субота, 28. новембар 2020.

Režimsko Nasilje se nastavlja: Dodik će donijeti konačnu odluku da li će se tri nedemokratska Zakona kojima se poništava izborna volja građana i razvlašćuju Gradonačelnici i Načelnici naći na sjednici NSRS, 01.12. o.g.; Raskol u DNS-u: Nešić smjenjuje Banjca i još najmanje tri člana Predsjedništva DNS-a, koji su protiv njega; Dodik naredio hapšenje Nešića


Piše. Slobodan Vasković


Režim još uvijek nije definitvno odlučio da li će na narednom zasjedanju srušene NSRS usvojiti Izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o sistemu javnih službi i Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave, kojima bi razlvatio Gradonačelnike i Načelnike.


Zakoni jesu napisani, kako je to objavio portal “Capital.ba”; Napisani su u Sekretarijatu Vlade RS, ali nisu bili na dnevnom redu sjednice izvršne vlasti koja je održana 26.11.2010. godine.


Foto: Captal.ba

Na sjednici se, na marginama, vodila žustra polemika oko toga na koji način da Senka Jujić, ministarka lokalne uprave i samouprave, na sjednici parlamenta, brani donošenje ovih nedemokratskih, necivilizovanih zakona, kojima se poništava izborna volja građana RS.



Da li će se zakoni naći na sjednici srušene NSRS, koja treba da se održi 01.12.20202., isključivo zavisi od Autokrate Milorada Dodika.


Ukoliko Dodik naredi da zakoni idu na zasjedanje i usvajanje po hitnom postupku, biće predloženi od poslanika Režima, a ne od Vlade RS.


Režimski puzavci kriju da su Zakoni već napisani, iako je “Capital.ba” objavio sva tri zakona, jer se plaše reakcije javnosti i mogućih demonstracija.


“Još uvijek vagaju; Problem im je što ne mogu da procijene da li će narod i u kolikom broju izaći na ulice”, tvrde moji izvori iz Vlade RS.


On potvrđuje da se čeka konačna Dodikova odluka, a da je krajnji rok za njihovo uvrštavanje u dnevni red, ukoliko to Diktator naredi, ponedjeljak, 30.11.2020. godine.


Foto: Capital.ba

Portal CAPITAL objavio je da se izmjenama tri zakona, na kojima vladajuća koalicija u Republici Srpskoj radi, briše nadležnost gradonačelnika i načelnika u RS da predlažu imenovanja i smjene načelnika odjeljenja u gradskim i opštinskim upravama.

Umjesto njih to bi trebala da radi komisija za izbor i imenovanje koja, pored toga, dobija i nadležnost za predlaganje sastava upravnih odbora i direktora gradskih/opštinskih ustanova.


Ono što je nesporno je da će zakoni biti usvojeni, ako ne na sledećem zasjedanju srušene i ponižene Skupštine, onda na nekoj od sljedećih sjednica.


Nešić smjenjuje Banjca sa pozicije generalnog sekretara; Dodik naložio hapšenje Nešića



Novi raskol u DNS-u je neminovnost i nova implozija te stranke, koja će je dodatno podijeliti, trebala bi da se desi u narednih nekoliko dana.


Nenad Nešić, sociopata, Kriminalac i nasilnik, kojeg je stvorio Milorad Dodik, namjerava da smijeni Darka Banjca, generalnog sekretara stranke i još tri člana Predsjedništtva DNS-a.


Nešić, koji se sukobio sa svojim mentorom za pljačke, prevare i pranje novca Dodikom, raskinuo je Koaliciju sa SNSD-om 17.10.2020., nakon što ga je, 14.10.o.g., Dodik prisilio da podnese ostavku na mjesto direktora JP “Putevi RS”, koje je teško opljačkao.



Banjac, konvertit kao i Nešić, ostao je lojalan Dodiku, a Raskol je neminovan, jer se Nešić plaši da bi gensek DNS-a mogao da preuzme stranku.


Nešić, trenutno, ima većinu u Predsjedništvu DNS-a i od sedam poslanika koliko ih stranka ima u parlamentu, kontroliše pet.


Dodik je naredio MUP RS i svojim tužiocima da Nešića uhapse što prije, tako da će biti zaista zanimljivo pratiti nastavak obračuna unutar zočinačke organizacije koju vodi Dodik i kojoj je, donedavno, pripadao i Nešić, a koji i dalje pljačka i to sa vrlo bliskim saradnicima svog donedavnog idola i mentora Dodika. (nastaviće se)