четвртак, 26. новембар 2020.

Pobješnjeli Dodik; Prvo novi raskol u DNS-u, pa nova Vlada RS; I Mazalica nokautiran u izbornoj noći; Cvijanovićeva nadoknađuje polomljene stolice; Gangsterki poslovi Puzavca Selaka


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nova Vlada RS trebala bi da bude izabrana krajem januara 2021. godine.


Čeka se novi raskol u DNS-u koji će se desiti u narednim danima, najduže par nedelja, da bi se ponovo pokušale složiti razbacane, trule Režimske kockice. 


2.

Srđan Rajčević, kobajagi ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, ispao je iz kombinacija za premijera, nakon što ga je Dodik nokautirao dva puta - 15.11. u prostorijama Izbornog štaba, kada je, uz njega, stolicom polomio kompletan inventar i 17.11., u prostorijama stranke.


3.

Posljedica je to debakla u trci za gradonačelnika Banjaluke u kojoj je Moralna Nakaza Igor Radojičić potučen do nogu od Draška Stanivukovića.


Dodik je tog 15.11., određeno vrijeme držao Rajčevića i za vrat, “prijateljski” stisak od kojeg su rektalnom alpinisti zamalo oči iskočile.


4.

Zbog štete koju je načinio Pobješnjeli Dodik lomeći inventar u izbornom štabu, kasnije i u prostorijama stranke, Željka Cvijanović je, po svemu sudeći, bila primorana naručiti nove stolice za, navodno, konferencijsku salu (cijena sitnica - 20.000 KM); Prije će biti da su za salu gdje je dejstvovao Pobješnjeli Dodik.


5.

Dodik je, 15.11., prebio i Srđana Mazalicu, iako je slina niko i ništa u SNSD-u; Našao se na putu kojim je “osvajao” prostorije Varvarin Dodik. 


Udariti Mazalicu je stvarno ponižavajuće za Udarača - kao da tučeš pihtiju.


6.

Međutim, Dodik ne bira; Mazalica je patosiran, ali Pihtija je presretan što mu je Varvarin dodijelio takvu čast - da ga primijeti i još zabije šaku u njegov pihtijasti fizikus.



“Inteligentan” kakav jeste, Mazalica je u svemu vidio još jednu prednost - Kako se brisanje poda sa njim desilo u večernjim časovima, mogao je uključiti veš mašinu (jer je baš tada koristi da “uštedi”) i opere odjeću koju mu je Dodik izgazio.


7.

Kao mogući kandidati koji bi trebali naslijediti Vrtnog Patuljka Radovana Kilavog Viškovića pominju se Igor Radojičić i Zoran Stevanović Gladni.


Međutim, prerano je za tvrditi bilo šta, a i opasno: Postoji realna mogućnost da se Cvijanovićeva “uguši” ukoliko bude morala izgovoriti Radojičićevo ime. 



Nužno je već angažovati eksperte za Hajmlihov zahvat; Za svaki slučaj da su u pripremi.


8.

Dodik je, između dva razbijanja Rajčevića, zgazio i Gorana Osnovca Selaka, kriminalca kojeg je i stvorio, izbacujući ga iz takozvane “Vidovdanske koalicije”, koja je dogovorila skupštinsku većinu u Banjaluci.



Potom ga je smijenio sa pozicije direktora KPZ “Tunjice” (koji je porodica Selak-Milaković privatizovala i teško opljačkala), a njegovu sestru Marinu sa sa mjesta  načelnice Odjeljenja Republičke uprave za igre na sreću. Na toj poziciji Selakova je zaradila milione na falsifikovanim markicama za obilježavanje aparata za igre na sreću.



9.

Dodik je sve to učinio po izričitom zahtjevu Ivice Dačića, o čemu sam detaljno pisao.



10.

Selak je prvo pokušao da pokaže da posjeduje mikron karaktera, sutradan je već puzao pred Dodikom, a kada ni puzanje nije pomoglo, u sebi bliskim kriminalnim krugovima prijeti Varvarinu, što pokazuje da je vrlo vrlo Glup, čim to sebi dozvoljava. 


11.

Istina, iza njega stoje vrlo moćni Karteli-Mrkonjićki klan, koji vodi Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH plus dio Lijevčanskog Ganga kojem je na čelu Dodikov kum Budo Stanković, teški kriminalac, koji ne preza ni od najtežih oblika fizičkih napada.


Budo Stanković, M.M. Kaja, Selak i Perica Repajić

12.

Dva Kartela raspolažu enormnim sumama novca, riječ je o stotinama miliona KM, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će se Dodik uplašiti ovog unutarrežimskomafijaškog obračuna u najavi i omogućiti Puzavcu Selaku povratak u svoju ergelu pljačkaša. 


13.

To što Selak prijeti Dodiku (istina, u vrlo uskim krugovima) zaista pokazuje da je Glup, ali to što prijeti meni, pokušavajući da me spriječi da pišem o njegovim kriminalnim radnjama i načinu na koji je ponižen kao bijedni crv od Dodika, pokazuje da je Tup. 


14.

Tupan i Glupan u jednoj osobi.  


15.

Tikvana, što je jedno od kodnih imena Selaka, po Dodikovom nalogu intenzivno istražuju UKP MUP RS i Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala.



Ne bi im trebalo biti teško da otrkriju brojne kriminalne radnje Selak&Milaković Bande, pod uslovom da Milosav Savković, načelnik Uprave za organizovani kriminal i načelnik uprave za kriminalističke poslove Darko Kovrlija, zbog svoje bliskosti sa Selacima, ne budu opstruisali istragu.


Ili se sve ne završi “poravnanjem” - čuvenim Dodikovim “pravosudnim” specijalitetom: Varvarinu njegovo, a ostali neka podijele dobit od prodaje stanova i objekata u naselju, koje se gradi na kriminalom stečenom zemljištu u Banjaluci, preko puta kafane “Stara Ada”. A upravo se istražuje otimanje tog zemljišta i izgradnja na njemu.


16.

Pisao sam već o tome, ali došao i do novih podataka. 


Zemljište je oteto od porodica Livnjaković Božidara, Kalođera Teodora, Livnjaković Milorada, Panković Arsena, Malinović Darinke. 


Svi su poveli sporove protiv Selaka i Milakovića, koji su im, uz pomoć Slobodana Bobija Stanarevića, načelnika za prostorno uređenje Grada Banjaluka, oteli imovinu; Za sve ove mahinacije znao je i Radojičić.



Oteto je dvanaest dunuma zemlje, a sam način prevare je toliko gnusan da je ogavno o njemu i pisati. 



17.

“Osnovac” je najbliže članove porodice uvukao u “projekat” pljačke, tako što je oteto zemljište prvo uknjižio na Milaković Z. i Selak Z. (ne pominjem imena, iako su mi poznata, a riječ je o njihovim majkama), a potom su Milaković Z. i Selak Z. zemljište “poklonili” svom dragom “Osnovcu”, Milanu Milakoviću, Marini Selak i Familiji.


18.

Stanarević, pripadnik zločinačke organizacije "United Tribuns" (čiji pripadnici nastavljaju, takođe, da mi prijete), marioneta je, kao i Selak, Bude Stankovića.



Dvanaest dunuma, Selak i Familija, su raznoraznim prevarama oteli i, navodno, platili cca milion KM.


Naglašavam navodno, jer su zemljište prevarom uzeli i sada se vodi nekoliko sporova u vezi sa njim.



19.

Na tom zemljištu firma “Hidroenergo”, koja je investitor, bez problema, gradi 20.000 m2 stambeno-poslovnog prostora. 


Vrijednost cijelog posla je cca 33 miliona KM, od čega Selaku i familiji pripada 18 posto, odnosno oko šest miliona KM.


20.

Ako su zaista platili onaj milion KM, čista zarada je pet miliona; Međutim, prema mojim informacijama Selak&Milaković učestvuju i u investiranju gradnje, zajedno sa vlasnicima firme “Hidroenergo” d.o.o. Banjaluka.



21.

Zanimljiva je vlasnička struktura firme “Hidroenergo”: Vlasnici su Saša Kondić, “Bel invest” d.o.o. Banjaluka i Jelenko Lolić, koji je, takođe, trenutno pod velikim Dodikovim udarom i istražuju ga zajedno sa Selacima.


22.

Vlasnici “Bel investa” su Željko Radujković i Goran Avlijaš.



23.

Direktor “Hidroenergo” je Saša Kondić, koji u krugovima građevinara ne predstavlja ništa, ali je zato u veoma bliskim odnosima sa Selakom, ali i sa Lolićem, što implicira ko su stvarni “investitori”.


Firma “Hidroenergo” ima samo jednog radnika, a dobit u 2019. godini im je iznosila 503.038 KM, dok je ukupni prihod bio 2.603.225 KM.

 

24.

Stambenoposlovni objekat na otetoj zemlji je u poodmakloj fazi gradnje i nema te korone koja je mogla da spriječi radove.


Saša Kondić

25.

Kondić je ništa; On je samo istureni igrač Lolića i Selakovih.


Čak su ga imenovali za predsjednika Gradskog odbora Selakove privatne partijice SPS, iako je riječ o polupismenoj osobi. Istina, ni Selak nije ništa pismeniji.


26.

Kondić je, prije nego što ga je Lolić “pretvorio” u velikog “građevinca”, bio prodavac u FIS-u, na odjelu pegle i elektro pokućstvo. 


Nakon toga ga “pegla” Lolić, koji, preko njega, gradi zgradu u ulici Milana Radmana, u Banjaluci.


Za brojne mahinacije koje je pristao da izvrši, “Građevinac” Kondić nagrađen je skupocjenim vozilom - BMW X6 (registarska oznaka AIB….). 


Budo Stanković, Selak i Stanarević (preko puta Selaka)

27.

Cilj Tegeltije i Bude Stankovića, koji stoje iza Selaka, bio je da u novoj Gradskoj vladi preuzmu Odjeljenje za inspekcijske poslove, na koje bi smjestili Marinu Selak, dok bi Odjeljenje za prostorno uređenje preuzeo Pegla Kondić.


Na taj način bi “na brzinu” završili procese oko otetog zemljišta na kojem grade, ali i sve otimačine gradskog građevinskog zemljišta koje je izvršio Stanković. 


28.

Međutim, realizaciju kriminalnih ciljeva spriječilo je izbacivanje iz Koalicije, koje je ultimativno tražio Dačić, a izvršio Dodik. 


Stanarević, Dodik, Selak, dok je "ergela" bila cijela


Selak će, izvan svake razumne sumnje, pokušati da se osveti Dodiku, a za to ima i ogroman novac na raspolaganju, kao i brojne bitange koje mu služe i koje su, do razlaza sa Pobješnjelim Varvarinom, služile i Dodiku. 


29.

Cijeli ovaj gangsterski slučaj neće završiti bez teškog okršaja (moguće da nekome i odsječena konjska glava bude donešena u spavaću sobu), osim ako ih novac koji se otima na izgradnji ogromnog objekta na tuđem zemljištu ne pomiri. (nastaviće se)