понедељак, 2. март 2020.

Milan Tegeltija - mali, zli, maliciozni, podmukli sluga psihotičnog, paranoičnog, patološkog Režima


Piše: Slobodan Vasković

1.
U pravosuđu ima časnih ljudi, a među njima nije Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH; On je najnečasniji i čini sve da preostale časne ljude otjera iz pravosuđa.

2.
Uz to, čini sve da sačuva funkciju predsjednika VSTS, koristeći se bijednim manipulacijama i preplitkim opservacijama, suludim zamjenama teza; Pokušava se sakriti iza onih koji se progone - zloupotrebom javnih funkcija, institucija, samog pravosuđa.

3.
Razoren strahom da bi uskoro mogao biti zauvijek udaljen iz pravosuđa, Tegeltija je posegao za plitkim opservacijama presude Osnovnog suda Banjaluka koji je presudio da je kriminalac Stefan Karganović sastavljanjem, bez ikakvih dokaza, liste “rušilaca Republike Srpske”, imao za cilj da “okleveta nevladine organizacije, medije i pojedince”.


Karganovićeva Lista za odstrel

Karganovića su tužila tri udruženja koja je, između ostalih, uvrstio na listu, a  među kojima su Transparency international u BiH, magazin BUKA i Helsinški parlament.

4.
Na Karganovićevoj listi (i brojnim drugim listama) nalazi se i potpisnik ovih redova, ali mi ta presuda ne znači ništa (iako duboko uvažavam upornost navedenih organizacija da dokažu Karganovićeve bezočne laži), jer se narativ vladajuće kleptokratske nomenklature, kojoj pripada i Tegeltija, nije promijenio - uprkos presudi Suda gotovo svi sa Karganovićeve liste i dalje se tretiraju kao “rušioci Republike Srpske” i takvo stanje se neće promijeniti dok god je na vlasti paranoični, psihotični, patološki Režim Milorada Dodika, čiji je jadni i bijedni sluga Tegeltija.

Karganović
Gotovo svi sa Karganovićeve liste i dalje će biti šikanirani, vrijeđani, progonjeni, izloženi najbrutalnijem maltretiranju, prijetnjama, napadima i, naravno, targetiranju!  

5.
Tegeltija, čiji je neizlječivi kompleks da bude Celebrity, iako je oduvijek bio, biće i ostaće tek mali, poslušni, ali vrlo zli papak i mentalni patuljak, pokušava saopštenje Transparency international, u kojem navode da su dobili presudu protiv Karganovića, okrenuti u svoju korist i dokazati kako je pravosuđe nezavisno i profesionalno, a ne ključna alatka korumpiranih političara, zločinačkih organizacija; Njihovo ubojito sredstvo za zaštitu svakog zlodjela. 

6.
"Kada pojedini političari, nevladine organizacije ili grupe građana koje tvrde da je pravosuđe pod političkim uticajem, dobiju presude sudova u svoju korist, tada se na sav glas njima javno hvale i dokazuju kako je nezavisni sud potvrdio da su u pravu", kazao je za N1 danas Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a kao reakciju na saopštenje Transparency Internationala.

"Tada nema primjedbi na nezavisnost pravosuđa, tada pravosuđe nije problem ili najboljem slučaju to je dokaz da u pravosuđu ima “pojedinih časnih sudija”. 

Već narednog dana nastavlja se imaginarna priča bez ijednog konkretnog dokaza da je pravosuđe pod poltičkim uticajem ovoga ili onoga", dodao je.
Još je poručio sljedeće:

"E sad, pitam se, ako je to pravosuđe pod političkim uticajem, zar ne bi bilo logično da presuđuje konstantno protiv pojedinaca, grupa ili nevladinih organizacija koja su “oponenti vlasti “ na bilo kojem nivou naročito u sporovima vezanim za vlast”, rekao je Tegeltija za N1.

Karganovićevo nedjelo u kojem je objavljena "Lista"

7.
Nekompetentni, plitkoumni Tegeltija pokušava da se odbrani, a nije sebi postavio osnovno pitanje: Kakvo je to Društvo u kojem pripadnici vlasti, njeni saradnici, što je bio Karganović, prave Liste za odstrel i šta su učinili pravosudni organi da spriječe takve pojave, koje su postale praksa?

Nisu učinili ništa, a morali su. Zato su direktni saučesnici u progonu svih koje Režim već godinama targetira.



Kad već to nisu uradili, zašto nisu utvrdili: 

-Da li su navedeni zaista rušioci, pa ukoliko dokažu da jesu, da se pozabave njima, a ukoliko dokažu da nisu, da se pozabave Karganovićem i njegovim otvorenim pozivima na linč;
-Kako je moguće da je Karganović izvršio toliko prevara, a da je još uvijek na slobodi i da pravosudne institucije nisu učinile baš ništa da na vrijeme prekinu njegove finansijske malverzacije, već ih je činio nesmetano, iako je ukazivano na njih vrlo često i veoma javno?! 

Da ima konkretne pravosudne pisane odgovore o ovim pitanjima, onda bi Tegeltija i mogao da zastupa samog sebe, ali bez njih, sve je samo jadna, mala, bijedna manipulacija, koja je, suštinski, novi napad na one što ih je Karganović već nanišanio!

8.
Tegeltija svojim retardiranim opservacijama nastavlja tamo gdje je Karganović stao, što ne čudi, jer su izgmizali iz istog zmijskog gnijezda i ispod istog šinjela!

9.
Tegeltiji se ova presuda učinila baš zgodnom prilikom da “poentira”, pa je “poentirajući” uspio da se potpuno umoči u kaljugu i pokaže koliko je maliciozan, nezreo, neinteligentan, pokvaren i ljigav.

Primjera za ovakve duple standarde je bezbroj, samo u zadnjih par mjeseci da ne idemo dalje (od poslanika Draška Stanivukovića koji konstatno govori kako je pravosuđe pod kontrolom srpskog člana predsjedništva Milorada Dodika a onda se konstantno hvali kako dobija sudske sporove na Osnovnom sudu u Banjaluci ili kako je Okružno tužilaštvo Banjaluka odbacilo prijavu protiv njega, zatim pojedinaca vezanih za grupu “Pravda za Davida ” koji ističu svakodnevno ističu kako dobijaju sporove na sudu, a evo danas i Transparency International se pohvalio kako je Osnovni sud Banjaluka presudio u njihovu korist)”, rekao je Tegeltija za N1.


Lukač udara Stanivukovića
10.
Tegeltija nije rekao kako se i zašto Draško Stanivuković našao u prilici da mjesecima kampuje po raznim sudovima i tužilaštvima i šta su pravosudni organi učinili kada su spoznali da se protiv njega vodi vrlo svjesno, temeljno, svakodnevno hajka, kao i da se teško zloupotrebljava pravosuđe?!

Šta su pravosudne institucije učinile protiv hajkača? Šta su učinile da prestanu biti sredstvo progona onih koji žele da slomiju pravosudnim mobingom Stanivukovića?

Šta su pravosudne institucije učinile/preduzele kada je Dragan Lukač u Narodnoj skupštini udario Stanivukovića? 

Nisu učinile ništa. I za to je ključni krivac Tegeltija, jer on je taj koji podržava i navedenu i sve druge hajke iza kojih stoje ostrašćeni, suludi pripadnici jezivog Režima!

11.
Njegovo pominjanje pripadnika grupe “Pravda za Davida” i hvaljenje kako je Sud u njihovom slučaju “objektivan” vrhunac je pokvarenosti i ljigavštine, jer, u navedenom detalju, i oni su lovina koju jure hajkači, a pravosudne institucije su stupice u koje ih ugone. Suđenja su mobing, progon i pokušaj slamanja zahtjeva za rješavanje ubistva Davida Dragičevića!

"Pravda za Davida" pred Sudom
12.
Pitanje za Tegeltiju nije samo šta su učinile pravosudne institucije protiv onih što progone članove grupe “Pravda za Davida”, bez ijednog jedinog dokaza, već i zašto Okružno tužilaštvo Banjaluka ništa ne čini, preciznije i dalje opstruiše istragu ubistva Davida Dragičevića?

David Dragičević

Pitanje za Tegeltiju je zašto štiti postupajućeg tužioca Dalibora Vreću, koji lično opstruiše istragu o ubistvu, a uz to je i dokazani kriminalac i zbog čega čini sve da on ne bude istjeran iz pravosuđa?

Dalibor Vrećo
Pitanje za Tegeltiju je i zašto nije reagovao kada je Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, mimo zakona postavio Vreću za postupajućeg tužioca u slučaju ubistva Davida Dragičevića?

Želimir Lepir
Pitanje za Tegeltiju je i zašto nije reagovao kada je Dragan Lukač zahtijevao od Lepira da ubistvo Davida Dragičevića proglasi zadesom?

Dragan Lukač
Pitanje za Tegeltiju je i zašto nije reagovao kada su Darko Ilić, Željko Karan i drugi, 26.03.2018., demonizovali žrtvu ubistva i javno pokušali da zataškaju likvidaciju Davida Dragičevića? 

Pitanje za Tegeltiju je i zašto VSTS u kontinuitetu nagrađuje brojne tužioce u slučaju ubistva Dženana Memića, što je slučaj u kojem se istraga opstruiše duže od četiri godine?

Dženan Memić

Pitanje za Tegeltiju je i zašto nisu pronađeni naručioci pokušaja likvidacije novinara Vlade Kovačevića i pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića?

Pitanje za Tegeltiju je i zašto nisu pronađeni naručioci ubistva Slaviše Krunića, ubice Lane Bijedić, brojnih, brojnih drugih….?

Tegeltija ne govori o ovim slučajevima; U odgovorima na mnoga od postavljenih pitanja, prije ili kasnije, doći ćemo i do njegovog imena; Zato taj bastard i pokušava prejeftinim, konfekcijskim manipulacijama da se opravda, pokaže drugačijim nego što jeste, a bio je i ostao mali, poslušni, ali vrlo zli papak i mentalni patuljak!