уторак, 10. новембар 2020.

(VIDEO) Dodikovo čvrsto rukovanje sa Milanom Međom, članom SNSD-a iz Vojkovića (Istočno Sarajevo), kojeg je MUP RS krajem jula 2019. godine hapsio za trgovinu narkoticima, a 2009. zbog krađe automobila



Piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik sastao se u Vojkovićima (Istočno Sarajevo), 09.11.o.g., sa članovima SNSD-a, među kojima je i Milan Međo, kojeg je MUP RS krajem jula prošle godine, uhapsio zbog sumnje na trgovinu narkoticima.


Dodik se čvrsto rukuje sa Međom, (posljednji sa kojim se rukuje), koji je obučen u SNSD-e uniformu.


Dodiku ni najmanje ne smeta što se rukuje sa osobom koju je MUP RS hapsio pod sumnjom za trgovinu teškim narkoticima; još mu manje smeta što su takve osobe članovi SNSD-a. 


Dodik i Međo

Te 2019. je sa Međom uhapšeno još nekoliko lica, a kod njih su, prema pisanju medija bliskih Režimu, pronađeni kokain, heroin i drugi narkotici.


"Izvršen je pretres na više lokacija i to kod lica inicijala Š.S. , M.N., M.M. i N.A. prilikom čega je pronađeno i oduzeto 9 paketića kokaina, skupocjena motorna vozila, vatreno oružje, digitalna vaga i mobilni telefoni", rekla je Marina Šarac, službenik PU Istočno Sarajevo, a prenijele “Nezavisne novine”, 26.07.2019. godine.


Režimski mediji su tada javili da su “uhapšeni Stefan Šiljegović, Nemanja Mičić, Milan Međo i Aleksandar Nikolić. A u poslijepodnevnim časovima, u naselju Kasindo, policija je uhapsila i Bojana Simića kod kog je pronađena određena količina heroina i pištolj”.



Međo, kao ni ostali navedeni, još nije osuđen za ove optužbe, a nije osuđen ni kao pripadnik auto-mafije, koja je pohapšena 2009. godine i na čijem čelu je tada bio Goran Pržulj.