субота, 23. јун 2018.

Ubistvo Davida: Prljave vreće iz Tužilaštva, Jevrejska i Sinovi



piše: Slobodan Vasković

1.
Okružno tužilaštvo Banjaluka još uvijek nije dalo kvalifikaciju “smrti Davida Dragičevića”, iako je, gotovo tri mjeseca nakon pronalska njegovog tijela u kanalizaciji Crkvena (24.03.), jasno da je riječ o zločinu Teškog Ubistva.

2.
Tužilaštvo nije saopštilo ni da li je stiglo supervještačenje obdukcionih nalaza iz Zagreba, a izvori tvrde da jeste. 

Tužilaštvo ćuti o tome; Nije valjda da im se nalaz supervještačenja nije svidio?!

3.
Dalibro Vrećo, postupajući tužilac u ovom slučaju, kad tad će biti uhapšen zbog prikrivanja zločina Teškog ubistva; I ne samo zbog toga, već i brojnih drugih namještaljki, manipulacija, opstrukcija istrage koju vodi, direktnog rada protiv slučaja na kojem radi…

4. 
Vrećo je najobičnija vreća za šutiranje, koju nabijaju kako hoće Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, direktor Policije Darko Ćulum, Darko Ilić, načelnik uprave za organizovani kriminal i načelnik Uprave za borbu protiv terorizma Nedeljko Lubura, listom Saučesnici Naručilaca Ubistva i Ubica. Zasad. 

5.   
Zasad, jer jedan od njih - Lukač ili Ilić su direktno involvirani u zločin. 

Sasvim moguće i obojica. “Kuća Rađenovih sa Lauša” koju su htjeli navaliti na Ubijenog Davida, dodatno ga zatrpati sa njom, navalila se na njih. Kuća Rađenovih, u kojoj David nije bio, iako su ga za to optužili, podmetali dokaze, pokušali i gore stvari od toga…, najvažniji je i neoborivi dokaz protiv Lukača i Ilića; Dokaz njihove direktne umiješanosti.  

6.
Lubura, Lukačev zet, je, izvan svake razumne sumnje, direktan saučesnik, a Ćulum, taj podli beskičmenjak, je, birajući između poslednjeg zrna časti i lakejstva, izabrao da bude sluga. Nije imao izbora - previše se zna o njegovoj “kontroli” dijela prostitucije i kladionica u Banjaluci.

7.
Od njega je jadniji samo Saša Labotić, monstrum, koji je podigao optužnicu protiv Ubijenog Davida, šest dana nakon što je pronađen mrtav. Niko iz VSTS nije reagovao na taj blasfemični potez. 

8.
Labotić je od sitnog švercera, presuđenog pravosnažno, dogurao do pozicije - monstruma tužioca, dok je Vrećin put poltronstva bio nešto drugačiji - on je bio saobraćajni policajac u Foči, pa mu je ambicija proradila - I dovela to Lukačevo i Ilićevo služinče na korak od optuženičke klupe. Na koju će kad tad sjesti, zbog učestvovanja u prikrivanju zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

9.
Sješće sa njim na optuženičku klupu još mnogi. I Sinovi Moćnih Očeva i Moćnih Majki.

10.
Većina onih koji su 18.03., u periodu od 02 časa i 18 minuta do 02 časa i 32 minuta lovili Davida došla je iz Jevrejske ulice: Od dva maloljetnika (sa betonske kocke), preko lica koje im se poslije pridružilo do one dvojice koji su presreli Davida na vrhu Gospodske ulice. 

Plus sedmorica sa “kišobranima”.

Njih dvanaest ukupno. 

Nešto prije toga, još dvojica (ne vide se na snimku), koji su te noći imali direktan kontakt sa Davidom su došla iz Jevrejske i, navodno, otišli kući. Imaju “alibi”. O tom potom. 

11. 
Dobar dio njih, kao i dio onih koji su se nekoliko sati ranije (17.03.) sukobili sa Davidom sjedili su (između 01 čas i 02 časa, 18.03.) u istom lokalu u Jevrejskoj ulici. 

Jasno je to iz izjava koje su dali, bar oni što su identifikovani. Kakve li slučajnosti?!

12. 
Davor Dragičević objavio je: “Tačka 23, David ubijen 23.03.2018., držan, silovan, maltretiran, masakriran u prostorijama mup rs”.

MUP RS to nije demantovao.

13.    
Nisu demantovali ni nestanak komada odjeće. Jednog od ključnih dokaza. 

14.
Kako da demantuju, kada je rečeno istina. Kao što je istina da je David, dok je bio zatočen, mučen, maltretiran…, držan na još nekoliko lokacija. 

Kao što je istina da su u organizovanju njegove likvidacije, po nalogu NarkoKartela, učestvovali pojedini pripadnici MUP RS. Ubice.

15. 

Ostanite sa mnom. Nastaviće se…