, drhtavom rukom, nekako uspio na Ugovoru ispisati dva slova - svoje inicijale. I to bez ijedne tačke.

7.

Nakon što je postao Rukovodilac, bacio se na krađu bandera, kablova i ostale opreme koja pripada “Elektrokrajini. 


Ništa mu nije mrsko raditi, pa je, čak, odvajao bakar iz ukradenih kablova koji je prodao kao sekundarnu sirovinu, uništavajući na taj način imovinu “Elektrokrajine” i nezakonito pribavljajući ličnu korist. 


Na video klipu ispod vidi se kako Puger i Malinić, sa još dvojicom saučesnika, izvlače bakarnu žicu iz ukradenih kablova . (Prvi sa lijeva je Puger, a treći Malinić).



8.

Puger je uz pomoć svog šurjaka Nebojše Malinića - Neše Čajaveca uzurpirao tuđe zemlјište u junu 2019.godine. Na tom placu je počeo da pravi samouslužnu autopraonu u strogom centru grada, u ulici Jovana Dučića broj 23 a. 


„I mi sirotinja od nečega moramo da živimo“, rekao je Puger na početku nezakonitih građevinskih radova i uložio preko 200.000 KM. Baš sirotinjski. I izgradio autopraonu!


9.

Puger nema niti jedan jedini dokument na osnovu kojeg bi mogao da izgradi praonu, dobije upotrebnu dozvolu, a zatim i otpočne sa radom.


To mu, naravno, nije predstavlјalo problem da bez radnog naloga dovede svoje kolege iz “Elektrokrajine” i na divlјe priklјuče struju za rad divlje auto-praone.


10. 

Jedini dokumenti koje Puger i Neša Čajavec imaju su brojna rješenja  inspekcijskih službi o zatvaranju: Nekoliko ih je za zatvaranje, a još par komada o obustavlјanju rada praone, jer ne posjeduje ni minimalne zakonske  uslove zarad. 


11.

Kremenović uredno skuplјa prekršajne naloge i ne haje: Nakon svakog izlaska inspekcijskih organa, praona se zatvori i opaše trakom, ali Puger pokida traku i nastavi da radi; Što je novi prekršaj, ali Puger ne brine, jer iza njega stoje Dodik i Cvijanovićeva, a Radojičić ne smije da mu trajno zatvori autopraonu.

 

Praona je zadnji put zatvorena 11.11.2019. oko 15 časova, ali to Kremenoviću nije smetalo da, nekoliko časova iza toga, ponovo skine traku i nastavi sa radom.


Puger je, da bi prekinuo opasivanje praone, posjed nad dijelom zemljišta na kojem se nalazi nezakonito prenio, (preciznije prenos/dokumente je falsifikovao), na izvjesnog Žarka Vujinovića, koji uopšte ne živi u RS (što se vidi u Posjedovnom listu  broj 4843/2), jer na taj način ne može odgovarati pred zakonom za brojna krivična dijela. 


12.

Kad ne krade bandere i kablove u “Elektrokrajini”, u toku radnog vremena u toj firmi, skokne do svoje divlje autopraone da lično opere vozila svojim bliskim poznanicama. Kako pristojan Bandit!


13. 

Puger je javno izjavio :„Mile (Dodik, op.aut.) mi je rekao da ja mogu sve što hoću. I niko mi to zabraniti ne može.“ 



I to je istina: Puger radi šta hoće! Sve mimo zakona!


14.

Opštepoznato je da Puger ima zaštitu  i snažnu podršku u SNSD-ovim odnornicima, među kojima je i njegov brat Draško Kremenović, koji intenzivno vrše pritisak na službe grada da „ne diraju Dodikovog štićenika“.


15.

Iako su službe Grada izdale više rješenja o rušenju bespravno izgrađenog objekta - Pugerove autopraone, Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojčić je zloupotrijebio svoj položaj i donio Odluku o odlaganju izvršenja Rješenja o rušenju, bez obzira što ova kriminogena ekipa, Puger i Nešo Čajavec, nema niti može, u skladu sa postojećim zakonskim propisima, dobiti niti građevinsku dozvolu niti upotrebnu dozvolu.



16.

U najvećem problemu je Slobodan Bobi Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada.


Stanarevića lično Puger i Nešo Čajavec sačekuju, prijete mu Miloradom Dodikom, a pokušali su se i fizički obračunati sa njim. 


17.

Iako je Stanarević političko krilo zločinačke organizacije “United Tribuns”, Pugeru i Neši Čajavecu ni najmanje nije smetalo da se obračunaju sa njim, jer su oni pripadnici mnogo jačeg Kartela - Dodikovog. 


18.

Nije još kraj ove Mafijaške Praona Priče: Stručne službe u gradskoj upravi su utvrdile da su u spornom predmetu načinjene brojne malverzacije i falsifikovani dokumenti, što je “odradio” Nebojša Nešo Čajavec Malinić. 


Tako je Malinić sam sebi dao saglasnost na izgradnju samouslužne autopraone u ime “Čajaveca Holding elektronika, elektromehanika i automatika MDP”, pod brojem 13/18 od dana 11.04.2018. godine. 


Opštepoznato je da “Matično državno preduzeće ČAJAVEC” ne postoji od 2005. godine, a uvidom u sudske spise Nebojša Malinić nije lice ovlašćeno za zastupanje.


19.

Zemljište koje su prisvojili falsifikatom Nebojše Malinića, u krugu nekadašnje fabrike RUDI ČAJAVEC, u RUGIP-u je preneseno na njega na osnovu falsifikovanih dokumenata, opečaćenih ukradenim pečatom preduzeća “ČAJAVEC a.d.”, koje je u vlasništvu Radovana Klincova.



Klincov je podnio krivičnu prijavu protiv Neše Čajaveca, pa je Falsifikator, u avgustu mjesecu, potegao pištolj na njega. Postao je Nešo Revolveraš, jer mu se može.


Malinić (u kariranoj košulji) i Pjevač

20.

Privela ga je policija, opirao se hapšenju, pružajući otpor prilikom lišavanja slobode.



Naravno, pušten je samo pola sata nakon što je uhapšen, jer je policajcima prijetio Draganom Lukačem i Miloradom Dodikom; Sve je dokumentovano u Zapisniku nesretnih policajajaca koji su se u tom momentu našli na dužnosti.


21.

Nakon svega, Nešo Čajavec je, opet falsifikovanim pečatom, kod notara Zorana Maleševića u Banjaluci, napravio ugovor o prenosu ukradene nekretnine i poklonio je sinu Marku Maliniću, zaposlenom u obezbjeđenju predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.



22.

Marko Malinić je obijesan, bahat i sirov, pa je, u alkoholisanom stanju, potpuno razbio službeni "pasat" koji je u vlasništvu kabineta predsjednika RS.


To nije bilo dovoljno da dobije otkaz već je unaprijeđen kao podoban i lojalan kriminalnom vrhu RS.