понедељак, 25. јун 2018.

Braća Bing u naletu: Nešić i Glavaš u kriminalnoj akciji predizbornog asfaltiranja “mozaka” državnim parama

piše: Slobodan Vasković

Nenad Nešić, lijevo
Nenad Nešić, v.d. direktora JP “Putevi” i šef regionalnog odbora DNS-a na Sarajevskoromanijskoj regiji, “ubijedio” je nekoliko putarskih firmi da mu moraju prikupiti glasove na idućim izborima.

Kako njemu, tako i Aleksandru Glavašu, Nešićevom kriminalnom partneru u brojnim nezakonitim poslovima.

Nešić je kanidat DNS-a za parlament BiH, dok je Glavaš nominovan za poslanika u Narodnoj skupštini RS, iako bi bilo mnogo logičnije i prirodnije da se nalaze na potjernicama za hapšenje. Kao kandidati za višegodišnje robijanje.

Način na koji Nešić i Glavaš namjeravaju skupiti glasove je zaista “kreativan”, kao i kopanje kanala: Nešić je naložio “Prijedorputevima” i “Romanijaputevima” da moraju asfaltirati prilaze kućama i pomoćnim objektima određenom broju lica iz opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, odnosno Han Pijesak, Sokolac, Pale i Rogatica.

Ispostava “Prijedorputeva” u Lukavici (Istočno Sarajevo) dobila je spisak od 80 imena/87 adresa kojima se moraju asfaltirati prilazi kućama i pomoćnim objektima.

Aleksandar Glavaš
Spisak su načinili Nešić i Glavaš.
Ukoliko to ne učine slijedi predugo čekanje na plaćanja toj firmi za održavanje puteva. 

Spisak koji objavljujem obuhvata lica iz Istocne Ilidže i Lukavice, gdje je i stanište pomenuta dva DNS-ova bukvana.

Ko će platiti asfaltiranje? Prema Nešićevim riječima, učiniće to JP “Putevi RS”, a cijeli posao se mora uraditi u narednih mjesec dana. 

“Prijedorputevi” su još “dobro” prošli naspram “Romanijaputeva”, kojim je uručen spisak od 150 imena za asfaltiranje na Palama, Han Pijesku, Sokocu i Rogatici. 

Način “ubjeđivanja” vođstva “Romanijaputeva” identičan je kao i sa “Prijedorputevima”.

Treba naglasiti da su “Prijedorputevi” već realizovali dvadeset posto zadataka, a kada sve završe slijede “varijacije 1, 2,3…”  sa dodatnim radovima prilikom održavanja regionalnih puteva. Koji su toliko loši da liče na makadamske.

Državnim parama Nešić i Glavaš pokušavaju kupiti mandate, a glavni razlog je spasavanje od odgovornosti za brojne multimilionske malverzacije, počinjene u protekle dvije godine, otako je Nešić na čelu “Puteva RS”.

Zašto Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, ne preduzima ništa? Nešić  tvrdi da on ima sve zapisane odgovore o tome. (nastaviće se)

Dodatak: Spisak